Victron EasyPlus 12/1600/70-16

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron EasyPlus Compact is een multifunctioneel energiesysteem bestaande uit een krachtige 1600VA sinus omvormer, een geavanceerde 4 traps acculader, een ultrasnel omschakelapparaat en een geïntegreerde AC groepenverdeling.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€1.288,95 €1.099,95

Incl. btw

Victron EasyPlus 12/1600/70-16

De Victron EasyPlus Compact is een multifunctioneel energiesysteem bestaande uit een krachtige 1600VA sinus omvormer, een geavanceerde 4 traps acculader, een ultrasnel omschakelapparaat en een geïntegreerde AC groepenverdeling (2 groepen).

De EasyPlus is bij uitstek geschikt voor mensen die de gemakken van een compleet energiesysteem willen, zonder tijd te hoeven besteden aan moeilijke technische procedures en de installatie van losse componenten.

De Victron EasyPlus garandeert continue en ononderbroken stroomvoorziening zoals u dat thuis gewend bent. Wanneer uw stroomgebruik hoger is dan de beschikbare wal- of generatorstroom zal de unieke PowerAssist® functie (verderop meer uitleg over de PowerAssist functie) het vermogen wat u tekort komt uit de accu’s halen en deze als het ware ‘optellen’ bij de beschikbare stroom. Een ingebouwde aardlekschakelaar en de door zekeringen verdeelde groepen zorgen voor optimale veiligheid.

Hoe werkt de Victron EasyPlus?
De Victron EasyPlus is aangesloten op de accu’s en op de walstroom of generator. Op het controle paneel stelt u de maximale beschikbare wal- of generatorstroom in. De stroomgebruikers zijn verdeeld in twee groepen. De eerste groep bestaat uit de ‘lichte’ gebruikers. Dit zijn over het algemeen huishoudelijke apparaten die niet meer dan gemiddeld stroom gebruiken. Deze groep kan gevoed worden vanuit de walstroom of generator en vanuit de accu’s. De tweede groep bestaat uit de ‘zware’ gebruikers. Dit kan de boiler of de airconditioning zijn. Om de accu’s te beschermen tegen een te diepe ontlading, kan deze groep alleen gevoed worden vanuit de wal of de generator. Mocht de walstroom of generator energie tekort komen, vult de unieke PowerAssist® functie het tekort op door extra stroom uit de accu’s toe te voegen.

PowerAssist – doe meer met generator- of walstroom
Deze eigenschap benut het PowerControl-principe ten volle. Hierdoor kan de MultiPlus de capaciteit van de alternatieve bron aanvullen. Piekstroom is vaak maar enkel kortstondig nodig en de MultiPlus zorgt ervoor dat onvoldoende wal- of generatorstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de batterij. Wanneer de belasting afneemt, wordt reservestroom gebruikt om de accu te laden.

Ingebouwde aardlekschakelaar voor optimale veiligheid
De Victron EasyPlus heeft een ingebouwde aardlekschakelaar en de door zekeringen verdeelde groepen zorgen voor optimale veiligheid.

Tweede uitgang voor laden/ onderhouden van een startaccu
De EasyPlus bevat een tweede laaduitgang van 4A voor het laden en onderhouden van een startaccu. Het laden gebeurt door middel van 4-Traps adaptieve laadtechnologie. Hierdoor wordt de accu snel en accuraat opgeladen.

Wisselstroomverdeling en wisselstroomuitgangen
De wisselstroomverdeling bestaat uit een aardlekschakelaar (30mA/16A) en vier wisselstroomuitgangen. De wisselstroomuitgangen zijn voorzien van twee 10A- en twee 16A-contactverbrekers. Een 16A-uitgang wordt aangestuurd door de wisselstroomingang: deze wordt alleen ingeschakeld als er wisselstroom beschikbaar is. 

Bekabeling
De Victron EasyPlus wordt geleverd met stekkers en bedrading voor de aansluiting op de accu. Als u afstanden van meer dan 1,5 meter tussen de accu en de EasyPlus wilt overbruggen, dan kunt u gebruik maken van de volgende adviezen m.b.t. de kabeldiktes. U kunt 35 mm² kabels gebruiken (35 mm² rode accukabel/ laskabel en 35 mm² zwarte accukabel/ laskabel) bij een afstand tot de accu van maximaal 1,5 meter (standaard meegeleverd bij de EasyPlus. Bij langere afstand tot de accu van 1,5 tot 5 meter wordt geadviseerd 70 mm² kabels te gebruiken en bij afstanden tot 10 meter zelfs 2 x 70 mm². Bekabeling kunt u ook vinden via de links onderaan de tekst bij dit product. De stekkers voor de in- en uitgang op de Multiplus voor 230V worden wel meegeleverd.

Details
Uitgangsspanning: 230 V (± 3%) - 50 Hz (± 0,1%)
Spanningsvorm: Zuivere sinus
Nominale accuspanning: 12 V
Aanbevolen accucapaciteit: 200 - 700 Ah
Continu vermogen bij 25 °C: 1600 VA / 1300 W
Continu vermogen bij 40 °C: 1200 W
Piekvermogen: 2400 W
AC aansluiting: Schroefcontacten
Rendement: 87 %
Display/uitlezing: LED display

Acculader laadvermogen: 70A
Acculader 2de accu: 4A

Omgevingstemperatuur: -40 °C tot 60 °C
Koeling: Ventilatorkoeling
Beveiligingen: Te hoge temperatuur, overbelasting, kortsluiting, hoge/lage accuspanning

Afmetingen: 510 x 214 x 110 mm
Gewicht: 11,7 Kg
Beschermingsgraad: IP21

Handige extra informatie voor uw EasyPlus

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags