Victron BlueSolar PWM 48V-20A LCD - USB

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron BlueSolar PWM 48V-20A LCD - USB werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. Opladen via USB is ook mogelijk met deze laadregelaar.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€109,95 €95,95

Incl. btw

Victron BlueSolar PWM 48V-20A LCD - USB

De Victron BlueSolar PWM 48V-20A LCD - USB werkt op basis van PWM (Pulse Width Modulation) techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De BlueSolar PWM 48V 20A is geschikt voor 2 x 72-cel zonnepanelen of 4 x 36-cel zonnepanelen. De maximaal aan te sluiten PV spanning bedraagt 100V.

LCD scherm
De Victron BlueSolar PWM LCD - USB heeft u overzichterlijk LCD scherm waarop u de laadstatus van de accu's kunt inzien en waarmee u gemakkelijk bepaalde instellingen kunt bekijken.

USB
De Victron BlueSolar PWM LCD - USB bevat 2 5V USB poorten met een maximaal laadvermogen van 2A waarmee u USB apparaten kunt aansluiten en laden.

Dag/nacht-timing van de uitgangsbelasting
Met deze optie kunt u de AAN-tijd na zonsondergang instellen zodat daarna de load wordt ontkoppeld van de accu.

Laadstappen
De Victron BlueSolar PWM laadt en onderhoudt de accu in drie fases, te weten bulk-, absorptie- en druppellading. De laaduitgang, laadvermogen, laadvoltage en laadalgoritmen zijn niet programmeerbaar.

Voltages
De BlueSolar PWM laadregelaars hanteren een vast absorptiespanning van 57,6V voor 48V accu's. De druppellaadspanning bedraagt 54,8V.

Geschikt voor
Deze Victron BlueSolar PWM is geschikt voor natte en droge loodzuur accu's (inclusief AGM, Gel en semi-tractie accu's) met uitzondering van tractie-accu's en lithium accu's (LiFePO4 accu's kunnen geladen worden als de lithium accu een intern BMS heeft).

Beveiligingen
De belastbare uitgang is beschermd tegen overbelasting van de accu en kortsluiting. De BlueSolar PWM is verder beveiligd tegen aansluiting met omgekeerde polariteit van de zonnepanelen en/of de accu.

Montage
U kunt de BlueSolar PWM gemakkelijk monteren op een schutboard met 4 schroeven (niet meegeleverd) op de 4 hoekpunten van de behuizing.

Belastinguitgang/ Load
Een te diep ontladen accu kan worden voorkomen door alle of sommige apparaten/ belastingen op de belastinguitgang/ Load aan te sluiten. Deze uitgang koppelt de belasting los als de accu is ontladen, dit tot een voor-ingestelde spanning. Als alternatief kan ook een intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen: zie hiervoor het onderdeel BatteryLife in de handleiding. De belastinguitgang is verder bestand tegen kortsluiting.
Let op: Sommige belastingen (vooral omvormers) kunnen het beste direct op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. U heeft hiervoor mogelijk een speciale interfacekabel nodig. Zie hiervoor de handleiding.

Uitleg vermogen en aansluiting zonnepanelen
Deze laadregelaar kan een maximaal ingaand voltage aan van 100V. Deze 100V is de maximale spanning die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten. U telt hierbij de open klemspanningen van de aan te sluiten zonnepanelen bij elkaar op en dat getal dient onder die 100V te liggen. Voorbeeld: Heeft u 4 zonnepanelen (in serie gekoppeld) met een open klemspanning van 23V dan is dat samen 92V en dan past dat dus prima op deze laadregelaar.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

Handleiding
Bij uw BlueSolar PWM ontvangt u een duidelijke Engelstalige handleiding.

Details
Afmetingen: 101 x 184 x 47 mm
Gewicht: 0,3 kg
Maximale input: 100V
Aanbevolen zonnepanelen: 4 x 36 cel panelen of 2 x 72 cel panelen

Over de foto's
Op de foto's staat de 10A variant afgebeeld. De 20A variant ziet er hetzelfde uit. Helaas hebben we daar geen foto van beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak. 

Handige extra informatie

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags