TooLit accutester TBP 100 voor loodaccu's 6/12V | 20-110Ah | met 3 testfuncties

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De TooLit Battery Tester TBP 100 is een accutester voor 6V en 12V loodaccu's met capaciteit van 20 tot 100Ah. Met drie functies: test van het startvermogen, weergave van de staat van de accu en test van de dynamo spanning. Analyse in 10 seconden.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€29,95
Incl. btw

TooLit accutester TBP 100 voor loodaccu's 6/12V | 20-110Ah | met 3 testfuncties

De Battery Tester TBP 100 is een accutester met drie functionaliteiten. Deze TooLit accutester controleert binnen 10 seconden het startvermogen van de batterij, gevolgd door de staat van de batterij (goed/slecht) en de spanning van de dynamo. Deze accutester van TooLit is geschikt voor loodaccu's van 6 Volt en 12 Volt met een capaciteit van 20 tot maximaal 100Ah. De snelle analyse is eenvoudig zichtbaar via de kleurencodes aan de voorzijde van het apparaat.

Werking van het apparaat
Neem om te beginnen de veiligheidsvoorschriften in acht (zie de gebruiksaanwijzing, meegeleverd én onderaan deze pagina). Zorg er onder andere voor dat het contact van het voertuig uitstaat en dat alle stroomverbruikers (lichten, airco, radio, enzovoort) uitgeschakeld zijn. Sluit vervolgens de negatieve (zwarte) klem aan op de negatieve accupool, en de positieve (rode) klem op de positieve pool. Wacht bij een hernieuwde poging met een andere accu eerst 15 minuten.

TEST STARTVERMOGEN
Start, na het voorgaande, de motor. Geeft de Battery Tester TBP 100 een spanning aan van onder de 9,6V? Dan is de startspanning onvoldoende en is de accu aan vervanging toe. Is de spanning 9.6V of hoger? Dan is de startspanning van de batterij in orde.

TEST ACCU
Binnen 5 tot 10 seconden leest u één van deze drie indicatoren af:

Meter slaat uit naar groen: de accu is in orde en klaar voor gebruik.

Meter slaat uit naar het gele vlak: de accu is zwak of defect. Laad de ontladen accu maximaal op en voer vervolgens de test met dit apparaat opnieuw uit. Bij een identiek resultaat ('geel') is de accu aan vervanging toe.

Meter slaat uit naar het rode vlak: er is een probleem geconstateerd in de cellen, zoals kortsluiting. De accu is helemaal of zo goed als helemaal op zijn eind en daarmee toe aan vervanging.

TEST DYNAMO
Het apparaat detecteert of er een probleem is in het laadcircuit van het voertuig dat de accu of de elektronica zou kunnen beschadigen.

Laat de motor na de start draaien tussen 1200 en 1500 toeren per minuut.

De meter reikt verder dan de 'zone OK': dan is er een hoge startspanning wanneer de test wordt uitgevoerd met een langzaam draaiende motor. Controleer of de aansluitingen correct zijn. Is dit het geval? Dan is de dynamo aan vervanging toe.

De meter komt op het groene vlak met OK: dan is sprake van een normale startspanning wanneer de test wordt uitgevoerd met een langzaam draaiende motor. Geen probleem gedetecteerd: de dynamo is in orde.

De meter komt op het rode vlak met BAD: dan is sprake van een lage startspanning wanneer de test wordt uitgevoerd met een langzaam draaiende motor. In dat geval levert de generator onvoldoende stroom aan de accu.

  • Controleer de riemen en kijk of de dynamo draait wanneer de motor loopt
  • Als de riemen glijden of slippen, of anderszins versleten zijn, vervang deze dan en voer de test opnieuw uit
  • Controleer de aansluiting tussen de dynamo en de accu. Is deze niet optimaal, reinig of vervang dan de kabel en voer de test opnieuw uit
  • Zijn de riemen én de verbinding in goede staat? Dan is het tijd voor een nieuwe dynamo

Meegeleverd bij de lader:
Kabels met accuklemmen
Een duidelijke gebruiksaanwijzing, in het Nederlands

Afmetingen: 16 x 1.8 x 30 cm
Gewicht: 1,5 kg

TooLit geeft 2 jaar garantie op de Battery Tester TBP 100.

Handige extra informatie bij uw TBP 100

Soort tester: Accutester, dynamotester, tester startsysteem
Soort accu: NAT, GEL, AGM, PbCa
Bereik: 20 tot maximaal 100Ah
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags