Victron Octo GX

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Octo GX biedt een ultramoderne monitoring voor uw Victron systeem. De Octo GX is met name geschikt voor installaties met veel MPPT Solar laadregelaars omdat deze 10 VE.Direct-poorten heeft.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€436,95 €369,95

Incl. btw

Victron Octo GX

De Victron Octo GX biedt een ultramoderne monitoring voor uw Victron systeem. De Octo GX is met name geschikt voor installaties met veel MPPT Solar laadregelaars omdat deze 10 VE.Direct-poorten heeft.

Monitoring
De Octo GX is het communicatiecentrum van uw installatie. Het apparaat verbindt de componenten met elkaar en zorgt ervoor dat ze in harmonie werken. Het monitoring van live gegevens en het wijzigen van instellingen kunt u doen via de VRM portal (Victron Remote Management Portal).

10 VE.Direct-poorten
De Victron Octo GX biedt 10 VE.Direct-poorten en is daarmee uitermate geschikt voor installaties met veel MPPT zonne-laadregelaars.

Intuïtief systeemoverzicht
De Victron Octo GX biedt een intuïtief overzicht van uw systeem en geeft informatie als de accustatus van laden, huidig stroomverbruik, stroomopbrengst van PV en stroomvoorziening van hoofdnetvoeding/generator.

Automatisch een generator starten/stoppen
De Octo GX kan worden geprogrammeerd om een generator automatisch te starten of te stoppen. Dit kan geactiveerd worden door laagspanning in het systeem, een hoog gevraagd vermogen of de accustatus.

GX-producten algemeen
GX-producten zijn de ultramoderne monitoringoplossing van Victron Energy. De GX-familie bestaat uit een aantal 'Venus'-apparaten die elk speciaal geschikt zijn voor een bepaald type installatie. Het Venus-apparaat vormt de kern van het systeem - biedt bewaking en fungeert als het communicatiecentrum van uw installatie. Alle andere systeemcomponenten - zoals omvormers / laders, opladers voor zonne-energie en batterijen - zijn erop aangesloten. Het Venus-apparaat zorgt ervoor dat ze allemaal in harmonie werken. Monitoring kan lokaal worden uitgevoerd of op afstand via het gratis te gebruiken Victron Remote Management portal (VRM).

Aansluitingen/ Communicatiepoorten
De Victron Octo GX bevat de volgende aansluitingen:

 • 10 VE.Direct-poorten
 • 2 VE.Can aansluitingen
 • 2 VE.Bus aansluitingen
 • 1 USB poort (voor GPS, datalogging of updates bijvoorbeeld)
 • 1 Ethernet aansluiting
 • WiFi (kleine antenne meegeleverd)
 • Bluetooth
 • Voedingsingang (voedingskabel meegeleverd)
 • Digitale inputs 3 stuks
 • Relais - 1 schakelbare relais mogelijk (alarm of aan/uit voor een generator bijvoorbeeld)
 • 1 CAN2 aansluiting
 • Micro SD aansluiting voor updates of datalogging


Connectie met internet of LAN
De connectie van uw Octo in uw netwerk verloopt ofwel via WiFi ofwel via ethernet kabels/ netwerkkabels. Een Bluetooth verbiding behoort ook nog tot de opties.

Montage en installatie
De Octo GX is gemakkelijk te monteren op een DIN rail of op een muur of achterwand met de montagebeugel. Installatie is verder eenvoudig te doen door de aansluitingen/ stekkerverbindingen in te pluggen. De Octo GX is daarna direct klaar voor gebruik. Een beknopte gebruiksaanwijzing is verder online te vinden. Hiervoor wordt bij het product een link meegestuurd (let op dat u de link exact zo intypt als aangegeven, dus inclusief de hoofdletter S aan het eind, de link is als volgt: http://ve3.nl/6S).

Externe firmware-updates
De Victron Octo GX biedt ook de mogelijkheid tot het uitvoeren van externe firmware-updates.

Details
Afmetingen: 108 x 90 x 61 mm
Gewicht: 0,24 kg

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags