GYS multifunctionele acculader met voeding GYSFLASH 102.12 HF | 100A | 5M kabels

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De GYSFLASH 102.12 HF is een geavanceerde acculader voor 12V loodaccu's (GEL, nat, AGM) én LFP en biedt een hoge stabiele voeding: 100A via Inverter technologie. Voor in showroom en diagnose. Voor aan muur of autobrug, en met kabelhaspel.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€984,95 €899,95

Incl. btw

GYS multifunctionele acculader met voeding GYSFLASH 102.12 HF | 100A | 5M kabels

De GYSFLASH 102.12 HF is een multifunctionele max. 100A acculader (1600W) met voeding voor het opladen van 12V loodaccu's (vloeibaar/AGM/GEL) en LiFePO4 accu's van 20-1200AH. Met kabelhaspel en ideaal voor bevestiging aan de muur of aan de autobrug.

Biedt daarnaast voor loodaccu's een krachtige stabiele voeding, aan de hand van inverter technologie met Switch Mode Power Supply. Speciaal ontworpen voor het veilig opladen van genoemde soorten 12V batterijen van showroommodellen of voertuigen die in diagnose zijn, via de Showroom/Diag module. Deze GYS acculader garandeert daarnaast een ideale laadkwaliteit tijdens onderhoudswerkzaamheden van meer geavanceerde modellen auto's. En in de modus 'Vervang accu' wordt het voertuig onder spanning gehouden om geheugenverlies van de instellingen te voorkomen. Deze lader heeft accukabels van 5 meter lang.

Modi Gysflash 102.12 HF
Deze 100% automatische acculader heeft vijf functies:

De oplaadmodus: voor het opladen van loodzuur accu's of lithium (LiFePO4) startaccu’s van 20Ah tot 1200Ah bij 12V.

Diag + modus: levert stroom tot 100A, bijvoorbeeld om grootverbruikers zoals motorventilatoren te kunnen testen. In deze modus is de spanning specifiek instelbaar.

Showroom modus: geeft de accu een stroomcompensatie voor het gebruik van de elektrische onderdelen van een demonstratie auto (zoals bij openen raam, gebruik verwarming, achteruitkijkspiegel). In deze modus is de spanning specifiek instelbaar.

Modus accu verwisselen: compenseert de stroombehoeften om geheugenverlies tijdens het verwisselen van de accu te voorkomen.

Power Supply modus: voor ervaren gebruikers. Deze modus maakt het mogelijk om de lader te gebruiken als gestabiliseerde voedingsbron met hoog vermogen. De gereguleerde spanning en de maximale stroom zijn specifiek instelbaar. Deze modus is standaard uitgeschakeld en verschijnt niet in de keuzelijst ('verborgen modus').


LAADCURVES
Deze oplader biedt verschillende laadcurves:

Easy: eenvoudige oplaadcurve voor alle loodaccu's. Onafhankelijk van de capaciteit van de accu. Voor de meest optimale laadprocedure is echter één van de specifieke laadmodules aan te bevelen.

Vloeibaar: optimale laadcurve voor open lood/calcium-accu's met dop. Deze modus vraagt om het instellen van het accuvermogen.

Gel/AGM: optimale laadprocedure voor verzegelde accu's (zoals GEL, onderhoudsvrij, AGM). Deze modus vraagt om het accuvermogen.

LFP/LiFePO4: optimale laadcurve voor lithiumbatterijen LFP. Deze modus vraagt om instellen van het accuvermogen.

Expert: oplaadcurve type IU0I0U, aan te passen via het Advanced Menu en bestemd voor ervaren gebruikers. Deze lader biedt binnen het Advanced menu diverse uitgebreide mogelijkheden. Zie de handleiding.

Extra eigenschappen
Deze veelzijdige acculader met gestabiliseerde voeding biedt meerdere aanvullende eigenschappen. Naast de genoemde hoofdfunctionaliteiten biedt de Gysflash 102.12 HF óók:

 • Automatische herstart
 • Controle en ijking van de kabels (zie onder)
 • Showroom mode blokkering
 • Easy charge
 • Automatische SOS Recovery mode voor gesulfateerde accu’s
 • Expert laadcurve
 • Een intuïtieve interface in 19 talen
 • Géén externe ventilatie / stofvrij
 • Schok- en vibratie-absorberende voetjes
 • Kabelhaspel
 • Muurbevestiging met glijsysteem (optioneel, bij te bestellen: bevestiging met magneetsysteem)

Showroom mode
Aanvullend hierop is er de 'Showroom blokkering': deze functie voorkomt onjuist gebruik ervan. Tevens zorgt de Automatische herstart voor hervatting bij eventuele spanningsuitval.

Hoog rendementsladen tot max. 100A
De GYSFLASH 102.12 HF lader met voeding laadt tot maximaal 100A (66A bij 40 graden Celsius en 75A bij 25 graden) en biedt met 93% een hoog rendement, met 15% energiebesparing. De Inverter technology zorgt voor een duidelijk beter rendement voor een lader met een gewicht als deze.

Kalibreren / controle kabels
De optimale laadprocedure wordt verder bevorderd door de automatisch controle / ijkfunctie van de laadkabels. Gebruik de modus Controle kabels (ijken) bij elke verandering van de kabels. De GYSFLASH kan gekoppeld worden aan kabels tot aan 2x8m bij 16mm en groter.

Showroom/DIAG module | supply/voeding
Voor bij het gebruik van elektrische accessoires bij een demonstratievoertuig of het diagnosticeren van het voertuig tijdens onderhoud, is er de genoemde showroom/diagnose functionaliteit. Deze geeft de accu tijdens genoemde werkzaamheden een stroomcompensatie tot 100A. Aanvullend hierop is er de supply module, waarin het apparaat zorgt voor een gestabiliseerde voeding om de elektronica-instellingen van het voertuig te behouden tijdens het vervangen van de accu. Het apparaat geeft een gestabiliseerde spanning af: tot 14.8V.

Ook memory én auto restart bij storing
Bovendien start deze GYSFLASH als vermeld automatisch weer op na een stroomstoring, eveneens met ingebouwde memory ter behoud van de gebruikte instellingen.


Laadcurve IUoIoU

 1. Analyse van de accu
 2. Herstel van de beschadigde elementen als gevolg van een diepe en langdurige ontlading
 3. Test van een gesulfateerde accu
 4. Desulfatie/herstel
 5. Controle van accu herstel
 6. accu 80% geladen
 7. accu 95% geladen
 8. Afkoeling van de cellen van de accu
 9. Druppelladen
 10. Onderhoud: start nieuwe laadcyclus om de kwaliteit van de prestaties te waarborgen

Veiligheidselementen
Dit apparaat is beveiligd tegen kortsluiting, ompoling en overladen, met bescherming van de boordelektronica. Ook de temperatuursensor beschermt uw voertuig tegen oververhitting van de interne elektronica. Deze GYS heeft een anti-vonk systeem dat vonkvorming tijdens het aankoppelen van de acculader op de accu tegengaat. In verband met de veiligheid levert het apparaat ook geen stroom als er geen spanning op de klemmen staat. Deze oplader heeft verder een omwisselbare 125A zekering als bescherming tegen foute handelingen.

Meegeleverd bij de lader:
Stroomkabel
Aansluitkabels met accuklemmen (5 meter / 16mm)
Onderdelen voor muurbevestiging (optioneel is de magneetmontage, zie Gerelateerde producten)
Compact en robuuste kast, met kabelhaspel aan de voorzijde

Duidelijke gebruiksaanwijzing (ook Nederlandstalig)

GYS geeft 2 jaar garantie op de GYSFLASH HF 102.12.

 

Handige extra informatie bij uw GYSFLASH 102.12 HF (volgt)

 


 

 

Voltage: 12V
Accuvermogen: 20-1200Ah
Soorten accu’s: 12V loodzuur accu's (nat en droog) en Lithium - LiFe PO4
Maximale laadstroom: 100A
Afmetingen (L x B x H): 29,5 x 11,7 x 34,5 cm
Gewicht: 5,8Kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags