Victron Orion-Tr Smart 12/24-15A (360W) Niet-Geïsoleerd

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Met de Victron Orion-Tr Smart DC-DC 12/24-15A omvormer/ acculader kunt u bijvoorbeeld een 24 Volt accessoire-accu opladen in een 12V-systeem. De Orion-TR heeft een niet geïsoleerde uitgang en een regelbare uitgangsspanning.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€296,95 €244,95

Incl. btw

Victron Orion-Tr Smart 12/24-15A (360W) Niet-Geïsoleerd

Met de Victron Orion-Tr Smart DC-DC 12/24-15A omvormer/ acculader kunt u een 24 Volt accessoire-accu opladen in een 12V-systeem. Deze Orion-Tr Smart is speciaal ontwikkeld voor gebruik in systemen met een ECO (slimme) dynamo (Euro 5 / Euro 6 motoren). Ondanks de wisselende dynamo-spanning kan de aangesloten accu toch goed worden opgeladen door deze DC-DC lader. De Orion-Tr Smart kan via Bluetooth gemonitord en geprogrammeerd worden.

Bluetooth Smart
Met elke smartphone, tablet of ander mobiel toestel met Bluetooth kunt u de instellingen controleren en wijzigen. Ook eventuele software-updates kunnen hiermee geïnstalleerd worden.

Geschikt voor lithium accu's
De Orion-Tr Smart is geschikt om een lithium accu te laden vanuit een loodzuur (start)accu. De Orion-Tr Smart zorgt ervoor dat de dynamo niet overbelast wordt als de lithium accu begint te laden. Andersom is de Orion-Tr Smart ook geschikt om een loodzuur accu veilig te laden vanuit een lithium accu als bron.

Geschikt voor Euro 5/6 motoren
Deze Orion-Tr Smart is speciaal ontwikkeld voor gebruik in systemen met een ECO (slimme) dynamo (Euro 5 / Euro 6 motoren). Ondanks de wisselende dynamo-spanning in een Euro 5/6 motor kan de aangesloten accu toch goed worden opgeladen door deze DC-DC lader.

Regelbare uitgangsspanning
Voor de Victron Orion-Tr is de uitgaansspanning eenvoudig te regelen door aan de potentiometer op de Orion te draaien.

Aan-uit op afstand
De aan-uit op afstand maakt de noodzaak van een relais in de ingangsbedrading overbodig. De aan-uit op afstand kan worden bediend met een laagvermogen eenvoudige schakelaar of via het contactslot van het voertuig of vaartuig. Hanteer de gebruiksaanwijzing voor de juiste schakeling.

Niet-Geïsoleerde uitgangen
De Victron Orion-Tr is heeft een niet-geïsoleerde ingang en uitgang en dat betekent dat de min (-) op de centrale massa of het chassis aangesloten moet worden.

Houdt rekening met omgevingstemperatuur
De Victron Orion-Tr houdt rekening met de omgevingstemperatuur en zal de uitgangsstroom beperken bij hoge temperaturen.

Beveiligingen
De Victron Orion-Tr is bestand tegen kortsluiting en oververhitting.

Parallel schakelen mogelijk
Meerdere Victron Orion-Tr's kunnen parallel worden geschakeld om het uitgangsvermogen te verhogen. Een onbeperkt aantal units kan op deze manier parallel worden geschakeld.

Eenvoudige installatie
De Victron Orion-Tr installeert is eenvoudig te installeren. De accukabels schroeft u vast in de schroefklemmen en u schroeft de Orion gemakkelijk vast op een vlakke ondergrond. De gebruiksaanwijzing is verder kort en bondig en Nederlandstalig.

Aanbevolen kabeldoorsnede
Voor deze Orion-Tr 12/24-15A adviseren we u 6mm2 kabels te gebruiken (bij afstanden van boven de 3 meter 10mm2 of 16mm2). Hierbij de directe links:
Rode 6mm2 laskabel/ accukabel
Zwarte 6mm2 laskabel/ accukabel
De bijpassende perskabelogen (indien nodig of gewenst) staan onderaan de kabels genoemd.

Nederlandstalige gebruiksaanwijzing
Uw Victron Orion-Tr wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige en Engelstalige handleiding.

Handige extra informatie bij uw Victron Orion

IP43-bescherming
De Victron Orion-Tr is IP43 beschermd. Hierbij geldt wel dat montage in dat geval met de schroefklemmen naar beneden gericht moet zijn.

Details
Ingangsspanningsbereik: 10-17V
Nominale uitgangsspanning: 24,2V
Uitgangsspanning instelbaar: 20-30V
Uitgangsstroom (bij 25 °C): 15A
Uitgangsvermogen (bij 25 °C): 430W
Uitgangsvermogen (bij 40 °C): 360W
Efficiëntie: 88%
Maximale kabeldoorsnede: 16mm2
Gewicht: 1,8 kg
Afmetingen: 130 x 186 x 80 mm

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

Opmerking m.b.t. de foto's
Op de foto't staat de Geïsoleerde variant afgebeeld. De Niet-Geïsoleerde variant, welke hier aangeboden wordt, ziet er exact hetzelfde uit alleen daarop staat dan weergegeven "non isolated" i.p.v. "isolated".

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags