Tecmate Optimate Solar Duo 20W zonnepaneel - Travel kit

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De Optimate Solar - een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen. Dit is de Travel kit variant van de Optimate Solar.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€169,95
Incl. btw

Tecmate Optimate Solar Duo 20W zonnepaneel - Travel kit

De Optimate Solar Duo desulfateert, laadt en onderhoudt uw batterij met behulp van een standaard 12V Zonnepaneel. De nieuwe Optimate Solar Duo is een hoge kwaliteit acculader op zonnecellen en ook geschikt voor lithium accu's (12,8V LFP LiFePO4 accu's). Dit is de Travel kit variant van de Optimate Solar 20W Duo met draagtas en zuignappen voor eenvoudige raambevestiging.

De lage zonne-energie wordt omgezet in hoge puls ladingen, die de effecientie van de lading verbeteren. Dit kan dus prima ook op plaatsen waar er geen toegang is tot netstroom.

De Optimate Solar wordt geleverd met een aparte controler die het makkelijk maakt om te zien of uw batterij geladen of onderhouden wordt.

Travel Kit versie
De travel kit versie van de Optimate solar bestaat uit het zonnepaneel, de laadregelaar, een draagtas en zuignappen voor eenvoudige en snelle montage op een vlak raam.

De Optimate Solar is een acculader die werkt op zonne-energie. Het meegeleverde zonnepaneel levert 20 watt aan vermogen en dat is prima voldoende om uw 12 Volts accu op te laden (tot ongeveer 20Ah) en te onderhouden (tot ongeveer 40Ah). Deze onderhoudslader van Optimate kan zelfs uw 'dode' accu herstellen. Deze lader op zonne-energie is dus handige mobiele acculader met alle functies nodig voor het laden en onderhouden van uw 12 V accu.

Let op! Het vermogen van een zonnepaneel is altijd afhankelijk van de zon-opbrengst. De uitleg in deze producttekst is gericht op het maximale vermogen dat dit zonnepaneel geeft. In de winter, op dagen met een mindere zon-opbrengst en bij gebruik onder een verkeerde hoek op de zon of achter een raam zal een zonnepaneel beduidend minder rendement geven. Houdt hier dus rekening mee als u kiest voor een specifiek vermogen in watts voor uw lader op zonne-energie. 

De acculader is volledig automatisch. U kunt de lader aansluiten aan uw accu en deze verder laten zitten. De lader is 'slim' genoeg om te bepalen of het de accu moet herstellen ofwel op moet laden of dat het de accu druppelsgewijs moet onderhouden.

Deze acculader op zonnepaneel is uitermate geschikt voor gebruik op een boot. Uiteraard kunt u de lader ook gewoon thuis gebruiken voor uw brommer, motor, auto of grasmaaier. Gaat u wel eens op reis en wilt u tussendoor kunnen laden dan is een acculader op zonne-energie natuurlijk ook erg handig. U heeft een stroombron namelijk altijd bij de hand.

De Optimate Solar is geschikt voor alle soorten 12 Volt accuzuur accu's (AGM/MF-, standaard-, GEL- en spiraalcelaccu’s van 2 tot ongeveer 40 Ah) en 12,8V LFP LiFePO4 accu's.

Het zonnepaneel en de regelaar
Het weerbestendige polykristallijn zonnepaneel heeft een breed bereik en genereert zelfs bij weinig licht stroom. Het paneel is geplaatst in een aluminium frame met 4 bevestigingsbeugels. De OptiMate regelaar zet deze stroom om naar stroompulsen die een 12 V accu efficiënt kunnen opladen en onderhouden. ’s Nachts verandert de regelaar in een accumonitor en geeft hij elke 3 seconden informatie over de accu met 3 leds.

Montage
Voor de montage van het zonnepaneel adviseren we een plek te zoeken die goed gericht is op de zon, liefst buiten. Als u het paneel binnen monteert of neerlegt dan is de opbrengst minder hoog (de opbrengst hangt natuurlijk af van de mate van lichtinval en de beschikbare uren zon dat het scherm kan ontvangen).
Op de hoeken van het paneel zijn gaten aanwezig waarmee u het paneel met schroeven vast kunnen zetten aan een vlak oppervlak (de schroeven voor montage worden niet meegeleverd).

Opbrengst en vermogen van de Optimate Solar Duo
Het vermogen wordt pulsmatig toegediend aan de accu. Gemiddeld is het geleverde maximale vermogen van dit 20 watt zonnepaneel 1,67A. Let op: in de winter levert een zonnepaneel gemiddeld 1 keer het Wp vermogen op op dagbasis. In de zomer is dit gemiddeld 2,5 keer het Wp vermogen. Twijfelt u over de juiste opbrengst van het paneel in uw situatie, neem dan even contact met ons op. 

Lengte van de bijgeleverde kabels
De vaste kabel die aan het zonnepaneel bevestigd zit is 200cm lang. Samen met de 50cm lengte van de standaard bijgeleverde O1 en O4 kunt u het paneel op een afstand van ongeveer 300cm van de accu plaatsen. Als u een langere kabel nodig heeft dan kunt een verlengkabel bijbestellen. We hebben een verlengkabel van 180cm en een van 460cm

Afmetingen van het zonnepaneel
Het paneel is 43,4cm hoog (iets meer dan 45,4cm met de montagehoeken meegerekend) en 34,3cm breed (36,3cm met de montagehoeken meegerekend) en een kleine 2cm dik (2,6cm gemeten bij de montagehoeken).

De Optimate Solar laadt in 4 stappen
- Test opbrengst zonne-energie en status van de accu
- Herstellen van de accu (vanaf 1 Volt)
- Laden van de accu tot 14-14,4V
- Onderhouden van de accu (maximaal 13,5V)

De (werking van de) Optimate Solar kort uitgelegd
1. veiligheidstest: De Optimate Solar moet zijn aangesloten op een accu (minimumspanning 1V) om de uitgang te activeren.

2. Op de controler staan 4 LED lampjes, te weten:
Rode led aan: Zonnepaneel werkt
Rode led knippert en gele LED brandt continu: Er wordt geladen
Rode led knippert en gele LED brandt continu: accu wordt onderhouden
Groene led knippert om de 3 seconden: de accu wordt gemonitord

3. De werking van de Optimate Solar: Deze lader op zonnepaneel zet de lage spanning van een standaard 12V zonnepaneel om in hogere ladingspulsen, beter geschikt voor het laden van een accu. Het kan een puls lading leveren tot 4 à 5 Ampére, gecontrolleerd naargelang de grootte van het paneel en de kracht van het zonlicht.

4. Laden en onderhouden: Lading in 4 stappen:
Test of het voltage van het zonnepaneel voldoende is, test daarna de accu om te controleren of laden nodig is. De Optimate Solar redt gesulfateerde accu's vanaf 1 Volt en laadt met 14 tot 14.4V. Hij onderhoudt de accu met pulsladingen (druppelladen) (13,5V max) voor veilig langdurig onderhoud van uw accu.

5. De Optimate Solar kan continu verbonden blijven aan de accu, de accu zal koud en veilig worden gehouden.


Onderhoud van uw Optimate Solar
De lader en het zonnepaneel hebben eigenlijk geen onderhoud nodig. Voor de maximale lichtopbrengst kan het goed zijn om het paneel eens in de zoveel tijd (afhankelijk van hoe vies het is geworden) schoon te maken. Zeker als het paneel erg stoffig is, kan dat invloed hebben op de opbrengst van het paneel.

Type en vermogen van het zonnepaneel
Het bijgeleverde zonnepaneel is model TM-522-2: 20W zonnepaneel

Garantie
De acculader wordt geleverd met 3 jaar garantie.

Bijgeleverde accessoires:
O-01: weerbestendige permanente kabel
O-04: krokodil-/accuklemmen

Gebruiksaanwijzing
Bij het product ontvangt u een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Handleiding:
Download hier alvast de handleiding van de Optimate Solar.


Let op: onderstaande link is de link naar de productinformatie van het vorige model van de Optimate Solar. Het nieuwe model is een kleiner paneel met meer vermogen. We zullen zo snel mogelijk we de nieuwste product-infosheet plaatsen op de site. Deze product-infosheet is van het 10W paneel. We zullen de product-infosheet van het 20W paneel z.s.m. plaatsen.

Voltage: 12 V
Accuvermogen: Voor laden tot ongeveer 20Ah en voor onderhoud tot 40Ah
Soorten accu’s: AGM/MF-, standaard-, GEL- en spiraalcelaccu’s van 2 tot 40 Ah
Maximale laadstroom: (bulklading) max. 5A per puls/ gemiddeld 1,67A maximaal per uur
Afmetingen (L x B x H): Ongeveer 43,4cm hoog, 34,3cm breed en 2cm dik
Gewicht: Ongeveer 2,5Kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen