Telwin Acculader/startbooster Alaska 150 Start 12V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De mooi geprijsde Alaska 150 Start is een lader, onderhoudslader en startbooster voor alle soorten 12V-accu’s (uitgezonderd Lithium) van 10 tot 200Ah. De Alaska heeft een startvermogen van 50A en laadt met 15A effectief vermogen. Inclusief Tronic.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€109,95
Incl. btw

Telwin Acculader/startbooster Alaska 150 Start 12V

Tronic: dat is Telwins elektronische functie die de laadstroom bijhoudt, en zorgt voor automatische onderbreking en herstart bij het onderhouden van de accu.

Voor alle 12V-accu's
Deze acculader, onderhouder en starter is geschikt voor accu’s van motor, auto, tractor, kleine boot, bestelwagen en aanverwante voertuigen met 12V spanning. De Alaska is gemaakt voor alle accu’s; Gel, Wet, PbCa, AGM, Spiral, MF en Start-Stop.

Ook laden accu's 300Ah mogelijk
Normaal laden gebeurt met 12A, het snelladen/boostladen gebeurt met 15A. De acculader is zeer geschikt voor het opladen van accu’s tot 200Ah. Het totale laadproces – van leeg naar helemaal vol – duurt zo’n 16 uur met de genoemde effectieve laadstroom van 15 ampère. Het volladen en onderhouden van een helemaal lege 300Ah-accu is met dit apparaat van de Italiaanse specialist Telwin eveneens mogelijk, in ongeveer 25 uur.

Starthulp
De 12V-accu van uw auto, motor, busje of kleine motorboot een boost geven om te kunnen starten, kan met een piekstroom van 50A. De Alaska 150 Start is ook als starthulp geschikt voor accu’s vanaf 10Ah en tot 200Ah. Laad overigens bij een middelzwaar Diesel-voertuig de accu eerst 10-15 minuten op. In de meeste gevallen zal de startstroom van 50A vervolgens genoeg kunnen zijn om te starten.  

Overzichtelijke programmering
Bij het bedieningspaneel van deze - budgettair zeer verantwoorde - acculader/starter is gekozen voor duidelijkheid en eenvoud. Zo is er één simpele stand voor het vergaren van het extra startvermogen. U kunt eveneens met een enkele keuze de Charge-functie dan wel Tronic-stand instellen. De laatste stand stopt het laadproces automatisch wanneer de batterij-voltage te hoog oploopt, en herstart vanzelf wanneer dit voltage weer voldoende is gedaald. Bij de Charge-stand kunt u het laden eventueel iets langer laten doorlopen, maar dient u het wel zelf tijdig en handmatig te stoppen. 

Bij Charge/Tronic programmeert u verder opnieuw met één klik de normale of snellere stand van laden (de laatste is de BUS-stand, waarmee ook auto en motor met een accu-capaciteit tot zo ongeveer 90Ah kunnen boostladen).

Garantie
Telwin biedt op haar producten een standaard garantieperiode van twee jaar voor een particuliere klant en 1 jaar voor een zakelijke klant. 

Nog meer over het display van de Alaska 150
Het display heeft een makkelijk af te lezen meter die de voortgang van het opladen bijhoudt. Een LED geeft aan wanneer het laad- en/of onderhoudsproces is voltooid en de batterij weer vol is. Daarnaast heeft het paneel van de Alaska 150 een LED-waarschuwingslampje tegen ompoling.

Goed te hanteren lader
Naast dit extra beveiligingsinstrument tegen omgekeerde polariteit, is de Alaska ook compact en handzaam in gebruik. Het gewicht en de afmetingen (zie ook 'Specificaties') zorgen voor een goed te hanteren apparaat. Daarbij is het netjes in te schuiven handvat zowel een handig als verfijnd detail.    

Er is ook de Alaska 200 voor 12V/24V
De beide accuklemmen krijgt u erbij. Heeft u voor een eventuele aankoop behoefte aan eerst nog wat extra informatie? We staan u met onze kennis op het gebied van acculaders graag te woord. Ook wijzen we op de andere Alaska in het assortiment van deze website Druppellader.com: de Telwin Alaska 200. Deze heeft dezelfde functies, maar dan geschikt voor 12V en 24V accu’s van 25 tot 300 Ah. Wilt u eerst op uw gemak nog iets meer lezen over de lader/maintainer/startbooster die u hier ziet? Bekijk dan de Datasheet Telwin Alaska 150 Start of deze Handleiding Telwin Alaska 150 Start.

Voltage: 12V
Accuvermogen: 50A
Soorten accu’s: Alle soorten loodaccu's (NAT, MF, Ca/Ca, AGM, GEL en start/stop) 10-200 Ah
Maximale laadstroom: 12A, snelladen 15A
Afmetingen (L x B x H): 24,5 x 19,5 x 13 cm
Gewicht: 5,9 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen