TooLit accutester PBT 824 voor loodaccu's 12/24V | 7-240Ah | met display en printer

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Battery Tester PBT 824 is een accutester met digitaal display en printer. Zeer secuur resultaat. Voor 12V loodaccu's (vloeibaar, GEL, AGM, Start-Stop) van 7 tot 240Ah. Test startspanning en dynamo ook voor 24V. Zeer veelzijdig. Geleverd in koffer.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€399,95
Incl. btw

TooLit accutester PBT 824 voor loodaccu's 12/24V | 7-240Ah | met display en printer

De Battery Tester PBT 824 heeft een geïntegreerde thermische printer en is verder een zeer multifunctionele accutester. Eenvoudig in gebruik (professioneel en voor particulier gebruik) en uiterst secuur in de resultaten, met weergave op een breed, duidelijk verlicht scherm en met meertalige interface (keuze uit 10 talen).

Het is een accutester voor alle soorten loodaccu's (nat, GEL, AGM, Start-Stop) met een capaciteit van 7 tot 240Ah. Daarmee is deze tester van TooLit (/GYS) geschikt voor bijvoorbeeld auto, camper, bestelbus en kleinere vrachtwagen.

Deze TooLit accutester test de laadstatus en de accuspanning (12V), de startspanning (12V en 24V) én test de dynamo: bij nullastspanning, laadspanning én de rimpelspanning (12V en 24V). Inclusief een speciale functie voor het testen van de interne weerstand van de accu. Kortom, dit is een accutester voor 12V batterijen, en tevens een tester van het laadsysteem van 12V en 24V accu’s (bij Start & Stop accu's alleen 12V).

Directe analyse
U krijgt van dit apparaat een directe analyse van de accuspanning (bij 8V tot 30V), het beschikbare startvermogen en de status / laadstatus van de accu.

Veilige tester | temperatuurcompensatie | schokbestendig | praktisch
Het resultaat van de meting(en) is direct zichtbaar. Het is een veilig, compact en snel apparaat, met digitale weergave, met bescherming tegen omgekeerde polariteit en met een (zuurbestendige) ABS behuizing. Deze accutester heeft een stand-by functie, is schokbestendig en biedt automatische compensatie van de buitentemperatuur. U kunt het apparaat meerdere keren achter elkaar gebruiken, bijvoorbeeld voor het meten van meerdere accu's, zonder daarbij tussenliggende tijd in acht te hoeven nemen. De tester bevindt zich in een opbergkoffer met handige opbergvakken voor de lader, handleiding en ander toebehoren.

Voeding
Deze accutester werkt op een (meegeleverde) CR2032 batterij. Ook voor als u een nieuwe batterij moet plaatsen wordt in de handleiding duidelijk uitgelegd hoe dit te doen in het daarvoor bestemde compartiment.

Let op: na aansluiting van deze tester op een accu voert de tester een snelle controle uit op de staat van de kabel, om te controleren of de aansluiting correct is. Zo ja, dan toont de PBT 824 het beginscherm. Zo nee, dan toont dit apparaat het scherm 'Bedieningspaneel'. Controleer in dat geval de kabelaansluitingen. Wellicht moeten de klemmen opnieuw op de accu worden aangesloten of moet de kabel worden vervangen wanneer de uiteinden ervan beschadigd zijn.

Werking van het apparaat
Neem om te beginnen de veiligheidsvoorschriften in acht (zie de gebruiksaanwijzing, meegeleverd én onderaan deze pagina). Zorg onder andere dat het contact van het voertuig uitstaat en dat alle stroomverbruikers (lichten, airco, radio, enzovoort) uitgeschakeld zijn. Sluit vervolgens de negatieve (zwarte) klem aan op de negatieve accupool, en de positieve (rode) klem op de positieve pool.

Dit apparaat kan (o.a.) deze functies uitvoeren

 • accutest
 • systeemtest
 • in-vehicle test
 • het laatste resultaat printen
 • taalvoorkeur instellen
 • test teller: houdt het aantal accutesten, systeemtesten en in-vehicle testen bij
 • instellen datum en tijd
 • instellen helderheid
 • personaliseren (zoals klantgegevens)

Wat is een in-vehicle test?
Dat is een automatische combinatie van een accutest en een systeemtest. De resultaten van de testen worden in dat geval geprint op één bon.

Accutest verloopt als volgt:
Kies onder meer de accunorm in: CA, BCI, CA, MCA, DIN, IEC, EN, SAE of GB en stel vervolgens de startstroom in (af te lezen op de accu zelf; in Ampères / A).

Testresultaten PBT 824

 • OK = accu operationeel
 • GOEDE STAAT / OPLADEN = accu in goede staat, maar zwakke laadtoestand > laad opnieuw op
 • WAARSCHUWING = accu moet een onderhoudsbeurt ondergaan; de batterij verzwakt geleidelijk de startcapaciteit van de motor. Het is echter ook mogelijk dat er een slechte verbinding is tussen het voertuig en de accu. Controleer en vervang de accu indien nodig
 • LADEN / OPNIEUW TESTEN = ontladen accu opnieuw laden om opnieuw te kunnen testen
 • ACCU VERVANGEN = de accu ontlaadt snel en is niet meer functioneel; accu vervangen
 • DEFECTE CELLEN VERVANGEN = probleem geconstateerd in de accucellen (/kortsluiting), vervang de accu
 • FOUT TIJDENS HET LADEN = accu hoger dan 2000 CCA (SAE) of 200Ah of de klemmen zijn niet goed aangesloten. Probeer het opnieuw

Resultaten startspanning / dynamo
Voor beide geldt: hetzij het gemeten voltage is in orde, hetzij de spanning is te hoog (controleer in dat geval eerst of de aansluitingen in orde zijn), hetzij de accu levert niet voldoende stroom om het elektrische systeem en/of om de accu te kunnen laden. Controleer in het laatste geval de riemen en kijk of de dynamo draait wanneer de motor loopt. Als de riemen glijden of slippen, of anderszins versleten zijn, vervang deze en voer de test opnieuw uit. Controleer de aansluiting tussen de dynamo en de accu. Is deze niet optimaal, reinig of vervang de kabel en voer de test opnieuw uit. Zijn de riemen én de verbinding in goede staat? Dan is het tijd voor een nieuwe dynamo.

Rimpelspanning
Bij een normale rimpelspanning werken de diodes in de dynamo correct. Bij geen enkele rimpelspanning is (normaliter) de dynamo aan vervanging toe. Bij een hoge rimpelspanning werken één of meerdere diodes in de dynamo niet en/of deze zijn beschadigd. Controleer vóór het vervangen van de dynamo eerst of deze wel goed is geplaatst en of de riemen correct werken.

Hoge precisie
Het apparaat geeft betrouwbare testresultaten, die niet vervormd worden door bijvoorbeeld oppervlaktelading, (losse) contactstoringen of energieverbruik zoals m.b.t. lampjes.

Bereik accutester
EN: 40 - 1885 CCA
DIN: 25 - 1120 CCA
SAE: 40 - 2000 CCA
JIS: Japanse accu's
IEC: 30 - 1320 CCA (internationale norm)
CA/MCA: 50 - 2400 CCA (scheepvaart accu)

Meegeleverd bij de lader:
Opbergkoffer met vakken voor accessoires én voor de handleiding
Kabels met geïsoleerde accuklemmen
Duidelijke gebruiksaanwijzing, o.a. in het Nederlands
Extra rol printpapier (5,08 cm breed)
Batterij CR2032

Details
Kabellengte: 180 cm
Meetbereik voltagemeting: 8-30V
Afmetingen: 250 x 130 x 65 mm
Gewicht: 0,7 kg

Garantie
TooLit geeft 2 jaar garantie op de Battery Tester PBT 824.

Handige extra informatie bij uw PBT 824

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen