Solara Laadregelaar SR 180 LCD 12/24 Volt - 10A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Solara SR 180 LCD laadregelaar werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De Solara SR 180 LCD beschermt uw accu tegen overladen en diep ontlading.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€88,95
Incl. btw

Solara Laadregelaar SR 180 LCD 12/24 Volt - 10A

De Solara SR 180 LCD laadregelaar werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De Solara SR 180 LCD beschermt uw accu tegen overladen en diep ontlading.

Automatische herkenning systeemvoltage
De Solara SR 180 LCD herkent automatisch het voltage (12V of 24V) in het systeem waarin het wordt aangesloten.

LCD
De status van de laadregelaar is af te lezen via een overzichtelijk en duidelijk LCD scherm op de laadregelaar.

USB laaduitgang
Op de Solara SR 180 LCD is een USB laaduitgang aanwezig. U kunt hierop dus direct een apparaat laden via USB.

Temperatuursensor
De Solara SR 180 LCD wordt geleverd inclusief temperatuursensor. Hiermee houdt de laadregelaar rekening met de omgevingstemperatuur van de accu en zal hierop het laadvoltage aanpassen. Dit resulteert in een langere levensduur van uw accu.

Geschikt voor
Deze Solara SR 180 LCD is geschikt voor alle soorten natte en droge loodzuur accu's (inclusief AGM, Gel, semi-tractie accu's en LiFePO4 accu's).

Belastinguitgang/ Load
Een te diep ontladen accu kan worden voorkomen door alle of sommige apparaten/ belastingen op de belastinguitgang/ Load aan te sluiten. Deze uitgang koppelt de belasting los als de accu te ver is ontladen. 

Uitleg vermogen en aansluiting zonnepanelen
Deze laadregelaar kan een maximaal ingaand voltage aan van 55V. Deze 55V is de maximale spanning die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten. U telt hierbij de open klemspanningen (ongeveer 23V voor een 12V zonnepaneel) bij elkaar op en dat getal dient onder het eerste getal te liggen. Voorbeeld: Heeft u 2 zonnepanelen (in serie gekoppeld) met een open klemspanning van 23V dan is dat samen 46V en dan past dat dus prima op deze laadregelaar.

Aansluiten op 12V of 24V?
Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 12V accu? In dat geval heeft u een 12V zonnepaneel nodig (36 cellen in serie). Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 24V accu? In dat geval heeft u ofwel een 24V zonnepaneel nodig (72 cellen in serie) of 2 12V zonnepanelen in serie geschakeld (de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Het ingaande voltage moet altijd hoger zijn dan het benodigde voltage om de accu te laden (minimaal 6 Volt hoger dan het voltage van de aangesloten accu).

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

Montage
De laadregelaar kan met 2 schroeven (niet meegeleverd) vastgeschroefd worden op een schutbord, dashboard of achterplaat.

Handleiding
Bij uw Solara SR 180 LCD ontvangt u een duidelijke Engelstalige handleiding.

Details
Afmetingen: 103 x 100 x 32 mm
Gewicht: 0,2 kg
Maximale input: 30V voor 12V systemen en 50V voor 24V systemen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags