Telwin Acculader/Startbooster Dynamic 520 Start 12-24V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De flinke Dynamic 520 Start op wielen is een lader, snellader en starter voor auto t/m vrachtwagen. De acculader, met tijdschakelaar voor boostladen, is vooral geschikt voor natte accu’s 12/24V. Startfunctie: alle soorten accu’s. Piekstroom: 400A.

Lees meer

€599,95 €499,95

Incl. btw

Telwin Acculader/Startbooster Dynamic 520 Start 12-24V

Het startboosten met de Telwin Dynamic 520 is mogelijk voor alle soorten accu’s 12V en 24V. De (snel)laadfunctie van dit apparaat is in eerste instantie vooral geschikt voor alle natte accu’s met eveneens beide voltages. Deze zeer solide Telwin lader én starthulp is bijzonder geschikt voor auto, boot, bestelbus, lichte vrachtwagen, tractor, zwaardere vrachtwagen en bijvoorbeeld graafmachine.

Laden: óók droge accu’s!
Ook droge accu’s zoals Gel en AGM kunt u met deze Telwin uitstekend opladen. Zorg bij deze accu’s wel voor tijdig, handmatig beëindigen van het laadproces, aangezien het laden niet automatisch stopt wanneer de accu vol is. Dit kunt u het beste doen met een voltmeter. Loopt de op het apparaat aanwezige ampèremeter terug naar bijna nul? Dan is ook dat een indicatie dat de accu (bijna) vol is.

EXTRA bij deze Dynamic 520 is de tijdschakelaar voor het snelladen. Bij boostladen kunt u dus gewoon de timer inschakelen!

> Belangrijk advies voor tijdens het laden: draai bij een natte accu tijdens het laden de doppen los om het vrijgekomen gas te laten ontsnappen. Laad altijd uw accu('s) in een goed geventileerde ruimte.

Startvermogen: maximaal 400A
Deze Telwin acculader met krachtige startfunctie (als gezegd: voor alle soorten accu’s) heeft een maximale startcapaciteit van 400A. Dit piekvermogen aan stroom is beschikbaar voor lege of zo goed als lege accu’s. Wanneer de accu van het te starten voertuig nog ietwat voller is gebruikt de Dynamic een maximale startpower van 300A.

De grens voor het bepalen van 300 of 400A aan piekstroom
De grens die aangeeft of de accu leeg is – en van deze Dynamic dus een startvermogen krijgt van 400A – ligt bij 1 v/c, vaak ook 1v/e genoemd. Beide betekenen hetzelfde: nog maar 1 volt aan spanning per cel/element (een 12V accu heeft overigens zes cellen, een 24V accu heeft er twaalf).

> TIP voor bij het starten: lukt het starten binnen drie seconden in eerste instantie nog niet, geef de lader - en vooral de accu - even twee minuten rust voordat u het opnieuw probeert.

Display en standen
Via het makkelijke bedieningspaneel van de Dynamic geeft u aan of u wilt laden, snelladen of (boost)starten. Het meegeleverde snoer met eyeled bevestigt u op simpele wijze om de aansluiting van 12V respectievelijk die van 24 volt. Behalve deze eyeled zijn onder andere ook de krokodillenklemmen meegeleverd (zie verder ‘Meegeleverd materiaal’).

Laden (50A) en snelladen (75A) voor vele capaciteiten
Het normaal laden gebeurt met 50 ampère, het boostladen met 75 ampère. Op de traditioneel vormgegeven ampèremeter op het display leest u deze laadstroom af. Daarnaast is er de genoemde timer voor het snelladen. Er zijn drie standen van conventioneel laden: voor accu’s van 20 tot 80 Ah, accu’s 80 tot 200 Ah en voor accu’s 200 tot 500 Ah. Daarnaast is er de maximale (snel)laadstand, geschikt voor accu’s van 100 tot 1000 Ah.  

Gemak van het gehele apparaat
De professionele Dynamic is een no nonsense lader/booster, ook qua praktisch gebruik. Dankzij de wielen en solide, ruime handbeugel is deze zeer gemakkelijk te verplaatsen. Er is een sterke voet, zodat deze krachtige machine waar dan ook goed op de grond staat. Daarnaast is er een geïntegreerd vak om de snoeren bij niet-gebruik gemakkelijk bijeen te houden en netjes aan het oog te onttrekken. Verder werkt deze Telwin alleen op netspanning (230V), dus er is géén interne batterij die om onderhoud vraagt.

> TIP van Acculaders.nl: Gebruikt u deze Dynamic 520 in uw garage thuis of elders waar de zekering van uw stroomaansluiting mogelijk een relatief lage ampèrage heeft? Houdt u er zéker in dat geval rekening mee dat bij piekgebruik van dit apparaat een zekering benodigd is van minimaal 20A.

Meegeleverd materiaal
Deze Dynamic 520 met (snel)laadfunctie en startbooster ontvangt u inclusief * accuklemmen * eyeled en bijbehorende aandraaidoppen waarmee u het voltage van de te laden of te starten accu zelf (en gemakkelijk) instelt * twee stevige kunststof wielen met grip die u eenvoudig monteert * een eveneens met een paar schroefdraaien te monteren stevige beugel / handgreep * de ondersteunende voet waarvoor qua montage hetzelfde gemak geldt * twee sets reserve-zekeringen (4 x 80A; de Dynamic gebruikt 2 x 80A) en de benodigde schroeven en ander afwerkmateriaal.    

Handige extra informatie bij uw Telwin Acculader/booster Dynamic 520


Meer versies van de Dynamic: de 320, 420 en 620
De veilige Telwin Dynamic Start 230V 12-24 V is beschermd tegen overbelasting en omgekeerde polariteit. Behalve in deze 520-variant zijn er óók de versies 320, 420 en 620. Afhankelijk van onder meer de benodigde startcapaciteit kunt u de Dynamic kiezen die bij u past. Heeft u na het lezen van deze beschrijving nog een of meerdere vragen? Schroom dan zeker niet contact met ons op te nemen.

Garantie
Telwin biedt op haar producten een standaard garantieperiode van twee jaar voor een particuliere klant en 1 jaar voor een zakelijke klant. 

Voltage: 12/24V
Accuvermogen: 400A
Soorten accu’s: Alle soorten loodaccu's (NAT, MF, Ca/Ca, AGM, GEL en start/stop) (lees de toelichting) en voor startboost ook Lithium Ion
Maximale laadstroom: 50A, snelladen 75A
Afmetingen (L x B x H): 36,5 x 46 x 75,5 cm
Gewicht: 20 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen