TooLit accutester TBP 500 voor loodaccu's 12V | 10-160Ah | 4 testfuncties

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De TooLit Battery Tester TBP 500 is een accutester voor 12V loodaccu's met capaciteit van 10 tot 160Ah. Met 4 functies: test startvermogen, weergave van de staat van de accu, test laadniveau en test dynamo. Analyse in 15 seconden.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€104,95
Incl. btw

TooLit accutester TBP 500 voor loodaccu's 12V | 10-160Ah | 4 testfuncties

De Battery Tester TBP 500 is een accutester met vier functies. Deze TooLit accutester controleert binnen 15 seconden het startvermogen van de batterij, de staat van de batterij (goed/slecht), het laadniveau en de spanning van de dynamo. Deze accutester van TooLit is geschikt voor loodaccu's van 12 Volt met een capaciteit van 10 tot maximaal 160Ah. De voltmeter geeft tot 16V aan.

Geluidssignaal
De snelle analyse is eenvoudig zichtbaar via de kleurencodes aan de voorzijde van het apparaat. Let op: na 15 seconden treedt een geluidssignaal in werking; lees op dat moment direct de resultaten op de voltmeter af en zet de DC-AMPS naald onmiddellijk weer op 0. Dit doet u door de centrale knop meerdere slagen naar OFF te draaien.

ACCUTEST
Test de batterij wanneer deze in ruststand is. Is de spanning >12.6V? Of is de accu minder dan 15 minuten vóór de test nog gebruikt? Breng de accu dan als volgt naar de 'ruststand'. Laat de autolichten 5 seconden branden of gebruik het apparaat bij 150A gedurende 15 seconden (zwarte schaal van de DC-AMPS meter). Laat vervolgens de accu 10 minuten stabiliseren.

TEST STARTVERMOGEN/SPANNING
Geeft de Battery Tester TBP 500 met de DC Volt meter een spanning aan van onder de 12.4V? Laad en test dan de accu opnieuw. Blijft na een tweede test de spanning onder de 12.4V? Dan is de accu aan vervanging toe.

STAAT VAN DE ACCU
Vóór de test moet de accu voor minimaal 75% opgeladen zijn. Zet eerst via de daartoe bestemde knop de naald van de DC meter op 0. Sluit de rode accuklem aan op de plus van de accu en de zwarte klem op de min. Zie de gebruiksaanwijzing voor de te nemen stappen voor het meten van de accustaat.

De TBP 500 kan de ampère-uren meten maar ook de CCA startintensiteit en kan indien nodig een stroomstoot aan de accu afgeven. Handhaaf de stroom vervolgens 15 seconden tot het geluidssignaal klinkt. Lees vervolgens op de rechter DC Voltmeter de spanning en zie de positie van de naald op de 'Battery Test'-schaal. Draai vervolgens onmiddellijk de centrale knop meerdere keren om, om zo de naald DC-Amps weer op 0 te zetten. De accu is in slechte staat als de naald uitslaat naar het rode REPLACE vlak, en in goede staat als de naald zich in de groene OK-zone bevindt.

TEST DYNAMO
Koppel hiervoor de TBP 500 aan, zoals voor het testen van de staat van de accu. Start de motor en laat deze zijn gebruikelijke temperatuur bereiken. Laat de motor draaien tussen 1200 en 1500 toeren. Lees de resultaten af op de ALT&REG.TEST-schaal. Staat de naald in het rode LOW? Dan is er een probleem in het laadcircuit. Staat de naald in het rode HI? Dan veroorzaakt het laadsysteem waarschijnlijk een overbelasting van de accu.

Meegeleverd bij de lader:
Kabels met accuklemmen
Een duidelijke gebruiksaanwijzing, in het Nederlands

Afmetingen: 27 x 26 x 13 cm
Gewicht: 3,5 kg

TooLit geeft 2 jaar garantie op de Battery Tester TBP 500.

Handige extra informatie bij uw TBP 500

 

Soort tester: Accutester, dynamotester, tester startsysteem
Soort accu: NAT, GEL, AGM, PbCa
Bereik: 10 tot maximaal 160Ah
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags