TooLit accutester DBT 400 voor loodaccu's 6/12/24V | 7-230Ah | LCD | Multifunctioneel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Battery Tester DBT 400 met LCD is een professionele accutester. Uiterst secuur testresultaat. Voor 6V en 12V loodaccu's (vloeibaar, GEL, AGM, Start-Stop) van 7 tot 230Ah. Test startspanning en dynamo ook voor 24V. Zeer veelzijdig. Geleverd in koffer.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€274,95
Incl. btw

TooLit accutester DBT 400 voor loodaccu's 6/12/24V | 7-230Ah | LCD | Multifunctioneel

De Battery Tester DBT 400 is een zeer multifunctionele accutester, eenvoudig in gebruik (professioneel en voor particulier gebruik) en uiterst secuur in de resultaten, met weergave op verlicht LCD met een meertalige interface. Het is een accutester voor alle soorten loodaccu's (nat, GEL, AGM, Start-Stop) met een capaciteit van 7 tot 230Ah. Daarmee is deze tester van TooLit (/GYS) geschikt voor bijvoorbeeld motor, auto, camper, bestelbus en vrachtwagen.

Deze TooLit test de laadstatus en de accuspanning (6V en 12V), de startspanning (12V en 24V) én test de dynamo: bij nullastspanning, laadspanning én de rimpelspanning (12V en 24V). Inclusief een speciale functie voor het testen van de interne weerstand van de accu.

Kortom, dit is een accutester voor 6V en 12V batterijen, en tevens een tester van het laadsysteem van 12V en 24V accu’s (bij Start & Stop accu's alleen 12V).

Directe analyse
U krijgt van dit apparaat een directe analyse van de accuspanning (bij 1,5V tot 30V), het beschikbare startvermogen en de status / laadstatus van de accu.

Veilige tester | temperatuurcompensatie | schokbestendig | praktisch
Het resultaat van de meting(en) is direct zichtbaar. Het is een veilig, compact en snel apparaat, met digitale weergave, met bescherming tegen omgekeerde polariteit en met een (zuurbestendige) ABS behuizing. Tevens schokbestendig. Met automatische compensatie van de buitentemperatuur. U kunt het apparaat meerdere keren achter elkaar gebruiken, bijvoorbeeld voor het meten van meerdere accu's, zonder daarbij tussenliggende tijd in acht te hoeven nemen. De kabels zijn af te koppelen en de tester bevindt zich in een solide, kunststof koffer.

Voeding
Deze accutester werkt op 6 batterijen van 1,5V. Deze zijn meegeleverd (type LR6 - AA).

Werking van het apparaat
Neem om te beginnen de veiligheidsvoorschriften in acht (zie de gebruiksaanwijzing, meegeleverd én onderaan deze pagina). Zorg onder andere dat het contact van het voertuig uitstaat en dat alle stroomverbruikers (lichten, airco, radio, enzovoort) uitgeschakeld zijn. Sluit vervolgens de negatieve (zwarte) klem aan op de negatieve accupool, en de positieve (rode) klem op de positieve pool.

Accutest verloopt als volgt:
Kies na het inschakelen op de Start-Stop knop indien sprake is van dat type accu. Of op Accu Test als het gaat om een klassieke accu. Kies het type accu: SLI / AGMS / GEL / AGMF. Kies daarna de accunorm CA, BCI, CA, MCA, DIN, IEC, EN, SAE of GB en stel vervolgens de startstroom in (af te lezen op de accu).

Testresultaten DBT 400

  • OK = accu operationeel
  • OK OPNIEUW OPLADEN = accu in goede staat, maar zwakke laadtoestand > opnieuw laden
  • LADEN EN TESTEN = laad én test de accu opnieuw. Bij eenzelfde uitslag is de accu aan vervanging toe
  • ACCU VERVANGEN = de accu is (dus) aan vervanging toe
  • ACCU BESCHADIGD = probleem geconstateerd in de accucellen (/kortsluiting)
  • FOUT BIJ HET LADEN = accu hoger dan 2000 CCA (SAE) of 200Ah of de klemmen zijn niet goed aangesloten. Probeer het opnieuw

Resultaten test laadsysteem / dynamo
Is de startspanning lager dan 9.6V? Dan moet de accu worden vervangen. Geeft de tester een spanning aan van hoger dan 9.6V dan is de startspanning normaal. Geeft de tester 'géén rimpelspanning' aan dan wordt er geen startspanning gedetecteerd; controleer de aansluitingen, de kabels en de dynamo en voer vervolgens de test opnieuw uit.

Resultaten startspanning / dynamo
Hetzij het gemeten voltage zijn in orde, hetzij de spanning is abnormaal hoog (controleer in dat geval eerst of de aansluitingen in orde zijn) hetzij de stroom levert niet voldoende stroom om het elektrische systeem en/of om de accu te kunnen laden. Controleer in het laatste geval de riemen en kijk of de dynamo draait wanneer de motor loopt. Als de riemen glijden of slippen, of anderszins versleten zijn, vervang deze en voer de test opnieuw uit. Controleer de aansluiting tussen de dynamo en de accu. Is deze niet optimaal, reinig of vervang de kabel en voer de test opnieuw uit. Zijn de riemen én de verbinding in goede staat? Dan is het tijd voor een nieuwe dynamo.

Rimpelspanning

  • OK = diodes in de dynamo werken correct
  • HOOG = één of meerdere diodes in de dynamo werken niet en/of zijn beschadigd. Controleer vóór het vervangen van de dynamo eerst of deze wel goed is geplaatst en of de riemen correct werken

Hoge precisie
Het apparaat geeft betrouwbare testresultaten, die niet vervormd worden door bijvoorbeeld oppervlaktelading, (losse) contactstoringen of energieverbruik zoals m.b.t. lampjes.

Bereik accutester
EN: 40 - 2100 CCA
DIN: 25 - 1300 CCA
SAE: 40 - 2000 CCA
JIS: Japanse accu's
IEC: 30 - 1500 CCA (internationale norm)
CA/MCA: 50 - 2500 CCA (scheepvaart accu)

Meegeleverd bij de lader:
Kabels met accuklemmen
Duidelijke gebruiksaanwijzing, o.a. in het Nederlands
Batterijen, 6 x LR6 - AA

Afmetingen: 11,5 x 5 x 19 cm
Gewicht: 0,8 kg

TooLit geeft 2 jaar garantie op de Battery Tester DBT 400.

Handige extra informatie bij uw DBT 400

 

 

Soort tester: spanning, laadstatus, startspanning, dynamo, rimpelspanning, interne weerstand
Soort accu: NAT, GEL, AGM, PbCa, Start-Stop
Bereik: SAE: 40 - 2000 CCA
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags