Noco Genius GB250 Boost Max Lithium Jumpstarter 5250A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Noco GB250 Boost Max Jumpstarter 5250A is een compacte en zeer krachtige starthulp. U kunt alle auto's en zelfs kleine tot middelgrote vrachtauto's starten. De GB250 Boost Max is een krachtige startbooster voor 12V systemen.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€1.349,95
Incl. btw

Noco Genius GB250 Boost Max Lithium Jumpstarter 5250A

De Noco GB250 Boost Max Jumpstarter 5250A is een compacte en zeer krachtige starthulp. U kunt alle auto's en zelfs kleine tot middelgrote vrachtauto's starten. De Genius GB250 is tevens een powerbank waarmee u vele apparaten kunt opladen van telefoons, iPads tot fototoestellen en laptops. Met de 12V output heeft u zelfs stroomtoevoer voor 12V apparaten (tot 15A). De startboost functie voor 12V systemen is maar liefst 5250A.

Lichtgewicht jumpstarter
De Genius GB250 is een lichtgewicht jumpstarter (6,7kg) en de behuizing is compact (31,5 x 15,5 x 9,4 cm). Het voordeel hiervan is dat u de booster altijd makkelijk mee kunt nemen en dat u daardoor altijd een jumpstarter, een powerbank en een krachtige zaklamp (600 Lumen) bij de hand heeft.

Opladen van de GB250
U laadt de GB250 rechtstreeks op via de 12-volt uitgang (sigarettenaansteker plug) van het voertuig of via de meegeleverde XGC4 4A Adapter. U laadt hiermee de 242 wattuur lithium-ionbatterij op in gemiddeld 8,5 uur.

Hoogwaardige accuklemmen
De Genius startboosters zijn altijd uitgerust met hoogwaardige accuklemmen/ krokodillenklemmen die robuust gebouwd zijn en die een laag weerstandsniveau hebben. De kabellengte tussen uw startbooster en de accuklemmen is 20cm.

Voltmeter
De Genius GB250 Boost Max heeft een duidelijke voltmeter ingebouwd en afleesbaar aan de voorzijde van de startbooster. Dit kan handig zijn voor een betere diagnose of probleemoplossing bij accuproblemen of startproblemen.

Geschikt voor 12V loodzuuraccu's
De Genius startboosters zijn geschikt voor 12V loodzuur startaccu's. Dat zijn bijvoorbeeld Natte accu's, MF, EFB, Ca/Ca, AGM en GEL accu's. De Genius startboosters zijn niet geschikt voor het starten van 12V lithium systemen.

Output
De output van de jumpstarter is als volgt:
Startcapaciteit: 12V / 5250A max
USB output: 5V - 2,1A (voor het laden van telefoons en tablets)
12V output: 12V - 15A (voor het aansluiten van 12V apparatuur)

Let op: 12V accu's kunnen niet geladen worden met de Genius GB250.

Jumpstart / booster functie
De Genius GB250 is een uiterst krachtige startbooster. Met de startbooster functie kan deze zelfs zware dieselmotoren tot 8 liter groot starten. En als de GB250 volledig is opgeladen kan hij dat wel 6 tot 10 keer doen. Let op: een starthulp is altijd een 'hulp'. De starthulp/ booster helpt de aanwezige accu in het voertuig bij het starten. Als de accu echt totaal 100% leeg is dan kan zelfs met een startbooster het voertuig mogelijk niet gestart worden. In een dergelijke situatie is een zwaardere tot zeer zware starthulp vereist om het voertuig te starten of zal het mogelijk nodig zijn om de accu eerst kort te laden. Dit laden kan niet gedaan worden met de GB250.

10 LED lichten (zaklamp)
Aan één zijde (aan de output zijde) van de GB250 zijn 10 krachtige witte LED lichten aanwezig die in 7 verschillende modi kunnen branden of knipperen. Ze kunnen gebruikt worden om in het donker bij te schijnen onder de motorkap of bij de accu. Ze kunnen ook gebruikt worden als SOS licht of noodsignaal verlichting. Deze LED verlichting kan ook gewoon gebruikt worden als krachtige zaklamp. Een krachtige zaklamp bij u hebben kan altijd van pas komen.

Bijgeleverde accessoires:
- Koffer/ draagtas met schouderband
- Startkabels voor een jump start, beide 40cm lang (om een auto, boot of motor te starten)
- Kabel + Stekker voor de sigarettenaansteker t.b.v. het laden van de GB250
- 56-Watt XGC Adapter t.b.v. het laden van de GB250

IP65 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De Genius GB250 is IP65 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw booster aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is volledige beschermd tegen stof. Verder is de behuizing spatwaterdicht.

Beveiligingen van uw jumpstarter
De GB250 van Genius is beveiligd tegen verkeerd aansluiten van de accuklemmen (omgekeerde polariteit of ompoling), aansluiting van de accuklemmen verloopt vonkvrij en de booster is beveiligd tegen oververhitting. Verder zal de GB250 niet automatisch een voertuig starten als het voltage van de accu 2V of lager is. De boost-led gaat dan niet branden en u dient over te schakelen naar de handmatige startboost mode. Dit is een belangrijke ingebouwde veiligheid zodat niet een startboost gegeven wordt als de booster niet aangesloten is aan een accu of als u dat niet wilt.

Startbooster aansluiten op uw accu
Verbindt een startbooster altijd direct op de polen van een accu/ batterij en nooit via enige andere (dunnere) bekabeling in het voertuig. Dit is van groot belang om te voorkomen dat hoge startstromen de bekabeling in uw voertuig beschadigen. Sluit altijd eerst de rode plus-klem aan op uw accu en daarna de zwarte min-klem of het chassis van het voertuig (niet op een plek op of vlak bij de lak van uw voertuig). Het loskoppelen van de startbooster gebeurt in omgekeerde volgorde.

Starten van uw voertuig
Het starten van uw voertuig gebeurt als volgt: Sluit de accuklemmen aan op de hierboven beschreven manier. Zet zo veel mogelijk stroomverbruikers, zoals verlichting, radio of airconditioning uit. Druk vervolgens op de powerknop op uw booster. Alle leds gaan eenmalig knipperen en vervolgens brand de Boost-led. Als de Boost-led brand dan kunt u het voertuig starten. Tussen iedere startpoging moet u 60 seconden wachten. Deze 60 seconden worden bijgehouden via een interne timer in de GB250.

Garantie
U heeft 1 jaar garantie op uw jumpstarter van Genius.

Gebruikershandleiding
Bij uw GB250 ontvangt u een gebruikershandleiding in het Engels, Frans en Spaans.

Of download hier alvast de handleiding en de productsheet van de GB250 Lithium Boost Max Jumpstarter.

Zie hieronder video's over het gebruik van de Noco Genius GB250

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen