Victron Smart Battery Sense - Long range (tot 10 meter)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron Smart Battery Sense is een draadloze accuspannings- en temperatuursensor voor AGM-, GEL en Lithium (LiFePO4) accu's en bedoeld voor de Victron MPPT-zonneladers. Accu's worden met deze sensor beter opgeladen en gaan langer mee.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€44,95
Incl. btw

Victron Smart Battery Sense - Long range (tot 10 meter)

De Victron Smart Battery Sense Long Range is een draadloze accuspannings- en temperatuursensor voor AGM-, GEL en Lithium (LiFePO4) accu's en bedoeld voor de Victron MPPT-zonneladers. Door de data/ informatie van de Battery Sense kunnen de batterijen beter opgeladen worden en zal de oplaadefficiëntie toenemen. Dit komt ten goede aan de levensduur van de accu’s.

Long range (tot 10 meter)
Het bereik van deze Battery Sense is tot 10 meter.  

Accutemperatuur sensor
De Victron Smart Battery Sense is uitgerust met een accutemperatuur sensor die erg belangrijk is bij het laden. Gegevens over de accutemperatuur wordt gebruikt om de laadspanning aan te passen. Bij koude accu’s is een hogere laadspanning vereist en bij warme accu’s moet de laadspanning juist worden verlaagd. Vooral voor lithiumsystemen is deze sensor een echte "must have" omdat LiFePO4 batterijen niet mogen worden opgeladen als ze te koud zijn. Het opladen van lithiumbatterijen rond of onder het vriespunt veroorzaakt permanente schade aan de cellen. De Smart Battery Sense voorkomt problemen bij opladen van (te) koude lithium accu's/ batterijen.

1 Battery Sense en meerdere zonne-laadregelaars
De informatie van 1 Battery Sense op de accu kan via Bluetooth gelijktijdig worden gebruikt door meerdere zonne-laadregelaars. Met de gratis VictronConnect-app kan de informatie worden uitgelezen en een VE.Smart netwerk worden opgezet. Met het VE.Smart netwerk kunnen alle producten in hetzelfde netwerk draadloos data met elkaar delen.

Montage en plaatsing
Foto 4 toont hoe de Smart Battery Sense gemonteerd wordt op de accu. De Battery Sense dient zo dicht mogelijk op of bij de accu geplaatst te worden. De Battery Sense is hier blauw. De geleverde Battery Sense is zwart zoals afgebeeld op de eerste 3 foto's.

De montage is verder eenvoudig. Bevestig de Smart Battery Sense-sensor rechtstreeks op de batterijbehuizing met behulp van dubbelzijdig plakband en sluit de twee kabelogen aan op uw accu aansluitingen.

Handige extra informatie bij uw Battery Sense

Details
Afmetingen: 14 x 38 x 38 mm
Lengte accukabel: 45 cm
Aansluitingen accukabel: 10mm (M10)
Zekering: T1A 250V
Bedrijfstemperatuur: -10°C to +60°C
Spanningsbereik: 8V to 60V
Maximale spanning: 65V

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags