Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/30 (3)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/30 (3) is een intelligente acculader met een laadvermogen van 30A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone. Op deze lader kunnen 3 accu's aangesloten worden.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€213,95 €204,95

Incl. btw

Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/30 (3)

De Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/30 (3) is een intelligente 12V acculader met een laadvermogen van maximaal 30A. Deze 30A kan de lader aan 3 accu's gelijktijdig leveren. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

Geschikt voor
De Victron Blue Smart IP22 Acculader 12/30 (3) is geschikt voor alle soorten 12V loodzuur accu's en tevens 12V lithium accu's. De Victron Blue Smart 12/30 (3) is geschikt voor accu's van 40Ah tot ongeveer 350Ah voor laden en tot ongeveer 500Ah voor onderhoud.

Voeding
De Blue Smart laders kunnen ook gebruikt worden als voeding. Daarmee levert de lader direct 12V en maximaal het laadvermogen van de lader aan stroom voor het boordnet.

Aansluiting op de accu('s)
Voor de aansluiting van de lader op de accu('s) worden geen kabels meegeleverd. Wij adviseren de volgende DC bekabeling te gebruiken: tot 2 meter afstand minimale aderdoorsnee 10mm² en bij een afstand van 2 tot 5 meter een minimale aderdoorsnee van 16mm².

VictronConnect App
Met de VictronConnect App kunt u uw Blue Smart IP22 lader configureren/instellen en uitlezen met uw mobiele telefoon. U kunt de status van zowel de lader als de accu uitlezen. Op het scherm van uw telefoon wordt de spanning en de beschikbare (laad)stroom weergegeven.

IP22 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De Blue Smart IP22 12/30 (3) is IP22 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw lader aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is niet beschermd tegen water dus de lader is alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis.

'Groene' acculader met zeer hoge efficiëntie
De Blue Smart IP22 12/30 (3) heeft een zeer hoog rendement/ hoge efficiëntie (tot 95%) waardoor deze tot vier keer minder warmte genereert dan vergelijkbare modellen van andere merken. Als de accu volledig is geladen dan daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en ook dat is veelal beter dan de industrienorm.

Opslag-modus
De unieke opslag-modus van de Blue Smart IP22 12/30 (3) zorgt voor minder corrosie van de positieve platen. Zelfs de lagere druppelladingsspanning die na het absorptieladen volgt zal altijd enige corrosie veroorzaken. De Blue Smart IP22 12/30 verlaagt de laadspanning nog verder als de accu meer dan 48 uur aan de acculader aangesloten blijft. Dit zorgt voor een lager stroomverbruik en een beter onderhouden accu.

Temperatuurgecompenseerd opladen
De Blue Smart IP22 12/30 (3) houdt rekening met de omgevingstemeratuur bij het bepalen en toepassen van het voltage tijdens laden en onderhouden. De optimale laadspanning van een loodzuuraccu is omgekeerd evenredig met de temperatuur. Dus bij lagere temperaturen hanteert de lader hogere voltages. Hierdoor heeft u een beter onderhoud van uw accu en zal deze daarom ook langer meegaan. Deze temperatuurcompensatie geldt niet voor het laden van lithium accu's. Advies: laadt nooit een lithium accu als het onder 0 graden Celcius is, dit is namelijk slecht voor de accu.

Ook geschikt voor Li-ion
De Blue Smart IP22 12/30 (3) is ook geschikt voor Li-ion accu’s. De Blue Smart 12/30 maakt gebruik van een specifiek laadalgoritme voor Li-ion (LiFePO₄) accu’s. Het is tevens voorzien van een automatische veiligheids- en resetfunctie voor Li-ionaccu’s bij een te lage accuspanning.

Herconditionering
De Blue Smart IP22 12/30 (3) is voorzien van een herconditioneringsfunctie. De Blue Smart 12/30 lader kan een loodzwavelzuuraccu, die niet voldoende is opgeladen of sterk ontladen is geweest, via herconditionering deels herstellen (de sulfatering oplossen). Dit gebeurt door de accu op te laden met een lage stroom en tegelijkertijd een hoge spanning.

Herstelfunctie voor diep ontladen accu’s
De Blue Smart IP22 12/30 (3) zal zelfs diep ontladen accu’s proberen te laden. Dit kan voorkomen als u een accu niet of weinig heeft opgeladen gedurende een langere periode.

Eigenschappen van de Blue Smart IP22 12/30 (3)
- Vijfstaps intelligent laadalgoritme
- Herstel van diep ontladen en (bijna) ‘dode’ accu’s
- Compensatie van de omgevingstemperatuur
- Lage stroommodus voor kleinere accu’s en nachtstand zodat de fan niet aan zal gaan
- Geschikt voor Li-ion accu’s
- Beschermt tegen oververhitting

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden.

Nederlandstalige handleiding
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige handleiding. De meegeleverde handleiding is ook beschikbaar in 6 andere talen waaronder Engels, Duits en Frans.

Handige extra informatie bij uw Victron Acculader:

Garantie
U ontvangt 5 jaar garantie op uw Blue Smart lader van Victron.

Voltage: 12V
Accuvermogen: Van 40 tot ongeveer 350Ah (tot 500Ah voor druppelladen)
Soorten accu’s: Alle soorten 12V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL) en Lithium/ LiFePO4 accu's
Maximale laadstroom: Maximaal 30A (3 accu's parallel aan te sluiten)
Afmetingen (L x B x H): 235 x 108 x 65 mm
Gewicht: 1,3 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags