Victron BlueSolar PWM-Light 48V-30A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron BlueSolar PWM-Light 48V 30A werkt op basis van PWM techniek en biedt een goede oplossing om 48V accu’s te laden door middel van zonne-energie.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€102,95
Incl. btw

Victron BlueSolar PWM-Light 48V-30A

De Victron BlueSolar PWM-Light werkt op basis van PWM (Pulse Width Modulation) techniek en biedt een goede oplossing om accu’s te laden door middel van zonne-energie. De BlueSolar PWM-Light 48V 20A is geschikt voor meerdere 12V of 24V zonnepanelen in serie geschakeld (2 x 72-cel zonnepanelen in serie of 4 x 36-cel zonnepanelen in serie) met een maximum input voltage van 100V. Deze laadregelaar levert 30A aan maximaal laadvermogen.

Laadstappen
De Victron BlueSolar PWM laadt en onderhoudt de accu in drie fases, te weten bulk-, absorptie- en druppellading. De laaduitgang, laadvermogen, laadvoltage en laadalgoritmen zijn niet programmeerbaar.

Systeemvoltage 48V
Deze Victron BlueSolar PWM werkt in systemen van 48V en laadt accu's van 48V.

LEDs en 2 cijferig display
De status van de laadregelaar is af te lezen via 3 duidelijke LEDs en een 2 cijferig display aan de voorzijde van de regelaar. 

Voltages
De light modellen van BlueSolar PWM laadregelaars hanteren een vast absorptiespanning van 57,6V voor 48V accu's. De druppellaadspanning bedraagt 54,8V.

Geschikt voor
Deze Victron BlueSolar PWM is geschikt voor 48V natte en droge loodzuur accu's (incusief AGM, Gel en semi-tractie accu's) met uitzondering van tractie-accu's en lithium accu's.

Beveiligingen
De belastbare uitgang is beschermd tegen overbelasting van de accu en kortsluiting. De BlueSolar PWM is verder beveiligd tegen aansluiting met omgekeerde polariteit van de zonnepanelen en/of de accu.

Montage
U kunt de BlueSolar PWM-Light gemakkelijk monteren op een schutboard met 4 schroeven (niet meegeleverd) op de 4 hoekpunten van de behuizing.

Belastinguitgang/ Load
Een te diep ontladen accu kan worden voorkomen door alle of sommige apparaten/ belastingen op de belastinguitgang/ Load aan te sluiten. Deze uitgang koppelt de belasting los als de accu is ontladen, dit tot een voor-ingestelde spanning. Als alternatief kan ook een intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen: zie hiervoor het onderdeel BatteryLife in de handleiding. De belastinguitgang is verder bestand tegen kortsluiting.
Let op: Sommige belastingen (vooral omvormers) kunnen het beste direct op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. U heeft hiervoor mogelijk een speciale interfacekabel nodig. Zie hiervoor de handleiding.

Uitleg vermogen en aansluiting zonnepanelen
Deze laadregelaar kan een maximaal ingaand voltage aan van 55V. Deze 55V is de maximale spanning die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten. U telt hierbij de open klemspanningen (ongeveer 23V voor een 12V zonnepaneel) bij elkaar op en dat getal dient onder het eerste getal te liggen. Voorbeeld: Heeft u 2 zonnepanelen (in serie gekoppeld) met een open klemspanning van 23V dan is dat samen 46V en dan past dat dus prima op deze laadregelaar.

Aansluiten op 48V+ zonnepanelen
Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 48V accu? In dat geval heeft u minimaal een 48V aan zonnepanelen (2 x 72-cel zonnepanelen in serie of 4 x 36-cel zonnepanelen in serie) nodig of meer (dit kunt u bereiken door meerdere 12V of 24V zonnepanelen in serie te schakelen). Het ingaande voltage moet altijd hoger zijn dan het benodigde voltage om de accu te laden. Op de 48V PWM-Light laadregelaars kunnen tot 100V (open klemspanning) aan zonnepanelen aangesloten worden.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens. Let er hierbij ook altijd op dat u in totaal voldoende voltage hebt in het systeem waarin u een accu wilt op kunnen laden (in een 48V systeem dus altijd meer dan 48V open klemspanning).

Handleiding
Bij uw BlueSolar PWM-Light ontvangt u een duidelijke Engelstalige handleiding.

Details
Afmetingen: 184 x 101 x 47 mm
Gewicht: 0,3 kg
Maximale input open klemspanning: 100V (let op: minimaal 48V+)
Aanbevolen zonnepanelen: meerdere 12V of 24V zonnepanelen in serie (2 x 72-cel zonnepanelen in serie of 4 x 36-cel zonnepanelen in serie)
Maximale laadvermogen: 30A

Handige extra informatie bij uw PWM-Light:

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags