Victron Argodiode 120-2AC 120A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Argodiode 120-2AC 120A is een laadstroomverdeler, bedoeld om 2 accu's gelijktijdig te laden met één dynamo of acculader. Tijdens het ontladen (gebruiken) van de accu's worden de accusets van elkaar gescheiden door de diodes.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€74,95
Incl. btw

Victron Argodiode 120-2AC 120A

De Victron Argodiode 120-2AC 120A Battery Isolator is een laadstroomverdeler, bedoeld om 2 accu's gelijktijdig te laden met één dynamo of acculader. Tijdens het ontladen (gebruiken) van de accu's worden de accusets van elkaar gescheiden door de diodes. Als bijvoorbeeld de accessoire accu ontladen/ gebruikt wordt dan zal de startaccu volledig geladen blijven.

Met de Victron Argodiode 120-2AC 120A kunt u bijvoorbeeld een startaccu en een huishoudaccu gelijktijdig laden via uw dynamo of acculader.

12V en 24V
De Victron Argodiode 120-2AC 120A is geschikt voor zowel 12V als voor 24V dynamo's en accusystemen. De Argodiode laadstroomverdeler past zich automatisch aan aan de systeemspanning. Let op: het is niet mogelijk om zowel een 12V accu als een 24V accu aan te sluiten op de Argodiode. Het is dus ofwel een 12V stroomverdeler of een 24V stroomverdeler.

Laadvermogen
Het laadvermogen van de Victron Argodiode 120-2AC 120A is 120A. Op de Victron Argodiode 120-2AC 120A kunt u een dynamo aansluiten met maximaal 120A aan vermogen. Het laadvermogen zal verdeeld worden over de 2 aangesloten accu's.

Laadstroomverdeler met Schottky diodes
De Argodiode 120-2AC 2 120A maakt gebruikt van Schottky diodes. Hierdoor is het spanningsverlies van deze laadstroomverdeler zeer laag, slechts 0,3V bij weinig stroom en 0,45V bij de maximale stroom. De Argodiode is tevens voorzien van een compensatie diode die gebruikt kan worden om de dynamospanning iets te verhogen. Daarmee wordt het spanningsverlies over de laadstroom verdeel-diodes gecompenseerd.

Dynamo ‘energize’ aansluiting
De Victron Argodiode 120-2AC is uigevoerd met een zogenaamde "dynamo ‘energize’ aansluiting". Deze aansluiting is nodig voor sommige dynamo’s omdat die alleen beginnen met laden indien er spanning aanwezig is op de B+ aansluiting. Wanneer de dynamo direct op een accu is aangesloten, zal er spanning op de B+ aansluiting staan. Een diode of FET laadstroomverdeler isoleert echter de accu’s van de dynamo zodat deze het laden van de accu's niet zal starten. Deze Victron Argo diode laadstroomverdeler heeft een aparte ‘Energize’ aansluiting waarmee spanning op de B+ aansluiting gezet kan worden als het contactslot van de motor in de contactstand gezet wordt. In de gebruiksaanwijzing bij het apparaat staat duidelijk uitgelegd hoe u deze aansluiting kunt maken.

Handige extra informatie bij uw Argodiode 120-2AC

Details
Afmetingen: 60 x 120 x 115 mm
Gewicht: 0,8 kg

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen

Tags