Telwin Acculader/Startbooster Sprinter 3000 Start 12-24V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De stevige, verrijdbare Sprinter 3000 Start is een lader, snellader en starter voor auto t/m vrachtwagen. De voordelig geprijsde, krachtige lader is vooral geschikt voor natte accu’s 12/24V. Startfunctie: voor alle soorten accu’s. Piekstroom: 300A.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€199,95
Incl. btw

Telwin Acculader/Startbooster Sprinter 3000 Start 12-24V

Het startboosten met de Telwin Sprinter 3000 - een uitstekende versie van de 'topper' Telwin Dynamic 320, maar dan in een lagere prijscategorie - is mogelijk voor alle soorten accu’s 12V en 24V. De (snel)laadfunctie van dit apparaat is in eerste instantie vooral geschikt voor alle natte accu’s met eveneens beide voltages. Deze zeer solide Telwin lader én starthulp is bijzonder geschikt voor auto, boot, bestelbus, lichte vrachtwagen, tractor, zwaardere vrachtwagen en bijvoorbeeld graafmachine.

Laden: óók droge accu’s!
Ook droge accu’s zoals Gel en AGM kunt u met deze Telwin uitstekend opladen. Zorg bij deze accu’s wel voor tijdig, handmatig beëindigen van het laadproces, aangezien het laden niet automatisch stopt wanneer de accu vol is. Dit kunt u het beste doen met een voltmeter. Loopt de op het apparaat aanwezige ampèremeter terug naar bijna nul? Dan is ook dat een indicatie dat de accu (bijna) vol is.

> Belangrijk advies voor tijdens het laden: draai bij een natte accu tijdens het laden de doppen los om het vrijgekomen gas te laten ontsnappen. Laad altijd uw accu('s) in een goed geventileerde ruimte.

Startvermogen: maximaal 300A
Deze Telwin acculader met krachtige startfunctie (als gezegd: voor alle soorten accu’s) heeft een maximale startcapaciteit van 300A. Dit piekvermogen aan stroom is beschikbaar voor lege of zo goed als lege accu’s. Wanneer de accu van het te starten voertuig nog ietwat voller is gebruikt deze Sprinter een maximale startpower van 180A.

De grens voor het bepalen van 180 of 300A aan piekstroom
De grens die aangeeft of de accu leeg is – en van deze Sprinter 3000 dus een startvermogen krijgt van 300A – ligt bij 1 v/c, vaak ook 1v/e genoemd. Beide betekenen hetzelfde: nog maar 1 volt aan spanning per cel/element (een 12V accu heeft overigens zes cellen, een 24V accu heeft er twaalf).

> TIP voor bij het starten: lukt het starten binnen drie seconden in eerste instantie nog niet, geef de lader - en vooral de accu - even twee minuten rust voordat u het opnieuw probeert.

Display en standen
Via het makkelijke bedieningspaneel van de Sprinter geeft u aan of u wilt laden, snelladen of (boost)starten. Het meegeleverde snoer met eyeled bevestigt u op simpele wijze om de aansluiting van 12V respectievelijk die van 24 volt. Behalve deze eyeled zijn onder andere ook de krokodillenklemmen meegeleverd (zie verder ‘Meegeleverd materiaal’).

Laden (30A) en snelladen (45A) voor vele capaciteiten
Het normaal laden gebeurt met 30 ampère, het boostladen met 45 ampère. Op de traditioneel vormgegeven ampèremeter op het display leest u deze laadstroom af. Er zijn twee standen van conventioneel laden: voor accu’s van 20 tot 100 Ah en voor accu’s van 100 tot 400 Ah. Daarnaast is er de maximale (snel)laadstand, geschikt voor accu’s van 60 tot 700 Ah.  

Gemak van het gehele apparaat
De professionele Sprinter is een no nonsense lader/booster, ook qua praktisch gebruik. Dankzij de wielen en solide, ruime handbeugel is deze zeer gemakkelijk te verplaatsen. Er is een sterke voet, zodat deze krachtige machine waar dan ook goed op de grond staat. Daarnaast is er een geïntegreerd vak om de snoeren bij niet-gebruik gemakkelijk bijeen te houden en netjes aan het oog te onttrekken. Verder werkt deze Telwin alleen op netspanning (230V), dus er is géén interne batterij die om onderhoud vraagt.

> TIP van Acculaders.nl: Gebruikt u deze Sprinter 3000 in uw garage thuis of elders waar de zekering van uw stroomaansluiting mogelijk een relatief lage ampèrage heeft? Houdt u er zéker in dat geval rekening mee dat bij piekgebruik van dit apparaat een zekering benodigd is van minimaal 16A.

Meegeleverd materiaal
Deze Sprinter 3000 met (snel)laadfunctie en startbooster ontvangt u inclusief * accuklemmen * eyeled en bijbehorende aandraaidoppen waarmee u het voltage van de te laden of te starten accu zelf (en gemakkelijk) instelt * twee kunststof wielen met grip die u eenvoudig monteert * een eveneens met een paar schroefdraaien te monteren stevige beugel / handgreep * de ondersteunende voet waarvoor qua montage hetzelfde gemak geldt * twee sets reserve-zekeringen (4 x 50A; de Sprinter gebruikt 2 x 50A) en de benodigde schroeven en ander afwerkmateriaal.    

Handleiding en Datasheet
Wilt u op uw gemak alvast de handleiding of de datasheet van deze Sprinter 3000 bekijken?

Meer versies van de Sprinter: de 4000 en 6000
De veilige Telwin Sprinter Start 230V 12-24V is beschermd tegen overbelasting en omgekeerde polariteit. Behalve in deze 3000-variant zijn er óók de versies 4000 en 6000. Afhankelijk van onder meer de benodigde startcapaciteit kunt u de Sprinter kiezen die bij u past. Heeft u na het lezen van deze beschrijving nog een of meerdere vragen? Schroom dan zeker niet contact met ons op te nemen.

Voltage: 12/24V
Accuvermogen: 300A
Soorten accu’s: Alle soorten loodaccu's (NAT, MF, Ca/Ca, AGM, GEL en start/stop) (lees de toelichting) en voor startboost ook Lithium Ion
Maximale laadstroom: 30A, snelladen 45A
Afmetingen (L x B x H): 32 x 38 x 78 cm
Gewicht: 16,5 kg
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen