Myenergi Eddi

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Myenergi Eddi zorgt voor maximaal gebruik van uw eigen opgewekte energie voor uw warmwaterboiler en verwarming door middel van het gebruik van de overtollige energie vanuit uw zonnepanelen of windturbine.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€549,00
Incl. btw

Myenergi Eddi

De Myenergi Eddi zorgt voor maximaal gebruik van uw eigen opgewekte energie voor uw warmwaterboiler en verwarming door middel van het gebruik van de overtollige energie vanuit uw zonnepanelen of windturbine. Let op: De Eddi is dus voornamelijk toepasselijk als u uw woning elektrisch verwarmd.

Rendabel, vooral als de salderingsregeling vervalt
Deze Eddi is vooral erg rendabel als de salderingsregeling vervalt. Als de salderingsregeling vervalt dan ontvangt u een beduidend lager tarief voor uw opgewekte en teruggeleverde energie dan dat u betaalt voor de energie uit het net. Het verdient dan de voorkeur om zoveel mogelijk van uw eigen opgewekte energie zelf te gebruiken. De Eddi kan hiervoor zorgen.

Werkt naadloos samen met de Zappi
De Eddi werkt naadloos samen met de Zappi. De Eddi en de Zappi kunnen zodanig geconfigureerd worden dat u ofwel de Eddi ofwel de Zappi als master instelt. De master krijgt dan altijd de voorkeur en daarmee ook de meeste energie toegekend (als er niet voldoende opgewekte energie is voor zowel het laden van de auto als voor het verwarmen van de woning).

Controle over hoe en wanneer de PV stroom in te zetten
Kortom, wilt u de zelf opgewekte, nog ongebruikte zonnestroom niet terugleveren, maar op een later moment, en daarmee kostenefficiënt, inzetten voor uw verwarming of warm water / boiler? Of voor bijvoorbeeld het optimaliseren van de opbrengst van uw warmtepomp? Dan hebt u daarvoor de Myenergi Eddi nodig. De Eddi geeft u namelijk de controle over hoe, waarvoor en wanneer u de zelf opgewekte energie uit zonnepanelen gebruikt.

Noot: een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 18 procent van zijn energie voor douchen, het nemen van een bad en voor de afwas – alle met warm water uiteraard.

 

Zes basisfunctionaliteiten
De Eddi monitort de zonne-opbrengst en het energieverbruik van de genoemde toepassingen in de woning. Het helpt te reguleren op welk moment, en waarvoor de overtollige energie het meest rendabel kan worden aangewend.

Na aansluiting op het eigen zonnepaneelsysteem monitort en bepaalt de Eddi, met een interval van minder dan een seconde, continu het energieverbruik en de toepassing met de meeste efficiëntie. Daarvoor biedt de Eddi in totaal zes wezenlijke basisfunctionaliteiten.

1 Omleiding van de overtollige zonne-energie
De Eddi geleidt de overtollige, zelf opgewekte zonne-energie terug de woning in (klaar voor goedkoop gebruik voor op een later moment), in plaats van naar het vaste elektriciteitsnet.

2 De Eddi kan warm water ‘druppelladen’
De gemiddelde warmtepomp en de gemiddelde EV lader hebben al gauw zo’n 1,4kW nodig om in werking te kunnen treden. De Eddi echter kan het warme water in de woning al verwarmen met minder dan 1kW aan zonne-energie. Dit betekent dat de Eddi al door middel van ‘druppelladen’ het water warm kan houden, wanneer de warmtepomp niet actief is. Dit verhoogt en verbetert ook de levensduur en de efficiëntie van de warmtepomp. Bovendien vermindert dit de afhankelijkheid van stroomaanvulling uit het elektriciteitsnet.

3 Schakelen tussen warmtetoestellen
De Eddi bekijkt nauwgezet naar enerzijds de beschikbare, overtollige zonne-energie en anderzijds naar de actuele temperatuur van het water. Op basis daarvan selecteert dit apparaat telkens automatisch de meest efficiënte keuze voor het warmtetoestel.

Voorbeeld: afhankelijk van de gekozen instellingen en voorkeuren, en mede afhankelijk van het opwekkingsniveau, kan de Eddi automatisch schakelen tussen de warmtepomp (bij optimale opwekking) en druppelladen met het verwarmingselement (bij lagere opwekking).

4 Verbeterde warmwaterfunctionaliteit
In een opslagtank stijgt normaal gesproken het hete water richting het oppervlak. Maar de Eddi zorgt ervoor dat het warme water binnen de tank(s), en door de warmwaterroute door de woning heen, met een steady gemiddelde temperatuur blijft circuleren. Op deze manier is het benodigde (voldoende) warme water ook op piekmomenten sneller beschikbaar.

5 Bediening en optimalisatie met de App
De Eddi is te gebruiken in combinatie met de Myenergi App. Daarmee kunt u makkelijk de instellingen aanpassen en optimaliseren, voor het bereiken van maximale efficiëntie van (onder meer) uw warmtetoestellen. Denk hierbij onder meer aan het gebruik van timers.

6 Smart Grid ready
De Eddi is gebaseerd op een toekomstbestendige, eco-slimme technologie. Deze maakt verbinding met internet via WiFi of Ethernet. Daardoor is ook een volledige integratie mogelijk met andere, vergelijkbare producten voor in huis die Smart Grid ready zijn. Denk daarbij aan warmtepompen, batterijopslag systemen (zoals libbi) en EV-laders (zoals zappi).

De eco-slimme technologie maar ook slimme tarief tracking mogelijk. De Eddi maakt daarbij intelligente beslissingen op basis van uw zelf opgewekte stroom en het energietarief waarvoor u zich heeft aangemeld. Zo helpen de Myenergi-apparaten ook op die manier om stroom uit het vaste net te halen tegen gemiddeld het meest gunstige kWh-tarief.


Handige extra informatie bij uw Myenergi Zappi Eddi

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags