Telwin Acculader/booster/accumanager Doctor Start 530

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Alles-in-een, voor de professional. Méér waar, minder geld. De oerkrachtige Telwin Doctor Start 530 Pulse Tronic combineert voor alle accu’s 12/24V de functies starten, (boost)laden, onderhoud, herstel én testen van accu, dynamo en startcapaciteit.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€649,95
Incl. btw

Telwin Acculader/booster/accumanager Doctor Start 530

Alles-in-een, voor professioneel gebruik. Méér waar, voor minder geld. De oer-krachtige Telwin Doctor Start 530 combineert voor alle soorten accu’s 12 en 24V de functies van starten, laden, boostladen, automatisch onderhoudsladen, herstel én testen van accu, dynamo en startcapaciteit.

Complete starter, lader en tester
Voor motor, auto, boot, bus, tractor, vrachtwagen tot graafmachine is de Doctor Start 530 een zéér complete acculader met alle mogelijkheden die een professional zich wensen kan. Deze lader is op en top sterk, krachtig, modern, en voor de gewenste resultaten intelligent-elektronisch aangestuurd.  

Startbooster
De Telwin Doctor Start 530 met Pulse Tronic is er voor WET (nat), GEL, MF, AGM, PbCa en EFB accu’s. De in zware kwaliteit uitgevoerde kast op stevige wielen met zacht rubber (makkelijk verrijdbaar) is, om te beginnen, een ferme starthulp. U kunt rekenen op een startcapaciteit van 300A met een piekstroom van 400A.

Dit krachtige startvermogen is beschikbaar voor accu’s die (zo goed als) leeg zijn. Is de batterij die een startboost nodig heeft nog ietwat voller? Dan gebruikt deze Doctor Start een maximaal startvermogen van 300A. De grens ligt bij 1 v/c, ook 1v/e genoemd: nog maar 1 volt aan spanning per cel/element (een 12V accu heeft overigens zes cellen, een 24V accu heeft er twaalf).

> ADVIES: lukt het starten binnen drie seconden in eerste instantie nog niet, geef de lader - en vooral de accu - twee minuten rust voordat u het opnieuw probeert.

Pulse Tronic laad- en onderhoudsproces
Deze professionele acculader met Pulse Tronic heeft een geautomatiseerd 8 stappen-laadproces. Dat begint met het herkennen van het type accu, evenals de (rest)capaciteit ervan, om zo het juiste onderhoud- en herstelprogramma te bepalen. Dit proces eindigt met het druppelladen (onderhoudsladen).

De tussenliggende stappen bestaan onder meer uit desulfateren, analyse en het laden zelf op een efficiënte snelheid. Deze Telwin kan normaal laden met 50A en snelladen met 75 ampère. Dit geldt voor zowel accu’s 12V als accu’s 24V. Dit apparaat is geschikt voor het laden van accu’s met capaciteit van 10-1000 Ah. Het laadproces stopt automatisch, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het tijdig beëindigen ervan (om accu-schade te voorkomen).

> Belangrijke tip: draai bij een natte accu tijdens het laden de doppen (als deze geen gaatjes hebben) los om het vrijgekomen gas te laten ontsnappen. Laad altijd uw accu('s) in een goed geventileerde ruimte.

Testfunctie
Het intelligent testen van de accu bestaat uit drie mogelijkheden. De Telwin Doctor Start 530 test desgewenst de status van de accu, de startcapaciteit van de accu en/of de laadcapaciteit, ofwel de status van de dynamo. Vervolgens heeft deze Telwin meerdere geautomatiseerde oplossingen in huis in de vorm van geavanceerde programma’s zoals desulfateren en equalisation. De Doctor Start zorgt eveneens voor extra supply voor de on board elektronica tijdens de analysewerkzaamheden.

Display
Het bedieningspaneel van de Telwin Doctor Start is rustig en werkt eenvoudig. Met slechts drie knoppen beheert u alle toepassingsmogelijkheden. Als eerste bevestigt u (fysiek) het meegeleverde snoer om de aansluiting van 12V dan wel 24V. Op het display selecteert u onder meer het voltage, switcht u tussen de functies van starten of laden en kiest u het gewenste laad-/herstelprogramma. Het LCD-scherm brengt de voortgang van de processen overzichtelijk in beeld.

Kenmerken van kast en materiaal
Deze complete druppellader staat letterlijk en figuurlijk stevig op zijn benen. De Doctor Start 530 is makkelijk te verplaatsen, mede dankzij de stevige wielen met rubber en de makkelijk vast te pakken handbeugel. Het frame van metaal en kunststof is sterk van kwaliteit, het apparaat heeft een solide voetsteun en er is een vak om de snoeren bij niet-gebruik netjes aan het oog te kunnen onttrekken.

Geen interne accu, aansluiting op 220V
Verder werkt deze Telwin alleen op netspanning, dus er is géén interne batterij die om onderhoud vraagt.

Extra’s en beveiliging
Deze acculader is beveiligd tegen overladen, omgekeerde polariteit en kortsluiting. Supply behoedt u voor verlies van data op de boordcomputer en beschadiging van elektronica.
 
Meegeleverd materiaal
De Telwin Doctor Start 530 ontvangt u inclusief * accuklemmen (krokodillenklemmen) * aandraaidoppen waarmee u het voltage zelf (en gemakkelijk) instelt * stevige wielen voorzien van rubber * simpel te monteren stevige beugel / handgreep * ondersteunende voet * reserve-zekeringen (4 x 100A; deze Start gebruikt 2 x 100A) en afwerkmateriaal.   

Let op: u dient zelf een (niet meegeleverde) voedingsstekker aan het snoer van deze Doctor Start 530 te bevestigen.

Garantie
Telwin biedt op haar producten een standaard garantieperiode van twee jaar voor een particuliere klant en 1 jaar voor een zakelijke klant. 

In vergelijking tot concurrerende merken geeft deze alleskunner Telwin Doctor Start 530 qua vermogen en functionaliteiten beduidend méér waar voor minder geld!

Handleiding en Datasheet
Bekijk via Acculaders.nl alvast de handleiding of de datasheet van deze Doctor Start 530.

Productvideo
Hierbij de productvideo van de Doctor Start.

Voltage:
Accuvermogen: 10-1000 Ah
Soorten accu’s: WET (nat), GEL, MF, AGM, PbCa en EFB
Maximale laadstroom: 400A
Afmetingen (L x B x H): 36,5 x 46 x 75,5 cm
Gewicht: 19,5 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen