Victron Skylla-i 24/80 (3)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Skylla-i 24/80 (3) is een veelzijdige krachtpatser als het gaat om het laden van 24V accu's. De Skylla-i heeft 3 geïsoleerde uitgangen, is licht en compact en de laad-spanning kan aangepast worden aan elk type open of gesloten accu.

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€1.449,95
Incl. btw

Victron Skylla-i 24/80 (3)

De Victron Skylla-i 24/80 (3) is een veelzijdige krachtige 24V acculader. De Skylla-i is licht en compact en de laad-spanning kan aangepast worden aan elk type open of gesloten accu. De Skylla-i wordt veel toegepast in situaties waar snel en veilig acculaden van belang is. De Skylla-i (3) heeft drie geïsoleerde uitgangen die allen de volle nominale uitgangsstroom kunnen leveren.

De Victron Skylla-i is de opvolger van de betrouwbare krachtige Victron Skylla-TG. De Skylla-i is iets lichter van gewicht, heeft een CAN-bus (NMEA2000) interface en is Li-Ion (LiFePo4) ready omdat een koppeling mogelijk is tussen het Li-ION BMS naar de afstandsbedieningspoort op de Skylla-i.

Geschikt voor
De Victron Skylla-i 24/80 is geschikt voor alle soorten accu's van 400 tot 800 Ah. De laad-spanning kan namelijk aangepast worden aan elk type open of gesloten accu.

Geschikt voor wisselspanning - en voor gelijkspanning voeding
De Victron Skylla-i 24/80 is naast voeding via wisselspanning (walstroom) ook geschikt voor voeding met 180 tot 400 V gelijkspanning.

Gesynchroniseerde parallelle werking mogelijk
Meerdere Skylla-i laders kunnen worden gesynchroniseerd via de CAN-businterface. Dit wordt gerealiseerd door de laders op elkaar aan te sluiten met RJ45 UTP-kabels/ netwerkkabels. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

Gecontroleerd laden
De Victron Skylla-i 24/80 heeft een microprocessor die het laden nauwkeurig in 3 stappen regelt. Het laadproces verloopt volgens de IUoUo karakteristiek (I-phase (constant electric current oftewel bulklading), Uo-phase (constant over-voltage oftewel de Absorptie fase), and U-phase (constant voltage oftewel de Float fase of onderhoudsladen)). Dit werkt sneller dan andere laadprocessen en zorgt voor een gecontroleerde manier van laden.

Voeding
De Skylla-i is prima te gebruiken als voeding (bij het ontbreken van accu’s of grote buffercondensatoren) vanwege de perfect gestabiliseerde uitgangsspanning.

Drie uitgangen voor drie accu’s
De Skylla-i heeft 3 onderling geïsoleerde uitgangen. Alle uitgangen kunnen de volle nominale uitgangsstroom van 80A leveren.

Temperatuurcompensatie
Bij uw Skylla-i wordt een temperatuursensor meegeleverd. De temperatuursensor zorgt ervoor dat de laadspanning afneemt wanneer de accutemperatuur stijgt. Dit is belangrijk voor het goed laden en onderhouden van onderhoudsvrije accu’s (anders kunnen dit soort accu’s uitdrogen door overladen).

Voltage Sensing
De Skylla-i meet de laadspanning op de accu of op het DC verdeelpunt. De Skylla-i compenseert vervolgens het spanningsverlies door de aanwezige kabelweerstand. Door deze zogenaamde ‘Voltage Sensing’ ontvangt uw accu altijd de juiste laadspanning wat de levensduur van de accu ten goede komt.

Opslag-functie
De Opslag-functie van de Skylla-i zorgt voor minder onderhoud en veroudering van de accu als de accu niet wordt gebruikt. De Opslag-functie wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen/ gebruikt. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2V/cel (26,4V voor 24V accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Een keer per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu te ‘verversen’. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering en dat zorgt voor langere levensduur van de accu.

Gebruiksaanwijzing
Bij uw lader ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is verder beschikbaar in het Engels en Duits.

Handige extra informatie bij uw Skylla:


Details
Ingangsspanning (V AC): 230V
Ingangsspanning bereik (V AC): 185-264V
Ingangsspanning bereik (V DC): 180-400V
Frequentie (Hz): 45-65 Hz
Laadstroom accessoire accu (A): 80A (3 x)
Geschikt voor accu's: 400-800 Ah
Afmetingen: 405 x 250 x 150 mm
Gewicht: 7 kg
Temperatuurbereik: -40 tot +50°C
Accu-aansluiting: M8 bouten
230 V AC-aansluiting: 2,5mm2 (AWG 6) schroefklemmen
Beschermklasse: IP 21

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags