Victron SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 Solar Laadregelaar

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar geschikt voor 12V, 24V, 36V of 48V systemen. De SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 levert een efficiënte en hoge opbrengst en bedient u met uw telefoon.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€501,95
Incl. btw

Victron SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 Solar Laadregelaar

De Victron SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 Solar Laadregelaar is een snelle laadregelaar geschikt voor 12V, 24V, 36V of 48V systemen. De SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 levert een efficiënte en hoge opbrengst en bedient u met uw telefoon. Het binnenkomende maximale voltage aan zonnepanelen dat aangesloten kan worden op deze laadregelaar is 150V. Het maximale uitgaande vermogen aan ampère is 60A voor deze laadcontroller.

MC4 aansluitingen
Deze MPPT laadregelaar van Victron is uitgerust met 2 MC4 aansluitingen. U kunt hierop 2 sets van zonnepanelen aansluiten van maximaal 250V elk aansluiten. U kunt hierbij gebruik maken van de MC4 stekkers.

Geschikt voor
Deze laadregelaar is geschikt voor alle soorten 12V, 24V, 36V of 48V accu's (dus alle soorten loodzuur en tevens lithium).

Bluetooth
U kunt via Bluetooth met uw telefoon de laadregelaar instellen en beheren. Klik hier om de beschikbare apps en software te downloaden voor uw Victron Laadcontroller.

Instelbare laadprogramma's
De SmartSolar kunt u inregelen met uw smartphone. U kunt gericht op het type accu een passend laadprogramma selecteren waardoor het beste onderhoud van uw accu bewerkstelligd wordt. Dit zorgt voor een langere levensduur van uw accu.

In/uitschakelen op afstand
De Victron SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 kan in- of uitgeschakeld worden op afstand door een VE.Bus BMS. Dit is bedoeld voor het gecontroleerd laden van Lithium accu's. 

Programmeerbaar relais
Het programmeerbaar relais kan ingesteld worden met de smartphone en kan geactiveerd worden door een alarm of een andere gebeurtenis.

Uitgebreide elektronische beveiligingen
De SmartSolar MPPT 250/60 - MC4 beveiligt uw accu's tegen het verkeerd aansluiten van de zonnepanelen (omgekeerde polariteit), te hoge temperaturen en vermogensvermindering bij hoge temperaturen.

Uitleg vermogen en aansluiting zonnepanelen
Het eerste getal in de productnaam staat voor de maximale spanning die op de PV ingang van deze regelaar kan worden aangesloten. U telt hierbij de open klemspanningen (ongeveer 23V voor een 12V zonnepaneel) bij elkaar op en dat getal dient onder het eerste getal te liggen. Voorbeeld: staat er 75 dan staat dat voor maximaal 75V. Heeft u 3 zonnepanelen met een open klemspanning van 23V dan is dat samen 69V en dan past dat dus prima op de laadregelaar met aanduiding 75.

Het tweede getal in de productbenaming geeft het maximale laadvermogen in A van de laadregelaar aan bij 12,24 of 48V afhankelijk van het type laadregelaar.

Aansluiten op 12V, 24V, 36V of 48V?
Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 12V accu? In dat geval heeft u een 12V zonnepaneel nodig (36 cellen in serie). Wilt u de laadregelaar aansluiten op een 24V accu? In dat geval heeft u ofwel een 24V zonnepaneel nodig (72 cellen in serie) of 2 12V zonnepanelen in serie geschakeld (de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Het ingaande voltage moet altijd hoger zijn dan het benodigde voltage om de accu te laden. Opmerking: U kunt verder prima 2 of 3 12V zonnepanelen in serie schakelen (totaal ongeveer 69V) voor het laden en onderhouden van een 12V accu.

Aanvullende opmerking voor systemen met hogere voltages: let er dus goed op dat het opgetelde voltage van de in serie geplaatste zonnepanelen altijd hoger is dan de systeemspanning/ accuspanning. Als dat niet het geval is dan worden de accu's niet geladen.

Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.

BatteryLife
De SmartSolar MPPT is uitgerust met het zogenaamde BatteryLife systeem. Dat is een intelligent accubeheer systeem die ervoor zorgt dat de accu zo goed en volledig mogelijk geladen wordt. Als een zonne-laadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand raakt een loodzuur accu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, het belasting-ontkoppelingsniveau totdat de accu tot bijna de volledige 100% opgeladen is. Het beoogt resultaat moet zijn dat de accu ongeveer één keer per week tot (bijna) de volledige 100% wordt opgeladen. Dit verlengt de levensduur van de accu aanzienlijk.

Koppelbaar LC-display
Leverbaar is een optioneel LC-display dat u direct aansluit op de laadregelaar. Verwijder hiervoor de kunststof afdichting die de plug aan de voorkant van de controller beschermt en sluit het display hierop aan. U heeft zo een handig display direct op uw laadcontroller. Klik hier om het display te bekijken.

Handige extra informatie bij uw SmartSolar


De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags