Victron GX Tank 140 Tanksensoradapter

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron GX Tank 140 is een tanksensoradapter met 4 ingangen voor tanksensoren. De GX Tank 140 is geschikt voor tanksensoren met een spanningsuitgang van 0 - 10V of een stroomuitgang van 4 - 20mA. Dit is een veel toegepaste industrie standaard.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€131,95 €99,95

Incl. btw

Victron GX Tank 140 Tanksensoradapter

De Victron GX Tank 140 is een tanksensoradapter met 4 ingangen voor tanksensoren. De GX Tank 140 is geschikt voor tanksensoren met een spanningsuitgang van 0 - 10V of een stroomuitgang van 4 - 20mA. Dit is een veel toegepaste industrie standaard.

Op de derde foto is een voorbeeld te zien van hoe de tanklevels getoond worden op een Victron GX Touch 50 scherm (dit scherm wordt niet meegeleverd bij dit product). 

Let op: Tanksensoren met een weerstandswaarde-uitgang kunnen niet aangesloten worden op de GX Tank 140.

Tot 4 tanklevelsensoren
De Victron GX Tank 140 kan tot 4 tanklevelsensoren aflezen. De GX Tank 140 is een accessoire bedoeld voor een Victron GX-systeem, waarvan de Cerbo GX het meest gebruikte product is. Deze tanksensoradapter kan daarop direct aangesloten worden met een USB kabel. Tankniveaus kunnen vervolgens zowel lokaal in het systeem (met de Victron app of op het GX Touch 50 scherm) als op afstand via het VRM Portal afgelezen worden (hiervoor is dan wel een GSM module nodig).

Compatibel sensoren
De GX Tank is compatibel met zowel stroomsensoren (4 tot 20 mA) als met voltagesensoren (0 tot 10V).

Aansluiting/ installatie
De aansluiting op het GX-apparaat is via USB (Dit is ook hoe de GX Tank 140 voeding krijgt. Er zijn dus geen extra voedingskabels nodig). De bedrading van de tanksensor is zo simpel als mogelijk gehouden: twee van de vier ingangen leveren een 24 V-voedingsbron om de sensor te voeden. De andere twee kanalen hebben wel een externe voedingsbron nodig. Daarvoor is een voedingingangsklem samen met gezekerde uitgangen voorzien. Het hoge en lage limiet is configureerbaar, zodat ook sensoren gebruikt kunnen worden die slechts een gedeelte van de schaal gebruiken, bijvoorbeeld 0 tot 5 V. Om een stabiele aflezing te krijgen kunnen de metingen gedempt worden. Het dempen kan worden geconfigureerd tussen 1 en 60 seconden.

Detectie van defecte sensoren
Defecte sensoren en bedradingsproblemen worden gedetecteerd. Een alarm wordt gegenereerd als de waardes buiten het ingestelde bereik vallen.

NMEA 2000 compatibel
Voor toepassing in de zeevaart kan het GX-apparaat, waarop deze GX Tank 140 aangesloten is, deze tankniveaus versturen op het NMEA 2000-netwerk, zodat deze ontvangen kunnen worden door andere beeldschermen zoals een MFD.

Meegeleverd met dit product
Meegeleverd wordt de GX Tank 140 met een USB kabel voor aansluiting op een GX apparaat (zoals de Cerbo) en 4 stekkeraansluitingen voor de aansluiting van de sensoren.

Details
Afmetingen: 15 x 88 x 34 mm
Gewicht: Ongeveer 100 gram

Handleiding
Download hier alvast de handleiding voor GX Tank 140.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags