Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-10A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron BlueSolar PWM Pro werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De PWM Pro laadcontroller is tevens volledig programmeerbaar.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€36,95 €33,95

Incl. btw

Victron BlueSolar PWM Pro 12/24V-10A

De Victron BlueSolar PWM Pro werkt op basis van PWM (Pulse Width Modulation) techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De BlueSolar PWM Pro 12/24V 10A is geschikt voor 36 cel panelen (max. input voltage 28V en max. 10A) in een 12V systeem en 72 cel panelen (max. input voltage 55V en max. 10A) in een 24V systeem.

Laadstappen
De Victron BlueSolar PWM laadt en onderhoudt de accu in drie fases, te weten bulk-, absorptie- en druppellading. De laaduitgang, laadvermogen, laadvoltage en laadalgoritmen zijn programmeerbaar.

Automatische herkenning systeemvoltage
De Victron BlueSolar PWM herkent automatisch het voltage (12V of 24V) in het systeem waarin het wordt aangesloten.

LEDs
De status van de laadregelaar is af te lezen via 3 duidelijke LEDs. Verder is de PWM Pro met de optionele BlueSolar Pro Remote Panel uit te lezen en te programmeren.

Optioneel
Optioneel kunt u de BlueSolar PWM Pro uitbreiden met een temperatuursensor voor een compensatie van de omgevingstemperatuur bij het laden. Daarnaast is de BlueSolar PWM Pro uit te breiden met de BlueSolar Pro Remote Panel waarmee u de PWM Pro kunt uitlezen en programmeren.

Voltages
De light modellen van BlueSolar PWM laadregelaars hanteren een vast absorptiespanning van 14,2V voor 12V accu's en 28,4V voor 24V accu's. De druppellaadspanning bedraagt 13,8V voor 12V accu's en 27,6V voor 24V accu's.

Geschikt voor
Deze Victron BlueSolar PWM is geschikt voor alle soorten natte en droge loodzuur accu's (incusief AGM, Gel en semi-tractie accu's) en lithium accu's.

Beveiligingen
De belastbare uitgang is beschermd tegen overbelasting van de accu en kortsluiting. De BlueSolar PWM is verder beveiligd tegen aansluiting met omgekeerde polariteit van de zonnepanelen en/of de accu.

Montage
U kunt de BlueSolar PWM Pro gemakkelijk monteren op een schutboard met 2 schroeven (niet meegeleverd) links en rechts van de behuizing.

Belastinguitgang/ Load
Een te diep ontladen accu kan worden voorkomen door alle of sommige apparaten/ belastingen op de belastinguitgang/ Load aan te sluiten. Deze uitgang koppelt de belasting los als de accu is ontladen, dit tot een voor-ingestelde spanning. Als alternatief kan ook een intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen: zie hiervoor het onderdeel BatteryLife in de handleiding. De belastinguitgang is verder bestand tegen kortsluiting.
Let op: Sommige belastingen (vooral omvormers) kunnen het beste direct op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. U heeft hiervoor mogelijk een speciale interfacekabel nodig. Zie hiervoor de handleiding.

Uitleg vermogen en aansluiting zonnepanelen
Deze laadregelaar kan een maximaal ingaand voltage aan van 55V. Deze 55V is de maximale spanning die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten. U telt hierbij de open klemspanningen (ongeveer 23V voor een 12V zonnepaneel) bij elkaar op en dat getal dient onder het eerste getal te liggen. Voorbeeld: Heeft u 2 zonnepanelen (in serie gekoppeld) met een open klemspanning van 23V dan is dat samen 46V en dan past dat dus prima op deze laadregelaar.

Aansluiten op 12V of 24V?
Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 12V accu? In dat geval heeft u een 12V zonnepaneel nodig (36 cellen in serie). Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 24V accu? In dat geval heeft u ofwel een 24V zonnepaneel nodig (72 cellen in serie) of 2 12V zonnepanelen in serie geschakeld (de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Het ingaande voltage moet altijd hoger zijn dan het benodigde voltage om de accu te laden.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

Handleiding
Bij uw BlueSolar PWM Pro ontvangt u een duidelijke Engelstalige handleiding.

Details
Afmetingen: 138 x 70 x 37 mm
Gewicht: 0,2 kg
Maximale input: 28V voor 12V systemen en 55V voor 24V systemen
Aanbevolen zonnepanelen: 36 cel panelen voor 12V / 72 cel panelen voor 24V

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags