GYS druppellader GYSFLASH 6.12 | 12V 6A 90W

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De GYSFLASH 6.12 (6A) is een druppellader met microprocessor, voor 12V loodzuur accu's van 1.2 - 125Ah (laden) en tot 170Ah (onderhoudsladen). Intelligente laadcurve, 8 fases. CAN BUS ready, tevens SOS Recovery, Winter modus AGM én Refresh modus.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€109,95 €99,95

Incl. btw

GYS druppellader GYSFLASH 6.12 | 12V 6A 90W

De GYS druppellader GYSFLASH 6.12 (90W) is geschikt voor het laden van 12V loodzuuraccu's van bijvoorbeeld uw motor, auto, kart, bedrijfsauto of jetski. Dit product is één van de kwaliteitsladers van GYS en laadt tweemaal sneller dan vergelijkbare 6A laders. Deze 6.12 heeft een intelligente 8-staps laadcurve en kan onderhoudsladen voor accu's tot 130Ah.

Voor elke 12V loodzuuraccu en Start-Stop
De GYSFLASH 6.12 is geschikt voor ieder type (12 Volts) loodaccu (niet lithium): GEL, AGM, Start-Stop, WET, onderhoudsvrij (MF) en Calcium met een capaciteit van 1.2Ah tot 125Ah als het gaat om het pure acculaden. Wat betreft druppelladen doet deze lader zoals gezegd dienst voor genoemde accu's tot 130Ah; daarmee voor de grotere voertuigen zoals een schip, boot, bus, wiellader of bijvoorbeeld vrachtwagen. Tijdens dit onderhoudsladen kan, zoals in de winter, de lader gerust voor onbepaalde tijd op de accu aangesloten blijven, zonder toezicht. Dit druppelladen verhoogt de levensduur en optimaliseert de prestaties van de batterij.

Naast geoptimaliseerd (druppel)laden biedt de GYSFLASH 6.12 de Auto Restart functie en SOS Recovery voor accuherstelladen, naast de Winter AGM Modus én Refresh-optie.

Laadmodi
Deze GYS biedt de volgende laadmodules:

Oplaadmodus 14.4V / 0.8A: voor kleine 12V loodaccu’s van 1.2Ah tot 15Ah (laden) en tot 160Ah voor druppelladen. Automatische oplaadcyclus in 8 etappes.

Oplaadmodus 14.4V / 6A: voor kleine 12V loodaccu’s van 15Ah tot 125Ah (laden) en tot 170Ah voor het behouden van het laadniveau. Automatische oplaadcyclus in 8 etappes.

Optie KOUD/AGM 14.7V: brengt de laadspanning naar 14.7V voor het opladen van een accu in een koude omgeving (kouder dan 5°C), of voor bepaalde AGM accu’s of accu’s met doppen.

Optie REFRESH 15.8V: voegt een extra fase toe aan de laadcyclus (fase 7, zie onder), om sterk ontladen accu’s weer te herstellen. Advies: activeer deze functie NIET voor gesloten accu’s. Controleer en vul, indien nodig, na deze Refresh het peil van de accu weer aan.

8-staps laadcurve
Dit geautomatiseerde laadproces (IUoU) betreft een curve bestaande uit acht delen:

 1. Analyse accustaat | laadniveau, check op ompoling, juiste accu aangesloten?
 2. Herstel | laden met 0.5A/3A voor herstel van beschadiging accu na diep ontladen (SOS Recovery) (dit kan nog bij 2V)
 3. Test | van gesulfateerde batterijen
 4. Desulfateren | 15.8V
 5. Laden | snel opladen (0.8A / 6A) met optimale stroom, voor bereiken 80% laadniveau
 6. Absorptie | 14.4V of 14.7V | laden met constante spanning, naar 100% | met Wintermodus AGM optie
 7. REFRESH | 15.8V | de acculader geeft extra stroom en genereert gas om de elektrolyt te mengen en zo de accucellen te herstellen. Tijdens deze fase kan de accu wat water verliezen
 8. Druppelladen | 13.6V, handhaving maximale laadniveau

Microprocessor en Auto Restart
De compacte, lichtgewicht GYS GYSFLASH 6.12 biedt hoge prestaties dankzij de 100% automatische laadprocedure via een micro-processor, dankzij de Auto Restart functie bij een eventuele stroomstoring (met memory; behoud van de instellingen) en natuurlijk dankzij het genoemde, uit acht stappen bestaande laadproces.

Veiligheid in veelvoud
De GYSFLASH 6.12 heeft een dubbele isolatie en is beveiligd tegen kortsluiting en tegen omgekeerde polariteit. Dit draagt ook bij aan de levensduur van uw boordelektronica. Daarnaast heeft deze acculader/druppellader een anti-vonk systeem, en zodra u de accu loskoppelt, schakelt de GYSFLASH vanzelf over op de stand-by modus. Een andere vorm van beveiliging: de behuizing is schokbestendig én - IP65 - waterdicht en stofdicht.

Temperatuursensor
Bovendien heeft dit laadapparaat een geïntegreerde temperatuursensor om oververhitting van de interne elektronica vóór te zijn. Deze sensor stelt het apparaat in staat om de laadstroom aan te passen aan de omgevingstemperatuur.

Zo werkt het laadproces van de GYS acculader GYSFLASH 6.12:

 • Sluit de lader aan op de accu (zie ook de gebruiksaanwijzing)
 • Sluit de acculader aan op een stopcontact (220-240V)
 • Selecteer de Modus met de pijltjesknop
 • Het laden start na 5 seconden automatisch
 • Tijdens het opladen geeft het apparaat het laadniveau aan
 • Knippert het OK lampje? Dan is de accu klaar om de motor te starten
 • Blijft het OK lampje branden? Dan is de accu volledig opgeladen
 • Koppel daarna eerst de acculader van de netspanning af
 • Koppel daarna de aansluitingen van de accu los

Gemiddelde laadtijd
De verwachte oplaadtijden van 20% naar 80% bij deze acculader zijn:

Accu 2Ah: 2 uur
Accu 8Ah: 6 uur
Accu 15Ah: 11 uur
Accu 20Ah: 3 uur
Accu 50Ah: 6 uur
Accu 125Ah: 14 uur

Geluidloos opladen.

Werkt bij omgevingstemperatuur van -20 tot +50 graden Celsius.

CAN BUS compatibel
De lader kan aangesloten worden op de sigarettenaansteker 12V aansluiting van het voertuig (kabel apart bij te bestellen!). Sluit in deze configuratie de sigarettenaansteker plug aan op de oplader en op de 12V aansluiting. Volg vervolgens de procedure «Opstarten» zoals beschreven in de handleiding.

Meegeleverd bij de lader:

Stroomkabel (2 meter)
Male aansluiting (145cm)
Aansluitsnoer met accuklemmen (45 cm)
M6 (eyelet) aansluitingen (45 cm)

Een duidelijke gebruiksaanwijzing

GYS geeft 2 jaar garantie op de GYSFLASH 6.12.

Extra
Deze acculader / onderhoudslader heeft een zeer compact design en is licht van gewicht, dus daarmee handig te verplaatsen én mee te nemen. Bovendien is de behuizing robuust. Desgewenst kan de lader worden voorzien van wandsteunen (aparte bijbestelling!); de lader is hiervoor geprepareerd.

Handige extra informatie bij uw GYSFLASH 6.12

Video:

 

Voltage: 12V
Accuvermogen: tot 125Ah (laden) en tot 170Ah (druppelladen)
Soorten accu’s: 12V loodzuur accu's (nat en droog)
Maximale laadstroom: 3A / 6A
Afmetingen (L x B x H): 190x100x52mm
Gewicht: 0,77Kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags