GYS acculader BATIUM 7.24 | 6, 12, 24V | 210W

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Batium 7.24 is een snelle, efficiënte, veilige microprocessor-gestuurde acculader voor 6V, 12V en 24V loodaccu's (elektrolyt vloeibaar, Start-Stop, GEL). Kan al vanaf 1V accuspanning laden. Garandeert 100% opladen van de loodzuur accu.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€149,95
Incl. btw

GYS acculader BATIUM 7.24 | 6, 12, 24V | 210W

De Batium 7.24 van GYS is een krachtige acculader (210W, laden met 3A (accu's 15-60Ah) of 7A boost snelheid (accu's 50-130Ah) met microprocessor. Deze lader uit het aanbod GYS acculaders blinkt uit in snelheid, veiligheid, garandeert 100% opladen van alle soorten loodaccu's (GEL, zuur, Start-Stop) en kan bijna geheel lege accu's weer voorzien van voldoende spanning.

Geschikt voor accu's van 6V, 12V en 24V met accucapaciteit van 15Ah tot 130Ah. En daarmee een geschikte acculader voor diverse toepassingen, zoals auto, tractor, camper, bestelbus, motor en soortgelijk.

Automatisch laadproces
Batium is een intelligente lader die continu de laadstatus van de accu controleert en de lading regelt naar behoefte van deze accu. U kunt met deze GYS BATIUM automatisch acculaden zonder daarbij toezicht te hoeven houden. Het laadproces eindigt automatisch met druppelladen (floating). De eerste kortdurende fase (opbouwend voltage) wordt gevolgd door een 2 uur durende regulerende fase, en afgesloten met de genoemde floating functie voor onderhoudsladen.

Ook voor een zo goed als helemaal lege batterij
Is de accu heel erg leeg (bijvoorbeeld na het aan laten staan van de koplampen) maar verder nog in goede staat? Deze druppellader van GYS kan al laden vanaf 1V (in tegenstelling tot de meeste andere acculaders) en daarmee de accu weer aan de praat krijgen. In een dergelijk geval begint het opladen niet automatisch, maar gaan de lampjes m.b.t. de spanning en de capaciteit branden. Selecteer dan het voltage en de laadstroom, en druk 5 seconden op de knop voor geforceerd laden. Brandt vervolgens geen enkel lampje? Dan is uw accu helaas onherstelbaar beschadigd (lager dan 0.5V).

Beduidend sneller opladen | laden tot de volle 100%
Deze acculader heeft een tot 50% kortere laadtijd vergeleken met een traditionele lader. Tijdens de boostfase levert de lader een constante gemiddelde stroom, die niet alleen zorgt voor ultrasnel laden maar óók voor een (extra) veilig proces van laden. Een andere stimulans van de efficiency is het laden met de IwUoU curve (Iw boost, Uo equalize, U floating); waar een standaard 'automatische' laden met een W2 of WU curve laadt tot slechts 90%, garandeert de Batium hiermee 100% opladen (voor alle loodzuur batterijen).

Beveiliging
De Batium acculader is beveiligd tegen kortsluiting, polariteit en spanningspieken, ook tijdens het starten van het voertuig (constant laadvermogen). Dit mede ter bescherming van de elektronica van het voertuig. De Batium apparaten zijn eveneens beveiligd tegen vonkvorming bij het aansluiten van de accu aan de lader, door geïsoleerde accuklemmen (er zit géén spanning op tot deze zijn aangesloten op de polen). Zolang de klemmen niet aan de accu gekoppeld zijn, levert de acculader dus géén stroom. Verder is het niet nodig de accu los te koppelen van het voertuig.

Zo werkt de GYS BATIUM 7.24:

  • Controleer eerst het elektrolyt niveau van de open accu's en vul indien nodig bij
  • Sluit de rode accuklem op de + en de zwarte klem op de - pool
  • Sluit de acculader aan op de netspanning (220-240V)
  • Twee 'aan/uit' lampjes gaan branden
  • Kies de spanning van de accu (6V, 12V, 24V). Let op: kies het juiste voltage! Zie ook de gebruikswijzing
  • Wacht 5 seconden zonder de lader te bedienen, om de keuze te bevestigen
  • Kies de capaciteit van de accu (de Batium bepaalt zelf de laadspanning). In geval van een stroomstoring slaat de Batium de laadstatus op
  • De Batium start automatisch het laden en geeft de laadstatus van de accu aan
  • Is het laden voltooid? Koppel dan de voedingskabel af
  • Koppel vervolgens de accuklemmen of de connector van de accu af

Meegeleverd bij de lader:
Lange flexibele kabels met accuklemmen
Een duidelijke gebruiksaanwijzing

GYS geeft 2 jaar garantie op de Batium 7.24.

En verder
Deze acculader is voorzien van een geïntegreerde opbergruimte voor de kabels en klemmen.

Heeft een 15A zekering (niet meegeleverd).

Handige extra informatie bij uw BATIUM 7.24Voltage: 6V, 12, 24V
Accuvermogen: 15-130Ah
Soorten accu’s: 6, 12 en 24V natte loodzuur / GEL / AGM / Start-Stop
Maximale laadstroom: 3A, 7A
Afmetingen (L x B x H): 200 x 280 x 120 mm
Gewicht: 5,7Kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags