Victron Cyrix-ct combiner relais 12/24V-120A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Cyrix Battery Combiner of accuscheider is een microprocessor gestuurd relais. De aangesloten accu's worden automatisch parallel geschakeld als één van de accu's een vooraf ingestelde spanning heeft bereikt.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€49,95
Incl. btw

Victron Cyrix-ct combiner relais 12/24V-120A

De Cyrix Battery Combiner of accuscheider is een microprocessor gestuurd relais. De aangesloten accu's worden automatisch parallel geschakeld als één van de accu's een vooraf ingestelde spanning heeft bereikt.

Let op
De Cyrix Battery Combiner is niet geschikt voor Euro 5 en 6 motoren met een intelligente dynamo.

Beveiliging tegen oververhitting
De Cyrix ontkoppelt de aangesloten accu’s automatisch in geval van te hoge temperaturen (door overbelasting of door hoge omgevingstemperaturen). De Cyrix herstelt de parallelle koppeling als deze weer is afgekoeld.

12V en 24V
De Cyrix-ct 12/24 detecteert automatisch de systeemspanning en werkt prima met 12V en 24V systemen.

Geen spanningsverlies
De Cyrix-accuscheider is een uitstekend alternatief voor diodelaadstroomverdelers. Het grote voordeel van de Cyrix is dat het spanningsverlies praktisch nihil is. Hierdoor hoeft de uitgangsspanning van dynamo's of acculaders niet verhoogt te worden.

Voorrang voor de startaccu
U schakelt meestal de dynamo rechtstreeks op de startaccu aan. De accessoire-accu en eventueel ook andere accu's worden allemaal aan de startaccu gekoppeld met een Cyrix-accuscheider. Als de Cyrix vaststelt dat de startaccu de koppelspanning (van 13V tot 13,8V of 26V tot 27,6V voor 24V systemen) heeft bereikt zal de Cyrix alle accu's parallel schakelen zodat deze allemaal geladen worden. Dit gebeurt na het starten als de motor loopt. Als de koppelspanning weer onder een bepaald niveau komt (11V tot 12,8V of 22V tot 25,7V voor 24V systemen), dus als de motor niet meer draait, dan schakelt het relais weer uit.

Start Assist
Start Assist houdt in: parallelle schakeling in geval van nood.
De Victron Cyrix kan ook worden ingeschakeld door middel van een drukknop of schakelaar (de Cyrix blijft dan gedurende 30s actief) om accu’s handmatig parallel te schakelen. Dit komt van pas in geval van nood als de startaccu leeg of kapot is. U gebruikt dan via het relais het vermogen van de accessoire-accu waardoor u alsnog kunt starten.

Bidirectionele spanningsmeting en voeding uit beide accu's
De Cyrix meet de spanning van beide aangesloten accu's of accubanken. Hierdoor schakelt de Cyrix de accu's ook parallel als bijvoorbeeld de accessoire-accu wordt opgeladen door een acculader. De startaccu zal dan dus ook geladen worden.

Handige extra informatie bij uw Cyrix-ct relais:

Details
Afmetingen: 80x80,46mm
Gewicht: 0,11kg
Draadeinden Cyrix 12/24-120: 13 mm (M6)
Maximale stroom: 120A
Voltage: 12V en 24V systemen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags