Victron Quattro 48/5000/70-100/100-S

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Quattro 48/5000/70-100/100-S is een combinatie van een krachtige DC/AC pure sinusomvormer, een geavanceerde krachtige acculader en een omschakelautomaat, ondergebracht in een robuuste behuizing.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€3.081,95 €2.349,95

Incl. btw

Victron Quattro 48/5000/70-100/100-S

De Victron Quattro 48/5000/70-100/100-S is een combinatie van een krachtige DC/AC pure sinusomvormer, een geavanceerde krachtige acculader en een omschakelautomaat, ondergebracht in een robuuste behuizing.

-S uitvoering van deze 48/5000/70-100/100
De S uitvoering van deze 48/5000/70-100/100 heeft de fan voor de koeling bovenin de behuizing zitten. Normaal gesproken is de fan onderin geplaatst omdat warme lucht stijgt. De koeling verloopt dan wat efficiënter. In sommige situaties is koelen vanaf onderen niet of minder toepasbaar. Dit kan voorkomen als bijvoorbeeld veel vocht onder de lader kan ontstaan. Om dan te zorgen dat de lader niet overmatig vochtig wordt kunt u kiezen voor de S versie van deze lader/ omvormer om er zo voor te zorgen dat de lader van binnen minder vochtig wordt. 

De behuizing van de -S variant van deze lader/omvormer is hierdoor ook iets hoger (500mm).

Twee AC-ingangen met geïntegreerde omschakelaar
De Victron Quattro kan worden aangesloten op twee onafhankelijke AC-bronnen. Dit kunnen bijvoorbeeld het elektriciteitsnet en een aggregaat zijn of twee aggregaten. De Quattro schakelt automatisch over naar de actieve AC-bron.

Twee AC-uitgangen
De hoofduitgang heeft een onderbrekingsvrije functionaliteit. De Quattro neemt de voeding van de aangesloten belastingen over in het geval van stroomuitval (bijvoorbeeld als de walstroom of aggregaat-stroom wordt onderbroken). De Quattro zal dan direct schakelen naar voeding via de omvormer uit de accu. Dit gaat zo snel (in minder dan 20 milliseconden) dat zelfs computers en andere gevoelige elektronische apparaten ongestoord kunnen blijven werken.
De tweede uitgang wordt alleen actief als er wisselspanning beschikbaar is bij één van de AC-ingangen van de Quattro.
Belastingen die de accu niet mogen ontladen, zoals een boiler of een airco, kunnen op deze uitgang worden aangesloten. Zodoende loopt u nooit of minder snel het risico dat uw accu te snel leeg raakt.

UPS functie - Automatisch en onderbrekingsvrij omschakelen
In geval van een netspanningsstoring of als het aggregaat wordt uitgeschakeld, zal de Quattro overschakelen op omvormerbedrijf en de voeding van de aangesloten apparaten overnemen. Dit gaat zo snel dat computers en andere elektronische apparaten ongestoord blijven functioneren (Uninterruptible Power Supply of UPS-functionaliteit). Dit maakt de MultiPlus zeer geschikt als noodstroomsysteem in industriële en telecommunicatietoepassingen.

PowerControl - Maximaal benutten van beperkte aggregaat-, wal- of netstroom
De Quattro is een zeer krachtige acculader en dat betekent een zware belasting voor de aggregaat- of walaansluiting. Voor elke AC-ingang kan een stroomlimiet worden ingesteld. De lader in de Quattro houdt dan rekening met andere stroomverbruikers en gebruikt voor het laden alleen de stroom die nog over is. Hierdoor wordt voorkomen dat de aggregaat- of walaansluiting overbelast raakt. Ook kan dit voorkomen dat de walstroomzekering eruit springt.

PowerAssist – Doe meer met aggregaat- of walstroom
De Victron Quattro kan de capaciteit van de alternatieve stroombron aanvullen met stroom uit de accu. Een piekstroom is vaak maar kortstondig nodig en als dit voorkomt dan zorgt de Quattro ervoor dat onvoldoende net- of aggregaat-stroom onmiddellijk wordt gecompenseerd/ aangevuld met stroom uit de accu. Als de belasting weer afneemt wordt de reststroom (PowerControl) gebruikt om de accu weer op te laden. Zo helpen de PowerControl en de PowerAssist functie’s elkaar om samen een stabiele AC-uitvoer te garanderen en tevens de accu’s zo goed mogelijk te laden.

Bekabeling
De Victron Quattro wordt geleverd zonder de benodigde kabels om accu's aan te sluiten. De juiste bekabeling hiervoor kunt u gemakkelijk vinden via de links onderaan deze productomschrijving en de getoonde gerelateerde producten.

Zonne-energie en alternatieve energiebronnen
De Quattro kan worden gebruikt in zowel autonome- als net-gekoppelde PV- en andere alternatieve energiesystemen zoals energie uit wind of water.

Hoger vermogen mogelijk door parallelschakeling
Tot 6 Quattro-units kunnen parallel worden geschakeld om zo een hoger uitgangsvermogen te creëren.

Drie-fase schakeling mogelijk
Drie Quattro-units kunnen worden geconfigureerd voor een drie-fase uitgang. Om hierbij een hoger vermogen te creëren kunnen tot 6 sets van drie eenheden kunnen parallel worden geschakeld. Zo kan (in geval van de krachtigste Quattro) een omvormervermogen van 144kW (180kVA) bereikt worden en een laadcapaciteit van meer dan 2500A.

Systeemconfiguratie
- Bij een standalone-toepassing kunnen de instellingen worden gewijzigd via DIP-schakelaars.
- Parallelle en driefase-toepassingen kunnen worden geconfigureerd met de software VE.Bus Quick Configure en VE.Bus System Configurator.
- Eigen instellingen en in combinatie met omvormers en/of MPPT-zonneladers kunnen worden geconfigureerd met software voor specifieke toepassingen.

Bewaking en regeling ter plaatse
Er zijn meerdere opties beschikbaar: Battery Monitor, Multi Control Panel, Color Control GX en ander GX-apparaat, smartphone of tablet (Bluetooth Smart), laptop of pc (USB of RS232).

Bewaking en regeling op afstand
Als u uw systeem aansluit via internet dan kunnen met de Color Control GX en ander GX-apparaat gegevens worden opgeslagen en weergegeven op de VRM (Victron Remote Management) website. Uw systeem kan hierop gratis aangesloten worden. U heeft hiermee altijd een actueel overzicht over de status van uw systeem.

Configuratie op afstand binnen uw netwerk
Als u uw systeem aansluit via ethernet (en niet via GSM koppelt aan het internet) dan kunt u uw systeem monitoren en configureren met de Color Control GX of ander GX-apparaat binnen uw eigen netwerk.

3 programmeerbare relais
De Quattro heeft 3 programmeerbare relais die gemakkelijk geprogrammeerd kunnen worden om uw systeem altijd van stroom te voorzien op een zo efficiënt mogelijke manier en verder te zorgen voor goed gevulde en onderhouden accu's.

LED display
Duidelijke leds op de Quattro geven aan wat de status is van het systeem. In de gebruiksaanwijzing wordt uitgelegd wat de betekenis is van de verschillende leds en wat het betekent als de leds continu aanstaan of knipperen. De leds zijn duidelijk afleesbaar aan de voorkant van deQuattro.

Beveiligingen
De Victron Quattro is beveiligd tegen te hoge temperatuur, overbelasting, uitgangskortsluiting en te hoge of te lage accuspanning.

Nederlandstalige handleiding
Uw Victron Quattro omvormer/acculader wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Daarnaast worden handleidingen in meerdere talen meegeleverd zoals Engels.

Specificaties
Uitgangsspanning: 230 V (± 2%) - 50 Hz (± 0,1%)
Spanningsvorm: Zuivere sinus
Nominale accuspanning: 48 V
Aanbevolen accucapaciteit: 200 – 800Ah
Aanbevolen DC zekering: 200A
Aanbevolen accubekabeling: 1 x 70 mm2 (bij afstand 5 tot 10 meter tot de accu: 2 x 70 mm2)
Continu vermogen bij 25 °C: 5.000 W
Continu vermogen bij 40 °C: 3.700 W
Piekvermogen: 10.000 W
AC aansluiting: M6 bouten
Accu-aansluiting: M8 bouten
Rendement: 95 %
Display/uitlezing: LED display
Ingangsspanning inverter: 38 - 66V

PowerControl/PowerAssist: Ja
Laadstroom huishoudaccu/ accessoire-accu: 70A
Laadstroom startaccu: N.v.t.

Omgevingstemperatuur: -40 °C tot 65 °C
Koeling: Ventilatorkoeling
Beveiligingen: Te hoge temperatuur, overbelasting, kortsluiting, hoge/lage accuspanning

Afmetingen: 500 x 328 x 240 mm
Gewicht: 31 kg
Beschermingsgraad: IP20

Handige extra informatie bij uw Quattro


De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags