Telwin Acculader/startbooster Alaska 200 Start 12/24V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Alaska 200 Start is een lader en onderhoudslader voor alle 12V en 24V accu’s (behalve Lithium) van 25 tot 300Ah. Deze Alaska is bovendien een startbooster met startvermogen van 100A voor 12V accu's. Max. laadstroom: 23A. Inclusief Tronic.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€164,95
Incl. btw

Telwin Acculader/startbooster Alaska 200 Start 12/24V

Tronic: dat is Telwins elektronische functie die de laadstroom bijhoudt, en zorgt voor automatische onderbreking en herstart bij het onderhouden van de accu.

Voor alle 12V en 24V accu's
Deze acculader, onderhouder en starter is geschikt voor accu’s van motor, auto, tractor, boot, bestelbus, kleine vrachtwagen en aanverwante voertuigen met 12V of 24V spanning. Let op: de startboost-functie is alleen mogelijk voor 12V accu's. De Alaska is verder geschikt voor bijna alle soorten accu’s; Gel, Wet, PbCa, AGM, Spiral, MF en Start-Stop.

Ook laden accu's 400Ah mogelijk
Normaal laden gebeurt met 15A voor 12V accu's en met 8A voor 24V accu's. Het snelladen/boostladen gebeurt met respectievelijk 23A en 12A. De acculader is zeer geschikt voor het opladen van accu’s tot 300Ah. Het totale laadproces – van leeg naar helemaal vol – duurt bij een 12V op een effectieve laadstroom van de genoemde 23 ampère zo’n 16 uur. Het volladen en onderhouden van een helemaal lege 400Ah accu is met dit apparaat van specialist Telwin eveneens mogelijk, bij 12V in zo'n 25 uur.

Starthulp
De 12V accu van uw auto, motor, bus, motorboot of (kleine) vrachtwagen een startboost geven, kan met een piekstroom van 100A. De Alaska 200 Start is ook als starthulp geschikt voor accu’s vanaf 25Ah en tot 300Ah. Als gezegd, de functie van hulpstart kan bij deze Telwin alléén met 12V accu's.

Overzichtelijke programmering
Bij het bedieningspaneel van deze - budgettair zeer verantwoorde - acculader/starter is gekozen voor duidelijkheid en eenvoud. Zo is er één simpele stand voor het vergaren van het extra startvermogen voor accu's 12V. U kunt eveneens met een enkele keuze de Charge-functie dan wel Tronic-stand instellen. De laatste stand stopt het laadproces vanzelf wanneer de batterij-voltage te hoog oploopt, en herstart wanneer dit voltage voldoende is gedaald. Bij de Charge-stand kunt u het laden eventueel iets langer laten doorlopen, maar dient u het wel zelf tijdig en handmatig te stoppen. 

Bij Charge/Tronic programmeert u verder opnieuw met één klik of het laden/onderhouden bestemd is voor een kleinere accu 12V, een zwaardere accu 12V of voor een accu 24V. Dit heeft betrekking op de snelheid van het laden.

Nog meer over het display van de Alaska 200
Het display heeft een makkelijk af te lezen meter die de voortgang van het opladen bijhoudt. Een LED geeft aan wanneer het laad- en/of onderhoudsproces is voltooid en de batterij weer vol is. Daarnaast heeft het paneel van de Alaska 200 een LED-waarschuwingslampje tegen ompoling.

Goed te hanteren lader
Naast dit extra beveiligingsinstrument tegen omgekeerde polariteit, is de Alaska ook compact en handzaam in gebruik. Het gewicht en de afmetingen (zie ook 'Specificaties') zorgen voor een goed te hanteren apparaat. Daarbij is het netjes in te schuiven handvat zowel een handig als verfijnd detail.    

Garantie
Telwin biedt op haar producten een standaard garantieperiode van twee jaar voor een particuliere klant en 1 jaar voor een zakelijke klant. 

Er is ook de Alaska 150 voor 12V
De beide accuklemmen krijgt u erbij. Heeft u voor een eventuele aankoop behoefte aan eerst nog wat extra informatie? We staan u met onze kennis op het gebied van acculaders graag te woord. Ook wijzen we op de andere Alaska in het assortiment van deze website Druppellader.com: de Telwin Alaska 150. Deze heeft dezelfde functies, maar dan geschikt voor 12V accu’s van 10 tot 200 Ah. Wilt u eerst op uw gemak nog iets meer lezen over de lader/maintainer/startbooster die u hier ziet? Bekijk dan de Datasheet Telwin Alaska 200 Start of deze Handleiding Telwin Alaska 200 Start.

Voltage: 12/24V
Accuvermogen:
Soorten accu’s: Alle soorten loodaccu's (NAT, MF, Ca/Ca, AGM, GEL en start/stop) 25-300 Ah
Maximale laadstroom: 15A, snelladen 23A voor accu's 12V / 8A, snelladen 12A voor accu's 24V
Afmetingen (L x B x H): 24,5 x 19,5 x 13 cm
Gewicht: 7,6 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen