Noco Genius GENIUSPRO25 6V/12V/24V - 25A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Noco GENIUSPRO25 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor 6V en 12V accu’s tot 1000Ah en 24V accu's tot 500Ah. Geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en lithium accu's.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€699,95 €619,95

Incl. btw

Noco Genius GENIUSPRO25 6V/12V/24V - 25A

De Noco GENIUSPRO25 acculader/ druppellader is een geavanceerde, processorgestuurde acculader bedoeld voor 6V en 12V accu’s tot 1000Ah en 24V accu's tot 500Ah. De GENIUSPRO25 is geschikt voor alle soorten loodzuur accu's en 12V lithium accu's. De GENIUSPRO25 is geschikt voor alle soorten 6V, 12V en 24V loodzuur accu's (NAT, MF, EFB, Ca/Ca, AGM en GEL) en tevens voor 6V, 12V en 24V Lithium/ LiFePO4 accu's.

Toepassing
De toepassingen voor deze druppellader van Noco zijn zeer breed. U kunt de lader prima gebruiken voor auto, motorfiets, scooter, quad, marine toepassingen zoals speedboot en zeilboot, camper, caravan, kleine of grote vrachtauto (12V), kleine of grote vrachtwagen (24V), andere 24V systemen/accu's en grasmaaiers/ zitmaaiers.

6V, 12 Volt en 24 Volt
De GENIUSPRO25 is geschikt voor zowel 6V, 12V en 24V loodzuur accu's en 6V, 12V en 24V Lithium/ LiFePO4 accu's.

Volautomatische acculader
De Noco GENIUSPRO25 is een volautomatische acculader. U heeft er geen omkijken naar, 'aansluiten en vergeten' dus. De Noco GENIUSPRO25 bevat meerdere oplaadstappen en instelbare programma’s voor 6V, 12V en 24V accu's. 

Snoerlengtes
Lengte snoer van lader tot stopcontact: 180 cm
Lengte snoer van lader tot de accu: 160 cm plus een meegeleverde verlengkabel van 300 cm

Accuklemmen en eyelets
Bij uw lader worden accuklemmen/ krokodillenklemmen geleverd en tevens een set eyelets/ aansluitogen om eventueel een vaste verbinding te kunnen maken met uw accu. Met de eyelets maakt u een vaste verbinding op de accupolen waarna u de lader met een stekker-aansluiting in de kabel eenvoudig aan en af kunt koppelen van de accu. De aansluiting met de eyelets is een betere aansluiting/ maakt een beter en zekerder contact met de polen van uw accu. De eyelets zijn geïntegreerd in de accuklemmen. Als u gebruik wilt maken van de eyelets dan moet u deze met een inbussleutel losschroeven van de krokodillenklemmen. 

Functies van deze lader
- Laadvoortgang wordt getoond met 4 leds (kleine extra leds tonen de optimalisatie fase)
- Onderhoudsladen (6V, 12V en 24V)
- AGM: Opladen van AGM-accu's (6V, 12V en 24V)
- NORMAL: Programma voor opladen van normale loodzuur accu's (6V, 12V en 24V)
- Lithium: voor het laden van lithium batterijen (6V, 12V en 24V)
- Geheugenstand (lader keert na onderbreking van de stroom terug in laatstgekozen stand)
- Supply/ voeding van 25A bij 12V en 12,5A bij 24V


SUPPLY/ Voeding 12V en 24V
De Noco GENIUSPRO25 is uitgerust met een 25A supply/ voeding modus voor 12V systemen en 12,5A supply voor 24V systemen. Hiermee kunt u analyses uitvoeren op het voertuig zonder dat de accu leeg raakt. Verder kunt u 12V of 24V apparatuur direct aansluiten op de lader. En u kunt deze modus gebruiken als u een accu vervangt en niet wilt dat de instellingen uit het geheugen van uw computer worden gewist.

8 staps laadprogramma
De GENIUSPRO25 van Noco heeft een 8 staps laadprogramma dat afgewerkt wordt tijdens het laden en onderhouden van uw accu. de laadstappen uit dit programma zijn als volgt:

  • Analyse (eerste controle en test van de accu)
  • Diagnose (bepaalt of de accu goed genoeg is om het laden te starten)
  • Herstel (herstelt het desulfateringsproces van de accu indien nodig)
  • Initialiseren (start het laden met een lage startspanning)
  • Bulk (bulkladen van de accu tot ongeveer 80% vulgraad)
  • Absorptie (laadt de accu verder tot 90% vulgraad met lagere stromen)
  • Optimalisering (voltooit het laadproces tot een maximaal gevulde accu)
  • Onderhoud (monitoren en onderhouden/ bijladen van de accu)


Geheugenstand van de lader
De Noco GENIUSPRO25 heeft een zogenaamde geheugenstand op de lader. Dat wil zeggen dat de lader terugkeert in de laatstgekozen stand van de lader na een stroomonderbreking. Dit kan vooral praktisch zijn als u bijvoorbeeld een 24V accu laadt en onderhoudt. De lader zal na een stroomonderbreking automatisch terugkeren in de 24V stand van de lader. Dit zorgt ervoor dat de lader het laden en onderhouden van de accu automatisch hervat nadat de stroomtoevoer weer actief/ hersteld is.

IP20 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De GENIUSPRO25 is IP20 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw lader aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is stofdicht en niet waterdicht.

Beveiligingen van uw lader
De GENIUSPRO25 is beveiligd tegen verkeerd aansluiten van de accuklemmen (omgekeerde polariteit of ompoling), de lader is vonkvrij aan te sluiten aan uw accu, de lader is beveiligd tegen overladen van uw accu, overspanning, kortsluiting en oververhitting. Kortom een veilige keus.

Garantie
De GENIUSPRO25 wordt geleverd met 3 jaar garantie.

Gebruikershandleiding
Bij uw acculader ontvangt u een gebruikershandleiding in het Engels, Frans en Spaans.

Video's Noco Genius PRO

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen