Victron EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX is een combinatie van een MPPT 250/70 solar laadcontroller, een krachtige 3.000 VA zuivere sinusgolfomvormer en een geavanceerde 70A 24V acculader.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€1.747,95 €1.249,95

Incl. btw

Victron EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX

De Victron EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX is een combinatie van een MPPT 250/70 solar laadcontroller, een krachtige 3.000 VA zuivere sinusgolfomvormer en een geavanceerde 70A 24V acculader en een 32A doorschakelapparaat. Via het ingebouwde GX-apparaat kunt u de EasySolar-II configureren en monitoren.

Victron EasySolar is een alles-in-één stroomoplossing voor 24V accu's op zonne-energie.

EasySolar zonne-laadcontroller: Smart Solar MPPT 250/70
De ingebouwde 250/70 MPPT heeft de maximale ingangsspanning van 250V. Dit geeft een grote flexibiliteit bij het kiezen van verschillende zonnepaneelconfiguraties. Deze MPPT van Victron is Smart en dat betekent dat u alle gebruikelijke VictronConnect App-functionaliteit kunt gebruiken met deze EasySolar. De DC-uitgang van de SmartSolar MPPT is parallel bedraad met de DC-aansluiting van de MultiPlus-II-omvormer/acculader. Het aan/uit-mechanisme van de MultiPlus-II regelt ook de SmartSolar MPPT.

EasySolar omvormer/lader: MultiPlus Compact 24/3000/70
De MPPT laadcontroller en de MultiPlus omvormer/lader delen de meegeleverde gelijkstroom-accukabels. De accu's kunnen worden opgeladen met zonne-energie en/of met wisselstroom via het elektriciteitsnet of een aggregaat. De uitgang van de EasySolar heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit waardoor u (bijvoorbeeld bij omschakeling van aggregaat naar omvormer of van zonnepaneel naar omvormer) nooit een moment zonder stroom komt te zitten.

ESS functionaliteit
De EasySolar-II 3000VA GX maakt verbinding mogelijk met CAN-bus batterijbeheersystemen. Verder is via Ethernet of via de ingebouwde WiFi de VRM-portal voor externe gegevenscontrole toegankelijk. Dit maakt onder andere ESS-functionaliteit mogelijk (ESS=Energy Storage System).

Twee AC-uitgangen
De Victron MultiPlus-II 24/3000/70-32 heeft 2 AC-uitgangen. De hoofduitgang heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit (UPS). De MultiPlus-II neemt de voeding van de aangesloten belastingen over, met voeding uit de aangesloten accu's, in het geval van stroomuitval of als de wal-/aggregaatstroom wordt onderbroken. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven functioneren. De tweede uitgang wordt alleen actief als er wisselspanning beschikbaar is op de AC ingang van de MultiPlus. Belastingen die de accu niet mogen ontladen, zoals een boiler of een airco, kunnen op deze uitgang worden aangesloten. Dit zorgt ervoor dat nooit de accu te diep wordt ontladen als er een stroomonderbreking ontstaat aan de AC ingang van de MultiPlus.

GX apparaat
De EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX heeft een ingebouwd GX-apparaat. Dit GX-apparaat is bedoeld voor controle en bewaking van de interne multiplus-II- en MPPT-lading controller. Via het GX-apparaat kunt u de EasySolar-II configureren en monitoren.

Het geïntegreerde GX-apparaat bevat de volgende interfaces:
- Een VE.Can-interface. Dit kan worden gebruikt voor het aansluiten van Victron
VE.Can-apparaten (bijv. VE.Can MPPT's), of de poort kan via de Externe Console
opnieuw worden geconfigureerd voor gebruik met een compatibele CAN-bus Li-ionaccu.
- Een USB-poort
- Een Ethernet-poort
- Een VE.Direct-poort
Het GX-apparaat bedient de MultiPlus-II en de SmartSolar MPPT met respectievelijk een
VE.Bus en een VE.Direct-verbinding.

Display
Een multifunctioneel display op de voorzijde van het apparaat geeft de belangrijkste informatie weer.

Programmeerbaar relais
Het programmeerbare relais is standaard ingesteld als alarmrelais, d.w.z. dat het relais stroomloos wordt gezet in geval van een alarm of een voor-alarm (omvormer bijna te warm, rimpelspanning op de ingang bijna te hoog, accuspanning bijna te laag).

Voeding/ UPS
De EasySolar-II omvormer neemt de voeding van de aangesloten apparatuur over in het geval van stroomuitval of als de wal-/aggregaatstroom wordt onderbroken. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven functioneren. De EasySolar-II heeft hiermee dus een zogenaamde UPS functie. 

PowerAssist
De Victron EasySolar zorgt ervoor, in geval van piekstromen of verhoogde vraag, dat onvoldoende wal- of aggregaatstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de accu. Als de belasting afneemt, wordt eventuele reservestroom/ extra stroom gebruikt om de accu weer op te laden.

PowerControl - Maximaal benutten van beperkte generator-, wal- of netstroom
De EasySolar-II is een erg krachtige acculader. Dat betekent een zware belasting voor de generator- of walaansluiting. Met het Multi-bedieningspaneel kan een maximum generator- of walstroom worden ingesteld. De MultiPlus houdt dan rekening met andere AC-belastingen en gebruikt alle overschot voor het laden om te voorkomen dat de generator- of walaansluiting wordt overbelast.

De EasySolar met lichtnet serie of parallel schakelen
Als u een ESS (Energy Storage System) wilt bouwen in uw huis, zomerhuis, camper of andere toepassing dan kunt u prima hiervoor de EasySolar gebruiken. U kunt de EasySolar met het lichtnet in serie of parallel schakelen. We leggen dit hieronder in iets meer detail uit.

De op 1 na laatste afbeelding toont deze schakelingen, parallel aan het lichtnet of in serie met het lichtnet.

Topologie lichtnet serie geschakeld
De EasySolar-II GX zal overtollig PV-vermogen gebruiken om de accu's op te laden of om stroom terug in het net te voeden en zal de accu ontladen of stroom uit het net gebruiken om een tekort aan PV-stroom aan te vullen. In geval van een stroomstoring zal de EasySolar-II GX het net loskoppelen en de benodigde stroom blijven leveren voor de
belastingen (hiermee heeft de EasySolar dan ook een UPS functie).
Belastingen die moeten worden uitgeschakeld wanneer er geen wisselstroom beschikbaar is, kunnen worden aangesloten op een tweede uitgang (niet weergegeven in de afbeelding).

Topologie lichtnet parallel geschakeld
De EasySolar-II GX zal gegevens van de externe wisselstroomsensor (apart te bestellen en te vinden bij de gerelateerde producten onderaan deze tekst) of vermogensmeter gebruiken om het eigen verbruik te optimaliseren en, indien nodig, om netvoeding te voorkomen. In geval van een stroomstoring zal de EasySolar-II GX de stroom voor de kritieke belastingen blijven leveren (UPS functie).

Beveiligingen
De EasySolar laadregelaar/omvormer/lader is beveiligd tegen te hoge temperatuur, overbelasting, uitgangskortsluiting en te hoge of te lage accuspanning.

Unieke software voor toepassing van zonne-energie
Uw Victron EasySolar bevat meerdere softwareprogramma's voor de configuratie van het systeem voor zowel met het elektriciteitsnet, de interactieve systemen als ook de autonome toepassingen.

Victron EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX schematisch
De laatste afbeelding toont de schematische opbouw van de Victron EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX.

Eenvoudige installatie en montage
De EasySolar-II 24/3000/70-32 MPPT 250/70 GX is eenvoudig te installeren, met een minimum aan bedrading. De bijgeleverde installatie-handleiding geeft duidelijke uitleg over de installatie en in gebruikname van het apparaat. Montageplaat en schroeven worden meegeleverd bij de EasySolar.

Nederlandstalige handleiding
Uw Victron EasySolar laadregelaar/omvormer/acculader wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Handige extra informatie bij uw EasySolar

Specificaties
Omvormer/ lader
Uitgangsspanning: Uitgangsspanning: 230 VAC ± 2% Frequentie: 50 Hz ± 0,1%
Spanningsvorm: Zuivere sinus
Nominale accuspanning: 24 V
Aanbevolen accucapaciteit: 200 - 800 Ah
Continu vermogen bij 25 °C: 3.000VA / 2.400W
Continu vermogen bij 40 °C: 1.700 W
Piekvermogen: 5.500 W
AC aansluiting: Schroefcontacten (geen bekabeling meegeleverd)
Rendement: max. 94 %
Display/uitlezing: LED display
Ingangsspanning: 19 – 33V
Uitgangsspanning: 230VAC (+/- 2%)
PowerControl & PowerAssist: Ja
Accutemperatuursensor: Ja
Programmeerbaar relais: Ja
Laadstroom huishoudaccu/ accessoire-accu: 70A

Zonne-laadcontroller
Maximale accustroom: 70A
Maximaal PV-vermogen (vermogen van de zonnepanelen): 2.000 W
Maximale PV-nullastspanning: 250V

Algemeen
Interfaces: VE.Can, USB, Ethernet, VE.Direct, wifi
Aan/uit op afstand: Ja
Omgevingstemperatuur: -20 °C tot 65 °C
Koeling: Ventilatorkoeling
Beveiligingen: Te hoge temperatuur, overbelasting, kortsluiting, hoge/lage accuspanning
Afmetingen: 506 x 275 x 237 mm
Gewicht: 26 kg
Beschermingsgraad: IP21

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

 

Voltage: 24V
Accuvermogen:
Soorten accu’s:
Maximale laadstroom: 70A
Afmetingen (L x B x H): 506 x 275 x 237 mm
Gewicht: 26 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags