Mastervolt DC-DC Omvormer Magic 24/12-20

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Mastervolt Magic 24/12-20 is een DC-DC omvormer/ converter die in een 24V boordnet een 24V spanning om kan vormen naar een 12V spanning waarmee 12V apparatuur aangesloten kan worden. In- en uitgang zijn volledig galvanische gescheiden.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€344,95
Incl. btw

Mastervolt DC-DC Omvormer Magic 24/12-20

De Mastervolt Magic 24/12-20 is een DC-DC omvormer/ converter die in een 24V boordnet een 24V spanning om kan vormen naar een 12V spanning waarmee 12V apparatuur aangesloten kan worden.

Galvanische scheiding
De Magic heeft verder een galvanische scheiding tussen in- en uitgang van de converter en voorkomt daarmee storing op bijvoorbeeld communicatie-apparatuur. het uitgangsvoltage is door die galvanische scheiding namelijk zuiverder.

De Magic 24/12-20 kan de spanning zowel omlaag als omhoog regelen en zorgt daarmee voor een optimale spanningsstabilisatie. Dit is een groot voordeel in situaties waarbij de accuspanning fluctueert door bijvoorbeeld zware belasting op het systeem.

Alarm
De Magic 24/12-20 heeft een alarm contact dat optioneel aangesloten kan worden. Het contact wordt geactiveerd als er ergens een fout optreedt. Met het alarm contact kunt u vervolgens iets schakelen of programmeren/ instellen.

Converter en 3-traps acculader
De Magic 24/12-20 is een converter en tevens een 3-traps acculader. U kunt er dus prima een 12V accu op aansluiten en die zal dan prima worden geladen en onderhouden. Let op: als u de Magic 24/12-20 wilt gebruiken als 3-traps acculader dan dient u de DIP switch setting aan te passen (aanwezig achter het achterpaneel van de converter).

Dimmerfunctie
De Magic 24/12-20 regelt de uitgangsspanning traploos, efficiënt en zonder veel warmte-ontwikkeling. Dit zorgt voor optimale veiligheid aan boord. Op een Magic converter kunt u 1 lamp aansluiten. Hiervoor is wel een externe drukschakelaar via fast-on aansluiting nodig en deze functie is in te schakelen via een DIP switch instelling.

Parallel schakelbaar
De Mastervolt Magic 24/12-20 is parallel schakelbaar om een grote uitgangsstroom te kunnen bewerkstelligen. Op deze manier zijn probleemloos stroomsterktes van meer dan 100 ampère te bereiken.

Toepasbaar in zware omstandigheden
De Magic DC-DC converters zijn ontworpen voor zware omstandigheden in professionele, semi-professionele en recreatieve omgevingen. De Magic converters blijven te allen tijde, ook onder barre condities, feilloos hun werk doen. Ze kunnen probleemloos 24 uur per dag het volle uitgangsvermogen leveren en dat dag in dag uit. Met een MBTF (Mean Time Between Failures) van 280.000 uur bij volvermogen en 24/7 gebruik zijn deze DC-DC converters ideaal voor het zware werk en alle situaties waar betrouwbare stroomvoorziening een absolute must is. 

Beveiligingen
De Mastervolt Magic 24/12-20 is beveiligd tegen oververhitting en tegen overbelasting.

Eenvoudige installatie
De Mastervolt Magic 24/12-20 installeert u eenvoudig doordat de aansluitingen makkelijk bereikbaar en bedienbaar zijn, een duidelijk gebruikshandleiding is meegeleverd en montage van de Magic gemakkelijk gedaan wordt door de montagegaten en de meegeleverde montage-mal.

Nederlandstalige handleiding
Uw Mastervolt Magic 24/12-20 wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Handige extra informatie bij uw acculader:

Specificaties
Uitgangsspanning: 10-15 V
Nominale uitgangsspanning: 13,6 V (instelbaar met MasterAdjust)
Uitgang dimmerfunctie: 4-13 V (instelbaar met MasterAdjust)
Stabilisatie uitgangsstroom: 2 % over het hele bereik
Uitgangsrimpel (piek piek): max. 1 %
Max. uitgangsvermogen: 300 W
Nominaal uitgangsvermogen: 270 W
Max. uitgangsstroom: 20 A
Laadstroom uitgang (3-traps modus): 16 A
Nominale ingangsspanning: 24 V
Ingangsspanningsbereik: 20-32 V
Ingangsspanningsbereik (3-traps laadfunctie): 24-32 V
Onderspanningsniveau: 20 V (instelbaar met MasterAdjust)
Vertragingstijd bij onderspanning: 30 sec. (instelbaar met MasterAdjust)
Galvanische scheiding: Ja
Spanninggeregeld: Ja
Rendement: > 90 % (vollast bij nom. ingangsspanning); piek 92 %
Parallelschakeling mogelijk: Ja
Dimmerfunctie: Ja
Alarmcontact: Ja
Omgevingstemperatuur: -25 °C tot 60 °C, afnemend vermogen > 40 °C
Koeling: Natuurlijke koeling (geen fan)
Beschermingsgraad: IP21
Beveiligingen: Tegen overbelasting & te hoge temperatuur
MasterBus compatibel: Ja, met behulp van MasterBus Serial Interface
Afmetingen: 227 x 154 x 81 mm
Gewicht: 1,8 kg

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags