Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13 is een intelligente acculader met een spatwaterdichte behuizing. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.

€229,95 €199,95

Incl. btw

Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13

De Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13 is een intelligente 24V acculader met een spatwaterdichte behuizing en een laadvermogen van maximaal 13A. De lader is uit te lezen en in te stellen via de VictronConnect App voor uw smartphone.

Geschikt voor
De Victron Blue Smart IP65 Acculader 24/13 is geschikt voor alle soorten 24V loodzuur accu's en tevens 24V lithium accu's. De Victron Blue Smart 24/13 is geschikt voor accu's van 20Ah tot ongeveer 250Ah voor laden en tot ongeveer 350Ah voor onderhoud.

Voeding
De Blue Smart IP65 laders kunnen ook gebruikt worden als voeding. Daarmee levert de lader direct 24V en maximaal het laadvermogen van de lader aan stroom voor het boordnet.

Eyelets of accuklemmen
Bij uw Blue Smart lader ontvangt u 2 sets van aansluitmogelijkheden op de polen van uw accu. U ontvangt de eyelets voor permanente aansluiting van uw lader aan de accupolen en de krokodillenklemmen waarmee u snel en makkelijk een verbinding kunt maken met de polen van uw accu.

VictronConnect App
Met de VictronConnect App kunt u uw Blue Smart IP65 lader configureren/instellen en uitlezen met uw mobiele telefoon. U kunt de status van zowel de lader als de accu uitlezen. Op het scherm van uw telefoon wordt de spanning en de beschikbare (laad)stroom weergegeven.

IP65 beveiligde behuizing/ isolatieklasse
De Blue Smart IP65 24/13 is IP65 beveiligd qua constructie van de behuizing. Dit betekent dat uw lader aanrakingsveilig is doordat de behuizing geheel dicht is. De behuizing is volledige beschermd tegen stof. Verder is de behuizing sproeiwaterdicht (Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder eender welke hoek).

'Groene' acculader met zeer hoge efficiëntie
De Blue Smart IP65 24/13 heeft een zeer hoog rendement/ hoge efficiëntie (tot 95%) waardoor deze tot vier keer minder warmte genereert dan vergelijkbare modellen van andere merken. Als de accu volledig is geladen dan daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en ook dat is veelal beter dan de industrienorm.

Opslag-modus
De unieke opslag-modus van de Blue Smart IP65 24/13 zorgt voor minder corrosie van de positieve platen. Zelfs de lagere druppelladingsspanning die na het absorptieladen volgt zal altijd enige corrosie veroorzaken. De Blue Smart IP65 24/13 verlaagt de laadspanning nog verder als de accu meer dan 48 uur aan de acculader aangesloten blijft. Dit zorgt voor een lager stroomverbruik en een beter onderhouden accu.

Temperatuurgecompenseerd opladen
De Blue Smart IP65 24/13 houdt rekening met de omgevingstemeratuur bij het bepalen en toepassen van het voltage tijdens laden en onderhouden. De optimale laadspanning van een loodzuuraccu is omgekeerd evenredig met de temperatuur. Dus bij lagere temperaturen hanteert de lader hogere voltages. Hierdoor heeft u een beter onderhoud van uw accu en zal deze daarom ook langer meegaan.

Ook geschiktt voor Li-ion
De Blue Smart IP65 24/13 is ook geschikt voor Li-ion accu’s. De Blue Smart 24/13 maakt gebruik van een specifiek laadalgoritme voor Li-ion (LiFePO₄) accu’s. Het is tevens voorzien van een automatische veiligheids- en resetfunctie voor Li-ionaccu’s bij een te lage accuspanning.

Herconditionering
De Blue Smart IP65 24/13 is voorzien van een herconditioneringsfunctie. De Blue Smart 24/13 lader kan een loodzwavelzuuraccu, die niet voldoende is opgeladen of sterk ontladen is geweest, via herconditionering deels herstellen (de sulfatering oplossen). Dit gebeurt door de accu op te laden met een lage stroom en tegelijkertijd een hoge spanning.

Herstelfunctie voor diep ontladen accu’s
De Blue Smart IP65 24/13 zal zelfs diep ontladen accu’s proberen te laden. Dit kan voorkomen als u een accu niet of weinig heeft opgeladen gedurende een langere periode.

Eigenschappen van de Blue Smart IP65 24/13
- Zevenstaps intelligent laadalgoritme
- Herstel van diep ontladen en (bijna) ‘dode’ accu’s
- Compensatie van de omgevingstemperatuur
- Lage stroommodus voor kleinere accu’s
- Geschikt voor Li-ion accu’s
- Beschermt tegen oververhitting
- Volledig geruisloos (geen koelventilator)

Nederlandstalige handleiding
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige handleiding. De meegeleverde handleiding is ook beschikbaar in 6 andere talen waaronder Engels, Duits en Frans.

Handige extra informatie bij uw Victron Acculader

Garantie
U ontvangt 5 jaar garantie op uw Blue Smart lader van Victron.

Video Victron Blue Smart lader
Onderstaande video toont u het gebruik en de functies van de Blue Smart lader.

Voltage: 24V
Accuvermogen: Van 20 tot ongeveer 250Ah (tot 350Ah voor druppelladen)
Soorten accu’s: Alle soorten 24V loodaccu’s (NAT, MF, Ca/Ca, AGM en GEL) en Lithium/ LiFePO4 accu's
Maximale laadstroom: Maximaal 13A
Afmetingen (L x B x H): 75x140x240mm
Gewicht: 1,9 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags