Victron EasySolar 12/1600/70 MPPT 100/50

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron EasySolar 12/1600/70 MPPT 100/50 is een combinatie van een MPPT 100|50 solar laadcontroller, een krachtige 1.600 VA zuivere sinusgolfomvormer en een geavanceerde 70A 12V acculader.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€1.299,95
Incl. btw

Victron EasySolar 12/1600/70 MPPT 100/50

De Victron EasySolar 12/1600/70 MPPT 100/50 is een combinatie van een MPPT 100|50 solar laadcontroller, een krachtige 1.600 VA zuivere sinusgolfomvormer en een geavanceerde 70A 12V acculader.

Victron EasySolar is een alles-in-één stroomoplossing op zonne-energie.

EasySolar zonne-laadcontroller: Blue Solar MPPT 100/50
U kunt tot drie sets zonnepanelen aansluiten op de EasySolar. U sluit ze gemakkelijk aan met drie sets MC4 (PV-ST01) PV-stekkers op de laadregelaar. De zonne-laadcontroller kan tot 100V en 700W aan PV vermogen ontvangen en daarbij maximaal 50A aan accustroom leveren. De uitvoer is altijd bedoeld voor 12V systemen.

EasySolar omvormer/lader: MultiPlus Compact 12/1600/70
De MPPT laadcontroller en de MultiPlus omvormer/lader delen de meegeleverde gelijkstroom-accukabels. De accu's kunnen worden opgeladen met zonne-energie en/of met wisselstroom via het elektriciteitsnet of een aggregaat. De uitgang van de EasySolar heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit waardoor u (bijvoorbeeld bij omschakeling van aggregaat naar omvormer of van zonnepaneel naar omvormer) nooit een moment zonder stroom komt te zitten.

Programmeerbaar relais
Het programmeerbare relais is standaard ingesteld als alarmrelais, d.w.z. dat het relais stroomloos wordt gezet in geval van een alarm of een voor-alarm (omvormer bijna te warm, rimpelspanning op de ingang bijna te hoog, accuspanning bijna te laag).

Voeding
De EasySolar omvormer neemt de voeding van de aangesloten apparatuur over in het geval van stroomuitval of als de wal-/aggregaatstroom wordt onderbroken. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven functioneren.

Wisselstroomverdeling
De wisselstroomverdeling bestaat uit een aardlekschakelaar (30mA/16A) en vier wisselstroomuitgangen (twee 10A-contactverbrekers/stoppen en twee 16A-contactverbrekers/stoppen). Een 16A-uitgang wordt aangestuurd door de wisselstroomingang: deze wordt alleen ingeschakeld als er wisselstroom beschikbaar is.

PowerAssist
De Victron EasySolar zorgt ervoor, in geval van piekstromen of verhoogde vraag, dat onvoldoende wal- of aggregaatstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de accu. Als de belasting afneemt, wordt eventuele reservestroom/ extra stroom gebruikt om de accu weer op te laden.

LED display
6 duidelijke leds geven aan wat de status is van het systeem en welke systemen actief zijn. In de gebruiksaanwijzing wordt uitgelegd wat de betekenis is van de verschillende leds en wat het betekent als de leds continu aanstaan of knipperen. De leds zijn duidelijk afleesbaar aan de voorkant van de EasySolar.

Beveiligingen
De EasySolar laadregelaar/omvormer/lader is beveiligd tegen te hoge temperatuur, overbelasting, uitgangskortsluiting en te hoge of te lage accuspanning.

Unieke software voor toepassing van zonne-energie
Uw Victron EasySolar bevat meerdere softwareprogramma's voor de configuratie van het systeem voor zowel met het elektriciteitsnet, de interactieve systemen als ook de autonome toepassingen.

Eenvoudige installatie en montage
De EasySolar 12/1600/70-16 MPPT 100/50 is eenvoudig te installeren, met een minimum aan bedrading. De bijgeleverde installatie-handleiding geeft duidelijke uitleg over de installatie en in gebruikname van het apparaat. Montageplaat en schroeven worden meegeleverd bij de EasySolar.

Nederlandstalige handleiding
Uw Victron EasySolar laadregelaar/omvormer/acculader wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Handige extra informatie bij uw EasySolar:

Specificaties
Omvormer/ lader
Uitgangsspanning: 230 V (± 3%) - 50 Hz (± 0,1%), kan op 60 Hz ingesteld worden
Spanningsvorm: zuivere sinus
Nominale accuspanning: 12 V
Aanbevolen accucapaciteit: ≥ 60 Ah
Continu vermogen bij 25 °C: 1600VA / 1300W
Continu vermogen bij 40 °C: 1200 W
Piekvermogen: 3000 W
AC aansluiting: schroefcontacten (geen bekabeling meegeleverd)
Rendement: max. 92 %
Display/uitlezing: LED display
Ingangsspanning: 9,5V - 17V
Uitgangsspanning: 230VAC (+/- 2%)
PowerControl/PowerAssist: Ja
Accutemperatuursensor: Ja
Programmeerbaar relais: Ja
Laadstroom huishoudaccu/ accessoire-accu: 70A
Lengte meegeleverde vaste accukabels: 1,5m

Zonne-laadcontroller
Maximale accustroom: 50A
Maximaal PV-vermogen (vermogen van de zonnepanelen): 700W (bij hoger vermogen beperkt de controller het ingangsvermogen tot maximaal 720W)
Maximale PV-nullastspanning: 100V

Algemeen
Omgevingstemperatuur: -20 °C tot 50 °C
Koeling: ventilatorkoeling
Beveiligingen: te hoge temperatuur, overbelasting, kortsluiting, hoge/lage accuspanning
Afmetingen: 745 x 214 x 110 mm
Gewicht: 11,7 kg
Beschermingsgraad: IP21

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags