Victron Argofet 200-3 200A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Argofet 200-3 is een Argo FET laadstroomverdeler, bedoeld om 2 of 3 accu's gelijktijdig te laden met één dynamo of acculader. Tijdens het ontladen (gebruiken) van de accu's worden de accusets van elkaar gescheiden door de Argo FET.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€169,95 €139,95

Incl. btw

Victron Argofet 200-3 200A

De Victron Argofet 200-3 is een Argo FET laadstroomverdeler, bedoeld om 2 of 3 accu's gelijktijdig te laden met één dynamo of acculader. Tijdens het ontladen (gebruiken) van de accu's worden de accusets van elkaar gescheiden door de Argo FET. Als bijvoorbeeld de accessoire accu ontladen/ gebruikt wordt dan zal de startaccu volledig geladen blijven.

Met de Victron Argofet 200-3 kunt u bijvoorbeeld een startaccu en een huishoudaccu gelijktijdig laden via uw dynamo of acculader.

12V en 24V
De Victron Argofet 200-3 is geschikt voor zowel 12V als voor 24V dynamo's en accusystemen. De Argofet laadstroomverdeler past zich automatisch aan aan de systeemspanning. Let op: het is niet mogelijk om zowel een 12V accu als een 24V accu aan te sluiten op de Argofet. Het is dus ofwel een 12V stroomverdeler of een 24V stroomverdeler.

Laadvermogen
Het laadvermogen van de Victron Argofet 200-3 is 200A. Op de Victron Argofet 200-3 kunt u een dynamo aansluiten met maximaal 200A aan vermogen. Het laadvermogen zal verdeeld worden over de 2 of 3 aangesloten accu's.

Voordeel FED laadstroomverdeler
Het grote voordeel van een FET (Field Effect Transistor) laadstroomverdeler is het zeer geringe spanningsverlies van minder dan 0,02 Volt bij weinig stroomverbruik en 0,1 Volt bij maximaal stroomverbruik. De uitgangsspanning van de dynamo hoeft hierdoor niet verhoogd te worden wanneer een Argo FET laadstroomverdeler wordt toegepast. Verder is het rendement dus maximaal en dat zorgt voor sneller en effectiever laden.

Dynamo ‘energize’ aansluiting
De Victron Argofet 200-3 is uigevoerd met een zogenaamde "dynamo ‘energize’ aansluiting". Deze aansluiting is nodig voor sommige dynamo’s omdat die alleen beginnen met laden indien er spanning aanwezig is op de B+ aansluiting. Wanneer de dynamo direct op een accu is aangesloten, zal er spanning op de B+ aansluiting staan. Een diode of FET laadstroomverdeler isoleert echter de accu’s van de dynamo zodat deze het laden van de accu's niet zal starten. Deze Victron Argo FET laadstroomverdeler heeft een aparte ‘Energize’ aansluiting waarmee spanning op de B+ aansluiting gezet kan worden als het contactslot van de motor in de contactstand gezet wordt. In de gebruiksaanwijzing bij het apparaat staat duidelijk uitgelegd hoe u deze aansluiting kunt maken.

Handige extra informatie bij uw Argofet 200-3

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags