Victron MultiPlus-II GX 24/3000/70-32

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron MultiPlus-II 24/3000/70-32 is een combinatie van een krachtige pure sinusomvormer met 2 uitgangen en een geavanceerde 24V acculader. De MultiPlus-II 24/3000/70-32 is speciaal ontwikkeld voor ESS energieopslag systemen.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€1.274,95 €1.235,95

Incl. btw

Victron MultiPlus-II GX 24/3000/70-32

De Victron MultiPlus-II 24/3000/70-32 is een combinatie van een krachtige pure sinusomvormer met 2 uitgangen en een geavanceerde en krachtige 24V acculader. De MultiPlus-II 24/3000/70-32 beschikt over slimme laadtechnologie en een snelle AC-schakelaar. De Victron MultiPlus-II 24/3000/70-32 is een all-in-one lader en omvormer in een compacte behuizing.

De MultiPlus-II is bij uitstek geschikt voor professionele scheepvaart, zeilsport, voertuig- en landgebaseerde toepassingen zonder netaansluiting. Het heeft ook een ingebouwde anti-eilandbedrijf-functie en een groeiende lijst met goedkeuringen van landen voor ESS-toepassingen.

De AC-schakelaar in deze MultiPlus kan 32A schakelen.

GX apparaat
De MultiPlus-II GX 24/3000/70-32 MPPT heeft een ingebouwd GX-apparaat. Dit GX-apparaat is bedoeld voor controle en bewaking van de interne MultiPlus-II.

Het geïntegreerde GX-apparaat bevat de volgende interfaces:
• Een BMS-Can interface. Dit kan gebruikt worden om verbinding te maken met een compatibel CAN-bus beheerde accu. Let op: Dit is geen VE.Can compatibel poort.
• Een USB-poort
• Een Ethernet-poort
• Een VE.Direct-poort

Opmerking: Er is slechts één GX-eenheid nodig in het geval van parallelle en driefasige werking.

ESS-functionaliteit (Energy Storage System)
De MultiPlus-II is het belangrijkste onderdeel van de Victron ESS (energieopslagsysteem). De MultiPlus-II werkt goed samen met MPPT-zonneladers of netgekoppelde PV-omvormers. De MultiPlus-II is een multifunctionele omvormer/oplader met alle functies van de MultiPlus, plus een externe stroomsensor-optie (stroomsensor/ CT klem niet standaard meegeleverd) die de PowerControl en PowerAssist-functies uitbreidt tot 50A.

Zonne-energie: Wisselstroom beschikbaar, zelfs tijdens een stroomstoring
De MultiPlus-II kan zowel in een netonafhankelijke PV als in een op het elektriciteitsnet aangesloten PV en andere alternatieve
energiesystemen worden gebruikt. Het is compatibel met zowel zonnelader-controllers als netontwikkelingsomvormers.

Twee AC-uitgangen
De Victron MultiPlus-II 24/3000/70-32 heeft 2 AC-uitgangen. De hoofduitgang heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit (UPS). De MultiPlus-II neemt de voeding van de aangesloten belastingen over, met voeding uit de aangesloten accu's, in het geval van stroomuitval of als de wal-/aggregaatstroom wordt onderbroken. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven functioneren. De tweede uitgang wordt alleen actief als er wisselspanning beschikbaar is op de AC ingang van de MultiPlus. Belastingen die de accu niet mogen ontladen, zoals een boiler of een airco, kunnen op deze uitgang worden aangesloten. Dit zorgt ervoor dat nooit de accu te diep wordt ontladen als er een stroomonderbreking ontstaat aan de AC ingang van de MultiPlus.

Hoog stabiel vermogen
Deze Victron MultiPlus-II 24/3000/70-32 is een van de meest verkochte modellen onder de MultiPlus laders/ converters. Doordat de Multiplus-II 24/3000/70 goed om kan gaan met hoge opstartvermogens en verder een hoog stabiel vermogen levert is deze zeer geschikt voor het gebruik van o.a. Nespresso en Senseo apparatuur.

Hoog opstartvermogen
De Victron MultiPlus-II kan opstarten met een hoog gevraagd vermogen. Dat is vereist om belastingen met hoge inschakelstroom, zoals spanningsomvormers voor ledlampen, halogeenlampen of elektrisch gereedschap, te kunnen starten. De Victron MultiPlus-II is hiervoor dus prima geschikt.

Programmeerbaar relais
Het programmeerbare relais is standaard ingesteld als alarmrelais, d.w.z. dat het relais stroomloos wordt gezet in geval van een alarm of een voor-alarm (omvormer bijna te warm, rimpelspanning op de ingang bijna te hoog, accuspanning bijna te laag).

Parallelschakeling mogelijk
Dankzij parallelschakeling kan een nagenoeg onbegrensd vermogen bereikt worden. Tot zes Victron Multi's kunnen parallel geschakeld worden voor een hoger uitgangsvermogen. Zo kan met zes Multi's 24/3000/70 bijvoorbeeld een uitgangsvermogen van 15kW / 18kVA met 420 A laadvermogen worden bereikt.

Drie-fase schakeling
Naast parallelle schakeling kunnen drie Multi's zo worden geconfigureerd dat ze een drie-fase uitgang leveren. Met drie sets van zes parallelle Multi's kan een drie-fase omvormer van 45 kW / 54 kVA worden geconfigureerd. Hiermee kan een laadvermogen van 1260 A worden breikt.

PowerControl - Maximaal benutten van beperkte generator-, wal- of netstroom
De MultiPlus-II GX is een erg krachtige acculader. Dat betekent een zware belasting voor de generator- of walaansluiting. Met het Multi-bedieningspaneel kan een maximum generator- of walstroom worden ingesteld. De MultiPlus houdt dan rekening met andere AC-belastingen en gebruikt alle overschot voor het laden om te voorkomen dat de generator- of walaansluiting wordt overbelast.

PowerAssist – doe meer met generator- of walstroom
Deze eigenschap benut het PowerControl-principe ten volle. Hierdoor kan de MultiPlus de capaciteit van de alternatieve bron aanvullen. Piekstroom is vaak maar enkel kortstondig nodig en de MultiPlus zorgt ervoor dat onvoldoende wal- of generatorstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de batterij. Wanneer de belasting afneemt, wordt reservestroom gebruikt om de accu te laden.

4-traps adaptieve lader en gescheiden acculaadsysteem voor 2 groepen/ accu's
De hoofduitgang van de MultiPlus-II 24/3000/70 voorziet het accusysteem van een krachtige lading via geavanceerde software voor 'adaptief laden'. De software past het automatische 3-traps proces nauwkeurig aan aan de staat van de accu. Verder voegt deze Multiplus een vierde trap toe voor langdurig onderhoudsladen. Bovendien laadt de MultiPlus een tweede accu aan de hand van een afzonderlijke laad-uitgang voor een startbatterij van een motor of generator.

LED display
Duidelijke leds geven aan wat de status is van het systeem. In de gebruiksaanwijzing wordt uitgelegd wat de betekenis is van de verschillende leds en wat het betekent als de leds continu aanstaan of knipperen. De leds zijn duidelijk afleesbaar aan de kant van de aansluitingen op de omvormer.

Beveiligingen
De MultiPlus-II GX 24/3000/70 omvormer/lader is beveiligd tegen te hoge temperatuur, overbelasting, uitgangskortsluiting en te hoge of te lage accuspanning.

Nederlandstalige handleiding
Uw Victron MultiPlus-II GX omvormer/acculader wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Bekabeling
De Victron MultiPlus-II wordt geleverd zonder de benodigde kabels. U kunt hiervoor 50 mm² kabels gebruiken (50 mm² rode accukabel/ laskabel en 50 mm² zwarte accukabel/ laskabel) bij een afstand tot de accu van maximaal 5 meter. Bij langere afstand tot de accu dan 5 meter wordt geadviseerd 2 x 50 mm² kabels te gebruiken. Bekabeling kunt u ook vinden via de links onderaan de tekst bij dit product. De stekkers voor de in- en uitgang op de Multiplus voor 230V worden wel meegeleverd.

Handige extra informatie bij uw MultiPlus-II GX


Specificaties

Uitgangsspanning: 230 V (± 2%) - 50 Hz (± 0,1%)
Spanningsvorm: Zuivere sinus
Nominale accuspanning: 24 V
Aanbevolen accucapaciteit: 200 - 800 Ah
Aanbevolen DC-zekering: 300A
Continu vermogen bij 25 °C: 3000 VA/ 2400 W
Continu vermogen bij 40 °C: 2200 W
Piekvermogen: 5500 W
AC aansluiting: Schroefaansluiting en 13 mm2 (6 AWG)
Accu-aansluiting: Vier M8-bouten (2 positieve en 2 negatieve aansluitingen)
Rendement: 94 %
Display/uitlezing: LED display
Ingangsspanning: 19 – 33V
AC ingangsbereik: 187-265 VAC (45 – 65 Hz)
Uitgangsspanning: 230VAC (+/- 2%)
PowerControl/PowerAssist: Ja
Laadstroom huishoudaccu/ accessoire-accu: 70A
Maximale doorschakelstroom (A) AC: 32A
Afstandbediening aan/uit: Ja
VE.Bus-communicatiepoort: Ja
Communicatiepoort algemeen: Ja, 2 poorten

Omgevingstemperatuur: -40 °C tot 65 °C
Koeling: Ventilatorkoeling
Beveiligingen: Te hoge temperatuur, overbelasting, kortsluiting, hoge/lage accuspanning

Afmetingen: 506 x 275 x 147 mm
Gewicht: 18 kg
Beschermingsgraad: IP21

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

Over de foto's
Op de foto's is de Victron Multiplus-II 48/3000/70 te zien. De 24 Volt versie ziet er exact zo uit als de 48V variant. Foto's van de 24V variant zullen binnenkort geplaatst worden bij dit product.

LET OP: ESS aanleggen in België? Dan is een C10/11ed.2.2 gekeurde omvormer verplicht

Deze uitvoering van de Victron MultiPlus-II is C10/11ed.2.2 goedgekeurd.

Deze MultiPlus-II staat namelijk op de C10/26 lijst van Synergrid, het centrale orgaan voor de Belgische elektriciteits- en gasnetbeheerders.

Toelichting: bij het aanleggen van een systeem zoals een ESS én als daarbij een koppeling (mogelijk) is met het Belgische vaste net, moet onder meer de omvormer voor de zonnepanelen verplicht voldoen aan de C10/11ed.2.2 norm.

Bent u van plan om een ESS te (laten) installeren in connectie met het Belgische net? Zorg dan al vóór aankoop dat u zeker weet dat de betreffende Victron MultiPlus II ‘C10/11ed.2.2 proof’ is.

Zoals gezegd, de MultiPlus op deze pagina voldoet inderdaad aan die norm.

Zie ook onze uitlegpagina ‘ESS aanleggen in België? Koop een MultiPlus II mét C10/11ed.2.2 certificaat’. Via die pagina is, naast een verdere toelichting, ook een verwijzing te vinden naar het actuele en volledige overzicht met alle (soorten) producten die op de C10/26 lijst staan. Staat de betreffende MultiPlus-II er daar niet bij? Koop en gebruik deze dan, zoals gezegd, NIET in een energieopslagsysteem die een connectie heeft of kan hebben met het Belgische energienet.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags