Mastervolt Omvormer/DC-DC acculader Mac Plus 12/24-30A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Mac Plus 12/24-30 is een DC-DC omvormer/ acculader (12V-24V) die in een voertuig of vaartuig de gebruikersaccu veilig en snel oplaadt, het spanningsverlies compenseert en de laadspanning stabiliseert. Werkt prima met slimme dynamo's.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.

€649,95 €584,95

Incl. btw

Mastervolt Omvormer/DC-DC acculader Mac Plus 12/24-30A

De Mac Plus 12/24-30 is een DC-DC omvormer/ acculader die in een voertuig of vaartuig de gebruikersaccu veilig en snel oplaadt, het spanningsverlies compenseert en de laadspanning stabiliseert. Werkt prima met slimme dynamo's en start/stop systemen.

12V -> 24V
De Mac Plus 12/24-30 kan worden gebruikt om in een 12V boordnet (12V dynamo en startaccu) een 24V accessoire-accu te laden en te onderhouden.

Geschikt voor
De Mac Plus is geschikt voor alle soorten accu's zoals natte, Gel, AGM en Li-ion accu’s (incl. LiFePO4).

DC-DC Acculader en voeding
De Mastervolt Mac Plus 12/24-30 zet een DC-spanning (accu) om in een gestabiliseerde DC-spanning. De Mac Plus kan gebruikt worden als een 3 step acculader of een gestabiliseerde DC-voeding.

Spanningsstabilisator
De spanningsstabilisator in de Mac Plus beschermt gevoelige apparatuur, verlichting en andere belastingen. Zeker in de moderne voertuigen met terugwinning van remenergie is dit van groot belang.

Temperatuursensor
Door toepassing van de Mastervolt-temperatuursensor (meegeleverd bij het product) wordt de laadspanning automatisch aangepast aan temperatuurschommelingen bij de accu. Dit zorgt voor een beter laadproces en daardoor een langere levensduur van de accu.

Euro 5/6 oplossing
Wilt u een gebruikersaccu/ serviceaccu laden in een voertuig of vaartuig met een Euro 5/6 slimme dynamo? Slimme dynamo’s maken gebruik van een variabele spanning; na een korte laadperiode wordt de spanning verlaagd en stopt het laadproces. Daarbij leidt de terugwinning van remenergie tot spanningspieken. Traditioneel gekoppelde gebruikersaccu’s (m.b.v. laadrelais) ontvangen hierdoor nauwelijks lading en raken beschadigd door de spanningspieken. De Mac Plus zorgt voor een constante laadstroom naar de gebruikersaccu, zelfs als de dynamo niet actief is. Daarbij zorgt de Mac Plus ervoor dat de startaccu niet leeg zal raken zodat het startvermogen van het voer- of vaartuig behouden blijft.

Geen laadrelais meer nodig
De Mac Plus zorgt ervoor dat een laadrelais niet meer nodig is tussen de startaccu en de gebruikersaccu. Deze verouderde oplossing zorgde voor lange kabels tussen beide accu’s en dat levert spanningsval op, wat leidt tot langere laadtijden. Dit, op zijn beurt, zorgt voor falende apparatuur én een kortere levensduur van de accu. De Mac Plus vangt spanningsverschillen op en zorgt altijd een stabiele laadspanning voor de serviceaccu.

Stil
De Mac Plus is stil het gebruik doordat de koeling gebeurt zonder ventilator.

Statusindicatie via LED
Een 3-kleuren LED op de Mac Plus geeft de status aan van het systeem. Hanteer de gebruiksaanwijzing voor de betekenis van de kleuren en de knipper-frequentie.

MasterBus compatibel
De Mac Plus is MasterBus compatibel zodat u de lader kunt monitoren en automatiseren. De Mastervolt Easyview 5 kunt u hiervoor gebruiken.

Gemakkelijke installatie en configuratie
Robuuste aansluitingen op de Mac Plus zorgen voor eenvoudige installatie en de Mac Plus is snel en makkelijk instelbaar via DIP-schakelaars. Hanteer hierbij altijd de gebruiksaanwijzing.

Parallel te schakelen
Door meerdere Mac Plus laders parallel te schakelen kan een grotere laadstroom verkregen worden. Laadstromen van boven de 100A zijn hiermee haalbaar.

Kenmerken Mac Plus
- Snel en veilig laden tijdens korte ritten.
- Stille werking door een ontwerp zonder ventilator.
- Geschikt voor natte, Gel, AGM en Li-ion accu’s (incl. LiFePO4).
- Laadt zelfs diep ontladen (m.u.v. kapotte) accu’s op.
- Detecteert of de motor draait en beschermt daarmee de startaccu van te ver ontladen.
- Instelbare stroombegrenzing voor Euro 5/6 normering.
- Spanningsstabilisator beschermt gevoelige apparatuur, verlichting en andere belastingen.
- MasterBus voor intelligente systeemmonitoring en automatisering.
- Temperatuur- en spanningscompensatie voor een optimaal laadresultaat.
- E-mark certificering voor mobiele toepassingen.
- Fungeert als spanningsbron/ voeding indien geen accu aanwezig is.

Aansluitingen op de Mac Plus
De Mac Plus is uitgerust met de volgende aansluitingen: 3 x M8 terminal voor kabeldiameters 10-50 mm² bedoeld voor positieve ingang, positieve uitgang en een gemeenschappelijke minaansluiting, 6-polige schroefaansluiting voor kabeldiameters 0,75-1,5 mm² bedoeld voor aan/uit op afstand, temperatuursensor en spanningsmeting. Bekabeling wordt niet meegeleverd (wel de temperatuursensor met kabel).

Gebruiksaanwijzing
Bij de Mac Plus wordt een duidelijke Engelstalige gebruiksaanwijzing meegeleverd. De gebruiksaanwijzing in het Nederlands is beschikbaar via een link onderaan dit product.

Handige extra informatie bij uw Mac Plus:

Details
Maximale ingangsstroom: 50A
Maximale uitgangsstroom: 30A
Nominale ingangsspanning: 12 V
Ingangsspanningsbereik: 10-16 V
Uitgangsspanning: 20-30 V
Nominale uitgangsspanning: 24 V
Max. uitgangsvermogen: 725 W
Nominaal uitgangsvermogen: 675 W
Geschikt voor: nat, Gel, AGM, spiraal, Lithium Ion, tractie, gebruikergedefinieerd
Temperatuurbereik omgeving: -25 °C tot 60 °C, afnemend vermogen > 40 °C
Koeling: natuurlijke koeling (geen fan)
Beschermingsgraad: IP23
Beveiligingen: DC kortsluiting, overbelasting, te hoge temperatuur, omgekeerde polariteit (zekering)
MasterBus compatibel: Ja
Certificering: CE, E-Mark, SAE J1171 & ISO 8846 Ignition Protected
Afmetingen: 255 x 165 x 66 mm
Gewicht: 2 kg

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags