GYS acculader TCB 90 Automatic | 12V 2/5.5A 120W

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De GYS TCB 90 is een acculader (max. 120W), druppellader en tester voor natte 12V loodzuur accu’s en GEL accu's met 15Ah tot 90Ah capaciteit. Met twee laadsnelheden (2A en 5.5A) en Floating Process; voor stabiel, veilig laden. Plus LED's voor laadstatus.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€92,95
Incl. btw

GYS acculader TCB 90 Automatic | 12V 2/5.5A 120W

De TCB 90 van GYS is een lader voor 12V loodzuuraccu's van o.a. motor, auto en SUV met vloeibare elektrolyt of gel-elektrolyt die een capaciteit hebben van 15 tot 90Ah. Met twee acculaadsnelheden: 2A en 5.5A. Deze GYS acculader voor o.a. GEL, AGM / EFB, Start/Stop en loodzuur batterijen zorgt voor veilig en stabiel laden, door het ingebouwde Floating Process. Deze functie zorgt voor laden op maximale kracht tot aan het einde van het laadproces: dan gaat de TCB over naar laden op een gematigde stand, tot de accu voor 100% is volgeladen. Daarmee kunt u de accu die is aangesloten op deze druppellader gerust zonder toezicht achterlaten.

Laden met 2A of 5.5A
De TCB 90 heeft twee laadsnelheden. De gewenste snelheid kiest u met behulp van een schakelaar, afhankelijk van de batterij. Bij de TCB 90 Automatic (zie bij de Gerelateerde producten ook de GYS varianten TCB 60 Automatic en TCB 120 Automatic) kiest u voor laden met 2A bij een accu van 15-30Ah. De laadsnelheid van 5.5A is geschikt voor accu's met een capaciteit van minimaal 30 tot maximaal 90Ah.

Batterijtester / 3 LED lampjes
De GYS TCB 90 is tevens een accutester; wanneer de lader niet is aangesloten op de netspanning. Drie testlampjes geven de staat (laadstatus) van de 12V batterij weer. Staat het voltage op < (lager dan) 12.3V? Dan brandt het rode lampje en is opladen gewenst. Staat het voltage tussen 12.3 en 12.6V? Dan brandt het oranje lampje en is het laadniveau gemiddeld. Bij een laadstatus van >12.6V is de accu goed geladen: dat kunt u aflezen via het groene lampje.

Uitgebreide beveiliging | o.a. geluidssignaal
De acculader (max. 120W) is beveiligd tegen overbelasting / overstroom (bescherming van de boord elektronica), omgekeerde polariteit (met een geluidssignaal bij een verkeerde poolaansluiting) en kortsluiting, en heeft geïsoleerde accuklemmen: er staat géén spanning op de klemmen zolang deze niet met de accu verbonden zijn. Dit voorkomt onder andere de vorming van vonken.

Thermisch beveiligd
Bovendien is de lader thermisch beveiligd: de transformator is uitgerust met een thermostaat, met een afkoeltijd van ongeveer een kwartier. Kortom, u kunt bij het acculaden rekenen op een maximale beveiliging.

Zo werkt het laadproces van de GYS acculader TCB 90 Automatic:

  • Het groene POWER lampje boven de zekering geeft aan dat het apparaat werkt.
  • Het oranje lampje geeft aan dat het apparaat aan het opladen is.
  • Het lampje springt op groen (OK) zodra het laadproces voltooid is.
  • Brandt het groene lampje niet (normaal)? Controleer dan eerst de 15A zekering nadat u eerst uw apparaat uit- en aangezet heeft. 
  • De acculader detecteert de accu waarvan de spanning minimaal 4V is.

Meegeleverd bij de lader:
Lange flexibele kabels met accuklemmen
Een duidelijke gebruiksaanwijzing

GYS geeft 2 jaar garantie op de TCB 90.

Ruim opbergvak!
Extra: deze acculader heeft een geïntegreerde opbergruimte voor de kabels en klemmen.

Handige extra informatie bij uw acculader

Voltage: 12V
Accuvermogen: 15-90Ah
Soorten accu’s: 12V natte accu Ca/Ca en GEL
Maximale laadstroom: 2A of 5.5A
Afmetingen (L x B x H): 120 x 170 x 290 mm
Gewicht: 3,4Kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags