CTEK M15 Marine (12V / 15A)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De nieuwe CTEK M15 is een acculader/ druppellader voorzien van een 4 meter lange kabel en een temperatuursensor voor optimaal opladen bij elke temperatuur. De M15 is ook geschikt voor lithium accu's.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€234,95
Incl. btw

CTEK M15 Marine (12V / 15A)

De CTEK M15 is bedoeld voor iedereen die grote 12V-accu's wil kunnen opladen. Deze acculader is voorzien van een 4 meter lange secundaire kabel en een temperatuursensor voor optimaal opladen bij elke temperatuur. De M15 van CTEK is bedoeld voor vaste installatie in een 12V systeem, bijvoorbeeld op een boot. De M15 is een volledig automatische 8-staps acculader die 15 A levert en bij uitstek geschikt is voor accu's met een capaciteit van 28 - 300 Ah (maximaal 500 Ah voor onderhoudsladen) en tevens geschikt voor lithium accu's. 

De M15 analyseert of de accu de lading kan absorberen en vasthouden. Hij verwijdert schadelijke sulfaatkristallen, laadt de accu efficiënt op en schakelt automatisch over naar de veilige onderhoudsstand (druppelladen) als de accu geheel is opgeladen.

De Recond-modus reconditioneert de accu na een diepe ontladingscyclus. Dat kan het geval zijn na een lange dag op zee bijvoorbeeld. 

De IP44-certificering betekent dat de M15 is goedgekeurd voor buitengebruik. De oplader genereert geen stroom die schadelijke galvanische corrosie veroorzaakt. Hij is volledig beveiligd tegen het produceren van voltages die de elektronica van het voertuig zouden kunnen beschadigen en is speciaal ontwikkeld voor veilig opladen. Hij is vonkvrij en heeft een beveiliging tegen omkering van de polariteit en kortsluiting.

De CTEK M15 wordt geleverd met vijf jaar garantie.

Inbegrepen bij de lader is de Comfort Connect Eyelet M10 (inclusief temperatuurcensor op de kabel).

Functies van deze lader
Auto: Volautomatisch voor optimaal opladen
12V: Voor alle loodzuuraccu's
Volledig Opgeladen Accu / Onderhoudsladen
Temperatuursensor
RECOND: Reconditionering van sterk ontladen accu's
Tevens geschikt voor lithium accu's

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden.

Handige extra informatie bij uw acculader

Voltage: 12 Volt
Accuvermogen: 28 tot 300Ah, tot 500Ah voor onderhoudslading
Soorten accu’s: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM , GEL en Lithium)
Maximale laadstroom: 15A max
Afmetingen (L x B x H): 235 x 130 x 65mm (L x B x H)
Gewicht: 1,9 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags