Victron Centaur acculader 24/40 (3) 90-265V AC

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Centaur acculader 24/40 (3) is een krachtige 24V lader met 3 geïsoleerde uitgangen die ieder de maximum uitgangsstroom kunnen leveren. De Centaur laadt drie accubanken gelijktijdig. Met een ingangsspanning van 90 tot 265 VAC overal inzetbaar.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€759,95
Incl. btw

Victron Centaur acculader 24/40 (3) 90-265V AC

De Victron Centaur acculader 24/40 (3) is een krachtige 24V lader met 3 geïsoleerde uitgangen die ieder de maximum uitgangsstroom kunnen leveren. De Centaur kan hierdoor drie accubanken tegelijkertijd laden en onderhouden. En met de brede ingangsspanning van 90 tot 265 VAC is de Centaur overal ter wereld inzetbaar, ook op plaatsen waar een slechte netspanning aanwezig is. Deze lader heeft een totale laadcapaciteit van 40A en ieder van de uitgangen kan deze 40A leveren.

Drie geïsoleerde uitgangen
De Centaur heeft 3 geïsoleerde uitgangen die ieder de maximum uitgangsstroom kunnen leveren. Hiermee kunnen drie accubanken tegelijkertijd geladen worden. Een ampère-meter aan de voorzijde van de lader toont realtime het totale uitgaande laadvermogen in ampère.

Robuuste behuizing en opbouw van de lader
De Victron Centaur acculader is uitgevoerd met een hoogwaardige aluminium behuizing die met epoxy poeder coating afgewerkt is. Een afdekplaat beschermt de interne elektronica tegen condens. Het bevestigingsmateriaal is gemaakt van roestvrij staal. De elektronica is verder beschermd met acryl lak. Al deze maatregelen vergroten de bestendigheid tegen vocht, zout, roet en chemicaliën en maken dat deze lader prima onder zware omstandigheden presteert.

Bestand tegen hoge omgevingstemperatuur
De Centaur is verder ook prima beschermd tegen een hoge omgevingstemperatuur. Temperatuursensoren in de lader zorgen ervoor dat de laadstroom terug geregeld wordt, voordat schade door oververhitting kan ontstaan.

Geschikt voor wisselspanning - en voor gelijkspanning voeding
De Centaur is naast voeding via wisselspanning (walstroom) ook geschikt voor voeding met 90 tot 400 V gelijkspanning.

Drie-traps laadkarakteristiek
De Centaur 24/40 laadt en onderhoudt volgens de 3 traps laadkarakteristiek. Dit houdt het volgende in: De absorptie periode begint nadat de laadstroom is afgenomen tot 70% van de nominale stroom. Na 4 uur absorptie laden schakelt de Centaur over op onderhoud laden oftewel float charge. Deze manier van laden en onderhouden zorgt voor een langere levensduur van de aangesloten accubanken.

Temperatuur compensatie
De laadspanning van de Centaur lader wordt gecompenseerd met een interne temperatuur sensor (– 2 mV / ºC per cel) en kan met DIP switches ingesteld worden voor open lood accu’s, gel accu’s of AGM accu’s.

Eenvoudige montage
Montage gaat eenvoudig via de meegeleverde montageplat. Monteer de plaat aan de muur waar u de acculader wilt plaatsen en haak de Centaur lader eenvoudig vast. Schroef vervolgens de onderkant van de lader vast op de muur en de lader is geplaatst. De schroeven worden meegeleverd met de lader.

Accucapaciteit en laadvermogen
De range aan accu's waarvoor een acculader geschikt is hangt erg af van het gebruik van de accu.
Als u dagelijks een loodzuur-accu gebruikt en weer vol wilt laden dan doet u dat het beste met een lader die 10 tot 20% van de accucapaciteit levert aan laadvermogen (voorbeeld: een 100Ah accu laadt u dan het beste op met een lader die 10 tot 20A aan laadvermogen levert).
Als het vooral gaat om onderhouden van de accu (volhouden van de accu) dan kan hiervoor een kleinere lader gebruikt worden.

Nederlandstalige handleiding
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige handleiding. De meegeleverde handleiding is ook beschikbaar in het Engels, Duits en Frans.

Handige extra informatie bij uw Centaur acculader:

Details
Ingangsspanning bereik (V AC): 90 – 265V
Ingangsspanning bereik (V DC): 90-400V
Frequentie (Hz): 45-65 Hz
Laadstroom maximaal (A): 40A
Geschikt voor accu's: 24V accu's van 160 - 400 Ah
Afmetingen: 505 x 255 x 130 mm
Gewicht: 12 kg
Temperatuurbereik: -20 tot +60°C
Accu-aansluiting: M8 bouten
230 V AC-aansluiting: 4mm2 (AWG 6) schroefklemmen
Beschermklasse: IP 20

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags