GYS acculader BATIUM 25.24 X | 6, 12, 24V | 1150W

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Batium 25/24 biedt twee soorten laadcurves: één voor lood-/elektrolyt accu’s (vloeibaar, gel) van 35 tot 350Ah. En een laadcurve voor open loodzuur tractie accu’s van 35 tot 180Ah. Beide voor 6, 12 en 24V. Met SOS Recovery en laden vanaf 1V spanning.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€599,95 €529,95

Incl. btw

GYS acculader BATIUM 25.24 X | 6, 12, 24V | 1150W

De GYS Batium 25.24 X is een oplader voor 6/12/24V met twee specifieke laadfuncties: één laadcurve IUoU voor het laden van lood-/elektrolyt accu’s, vloeibaar of gel, van voertuigen (klein en groot) met een accucapaciteit van 35 tot 350Ah en één laadcurve (IUIo) voor open loodzuur tractie accu's met een capaciteit van 35 tot 180Ah (denk aan batterijen van pallet trucks, schrobzuigmachines en heftrucks). Deze krachtige acculader (1150W) - microprocessor gestuurd - biedt een SOS Recovery functie en kan al laden vanaf 1V accuspanning.

Laadvermogen proces IUoU (kleine en grote voertuigen) met accu 35 tot 350Ah: laden met 7A (accu's 35-95Ah), 15A (accu's 95-225Ah) of 25A boost snelheid (accu's 200-350Ah).

Laadvermogen proces IUIo (schoonmaakmachine, palletwagen enz.) met accu 35 tot 180Ah: laden met 7A (accu's 45-90Ah), 15A (accu's 90-150Ah) of 25A boost snelheid (accu's 120-180Ah).

Laden tot de volle 100%
Deze acculader heeft een tot 50% kortere laadtijd dan een vergelijkbare lader. Tijdens de boostfase levert de lader een constante gemiddelde stroom, die niet alleen zorgt voor ultrasnel laden maar óók voor een (extra) veilig proces van laden. Een andere efficiency is het laden met de IwUoU curve (Iw boost, Uo equalize, U floating); waar een standaard 'automatische' laden met een W2 of WU curve laadt tot slechts 90%, garandeert de Batium hiermee 100% opladen (voor alle loodzuur batterijen).

De SOS Recovery functie is er voor accu’s van voertuigen (IUoU) die diep ontladen zijn. Tijdens het aansluiten van de accu knippert het lampje SOS RECOVERY indien sprake is van een langdurig, diep ontladen accu die in het beginstadium is van sulfatering. Daarop start de lader een speciale laadcurve: een regeneratie-cyclus van 24 uur. Volg vóór activering wel eerst deze stappen:

 • Koppel de accu eerst los van het voertuig (vanwege gevaar voor overspanning)
 • Sluit de accuklemmen van de Batium aan op de accu
 • Sluit de GYS Batium aan op de netspanning
 • Zet de schakelaar op ON
 • Selecteer de IUoU laadcurve
 • Activeer de functie door 5 seconden op de knop «SOS recovery» te drukken
 • Selecteer de laadspanning en de laadsnelheid
 • Raak enkele seconden niets aan: het desulfateren gaat beginnen

Nadat de batterij is gedesulfateerd gaat de Batium over naar de normale IUoU laadcurve.

Lukt het de lader niet om de batterij te herstellen? Dan licht het lampje 'Out' op.

Ook voor een zo goed als helemaal lege batterij
Is de accu heel erg diep ontladen (bijvoorbeeld na het aan laten staan van de koplampen) maar verder nog in goede staat? Deze druppellader van GYS kan al laden vanaf 1V (in tegenstelling tot de meeste andere acculaders) en daarmee de accu weer aan de praat krijgen. In een dergelijk geval begint het opladen niet automatisch, maar gaan de lampjes m.b.t. 'spanning', 'capaciteit' en 'laadcurve' branden. Selecteer dan functie voor het geforceerd opladen met de daarvoor bestemde knop (5 seconden ingedrukt houden). De lader detecteert een accu waarvan de spanning minimaal nog ongeveer 0.5V heeft. Vervolgens gaat de GYS BATIUM 25.24 ook in deze modus verder via eerst de diagnosefase, gevolgd door een herstelfase. Zie ook de gebruiksaanwijzing voor specifieke uitleg over deze functie en extra mogelijkheden (Nederlandstalig, zowel meegeleverd in de verpakking als verderop deze pagina te downloaden).

Zo werkt de GYS BATIUM 25.24 X

 • Controleer eerst het elektrolyt niveau van de open accu's en vul indien nodig bij
 • Sluit de rode accuklem op de + en de zwarte klem op de - pool
  Bij IUIo: sluit de lader direct aan op de accu; zoals met de bijbehorende accuklemmen. Zie ook de gebruiksaanwijzing. Respecteer hierbij de polariteit en de stroomsterkte.
 • Sluit de acculader aan op de netspanning (220-240V)
 • Zet de schakelaar op 'On'
 • De ledlampjes gaan branden
 • Kies de laadcurve: IUoU voor auto accu's / IUIo voor tractie-accu's
 • Kies de spanning van de accu (6V, 12V of 24V). Let op: kies het juiste voltage! Zie ook de gebruikswijzing
 • Kies de laadsnelheid afhankelijk van de capaciteit (Ah) zoals aangegeven op de accu

Vervolgens gaat de Batium 25/14 ten eerste de accu analyseren op spanning en de staat waarin deze verkeert en ten tweede de accuspanning herstellen indien nodig. Daarna begint de Batium met laden. De lader geeft hierbij zowel het laadniveau als de laadstroom aan.

Het laden verloopt in drie etappes

 1. Analyse, start desulfatie en herstel van de accuspanning (SOS Recovery)
 2. Het laadproces (met laadcurve IUoU of laadcurve IUIo) | 2 uur
 3. Beëindiging, als volgt:

IUoU curve: na het laadproces gaat deze Batium in de Floating-stand. De druppellader kan aan de accu gekoppeld blijven. Deze GYS lader handhaaft laadstatus en compenseert hiermee de natuurlijke ontlading.

IUIo curve: de Batium gaat na het laden NIET in de Floating stand. Blijft de lader op de accu aangesloten, dan lanceert de Batium 25/24 echter elke 72 uur een laadcyclus, ter compensatie van het natuurlijke ontladen van de accu.

Laden zonder toezicht
U hoeft deze intelligente lader uit het assortiment GYS acculaders dus niet los te koppelen van de accu. De Batium houdt het oplaadniveau stabiel, naar behoefte van de accu. Verschillen in netspanning worden direct genivelleerd en het apparaat geeft eventuele defecten op dit vlak automatisch aan. De laatst gebruikte instellingen worden altijd automatisch opgeslagen.

Wanneer de accu is opgeladen dan brandt het groene lampje. Loskoppelen? Zet de schakelaar op 'Off', haal de voedingskabel van de netspanning en koppel vervolgens de krokodillenklemmen of de eyelets van de accu.

Beveiliging
De Batium acculader is beveiligd tegen kortsluiting, polariteit en spanningspieken. Dit mede ter bescherming van de elektronica van het voertuig. De Batium apparaten zijn eveneens beveiligd tegen vonkvorming bij het aansluiten van de accu aan de lader, door geïsoleerde accuklemmen.

Meegeleverd bij de lader
Kabel met accuklemmen
Nederlandstalige gebruiksaanwijzing

GYS geeft 2 jaar garantie op de Batium 25.24 X.

En verder
Deze acculader heeft een geïntegreerde opbergruimte voor de kabel met klemmen.

Handige extra informatie bij uw BATIUM 25.24 X

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen