Victron Smart BMS CL 12-100

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Deze Victron Smart BMS CL 12-100 lithium BMS beschermt uw dynamo tegen overbelasting en ontworpen voor 12V-systemen. Het zal de dynamo, oplaadbronnen of DC-toepassingen ontkoppelen bij laagspanning, hoogspanning of overtemperatuur.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€264,95 €219,95

Incl. btw

Victron Smart BMS CL 12-100

Deze Victron Smart BMS CL 12-100 lithium BMS beschermt uw dynamo tegen overbelasting en ontworpen voor 12V-systemen. Het zal de dynamo, oplaadbronnen of DC-toepassingen ontkoppelen bij laagspanning, hoogspanning of overtemperatuur.

Tot 5 accu's parallel
De BMS maakt verbinding met 12,8V Victron LiFePO4 (LFP)-batterijen. Tot 5 batterijen kunnen parallel geschakeld verbonden worden.

Bruikbaar als hoofdschakelaar
Deze Smart BMS is bruikbaar als hoofdschakelaar en kan dus gebruikt worden als een systeem aan/uit-schakelaar.

Bescherming dynamo en batterij
De invoerstroom is elektronisch beperkt tot ongeveer 90% van de hoogte van de geplaatste zekering. Een 100A zekering bijvoorbeeld zal daarom de invoerstroom beperken tot ongeveer 90A. Het kiezen van de juiste zekering is belangrijk en zal de LFP-batterij beschermen tegen overdadige laadstroom. En verder zal het de dynamo/ alternator beschermen tegen overbelasting bij een hoge capaciteit LFP-batterijbank (de meeste 12 V-alternatoren zullen oververhitten en defect gaan wanneer ze gedurende meer dan 5 minuten draaien op hun maximale uitgangsspanning).

Bescherming Startmotorbatterij en LFP Batterij
De laadstroom gaat alleen naar de LFP-batterij stromen wanneer het invoervoltage (voltage op de startmotorbatterij) de 13V overschrijdt. De stroom kan niet terugstromen van de LFP-batterij naar de startmotorbatterij. Hierdoor wordt mogelijk overdadig ontladen van de LFP-batterij voorkomen.

Aan/uit op afstand voor de dynamo
De op afstand bediende aan/uit invoerspanning regelt het laden via de dynamo/ alternator. Wanneer deze uitgeschakeld is dan is laden via de dynamo uitgeschakeld, maar de BMS functionaliteit zal wel actief blijven. 

Bescherming Li-ion batterij
De Smart BMS zal overdadige invoerstroom en stroomstoten neerwaarts afregelen tot op een veilig niveau. De Smart BMS CL zal stoppen met opladen bij celoverspanning of overtemperatuur. Dit zal de LFP accu beschermen en hierdoor zal de accu een langere levensduur hebben.

Beveiligd tegen ontsteking/ vonkvrij
In de Smart BMS worden geen relais toegepast maar MOSFET-schakelaars. Het gevolg is een vonkvrije schakeling. U kunt deze BMS daarom ook probleemloos in een motorruimte plaatsen bijvoorbeeld.

Details
Afmetingen: 64 x 120 224 mm
Gewicht: 1,6 kg

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags