Victron SmartSolar MPPT RS 450/100-Tr 48V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Victron SmartSolar MPPT RS 450/100-Tr is een 48V zonnelader laadt en onderhoudt uw accu's met de nieuwste en snelste technologie. Hierdoor zijn uw accu's snel goed geladen en verder zorgt dit voor een langere levensduur van de accu's.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!

€1.597,95 €1.329,95

Incl. btw

Victron SmartSolar MPPT RS 450/100-Tr 48V

De Victron SmartSolar MPPT RS 450/100-Tr 48V zonnelader laadt en onderhoudt uw accu's met de nieuwste en snelste technologie. Hierdoor zijn uw accu's snel goed geladen en verder zorgt dit voor een langere levensduur van de accu's.

De MPPT RS SmartSolar is een 48V Solar laadregelaar met maximaal 450VDC PV input en 100A output. Deze SmartSolar wordt gebruikt in on-grid en off-grid zonne-energietoepassingen waar een maximaal laadvermogen van de batterij vereist is.

2 onafhankelijke MPPT-tracking-ingangen
Met 2 onafhankelijke MPPT-trackers kunt u uw zonnepaneel-ontwerp optimaliseren voor maximale prestaties voor uw specifieke locatie. U kunt hiermee bijvoorbeeld op een schuin dak 2 velden van zonnepanelen onafhankelijk van elkaar aansluiten op de 2 MPPT tracking-ingangen. Hiervoor behaalt u een maximaal rendement uit deze 2 sets van zonnepanelen.

Geïsoleerde PV-aansluitingen bieden extra veiligheid
Door de volledige galvanische isolatie tussen de PV-ingangen en de aansluiting op de accu ontstaat een extra algehele veiligheid voor uw systeem.

Breed MPPT-spanningsbereik
Het spanningsbereik van de SmartSolar MPPT RS is tussen de 80 en 450 VDC PV-werkbereik, met een 120VDC PV-opstartspanning. Hierdoor zal de SmartSolar snel starten met laden en is het tevens mogelijk om een groot aantal zonnepanelen aan te sluiten op uw MPPT.

Lichtgewicht, efficiënt en stil
Ondanks het vermogen dat deze MPPT biedt is het een lichtgewicht apparaat. Door de hoogfrequente technologie en een nieuw ontwerp weegt deze krachtige MPPT slechts 7,9 kg. Daarnaast heeft het een uitstekend rendement, een laag stand-by vermogen en een zeer stille werking.

Display en Bluetooth
Het display toont belangrijke gegevens over de batterij en de laadregelaar weer. De parameters zijn toegankelijk met een smartphone of ander Bluetooth-apparaat. Bovendien kan Bluetooth worden gebruikt om het systeem in te stellen en instellingen te wijzigen met VictronConnect.

VE.Can en VE.Direct
De SmartSolar MPPT heeft een VE.Can en een VE.Direct poort bedoelt voor aansluiting van een GX-apparaat voor systeembewaking, datalogging en firmware-updates op afstand. VE.Can maakt het verder mogelijk om maximaal 25 eenheden parallel met elkaar te verbinden en het laden onderling te synchroniseren. Op die manier kan een veelvoud van het geleverde vermogen bereikt worden.

Meerdere I/O-verbindingen
De SmartSolar MPPT heeft een programmeerbaar relais, een ingang voor een temperatuursensor, digitale ingangen en spanningssensor-aansluitingen. Op de externe ingang op de SmartSolar kan bijvoorbeeld de Victron SmallBMS of ieder andere BMS die een signaal voor de laadtoestand kan geven, aangesloten worden.

VictronConnect App
Via de ingebouwde Smart Bluetooth-verbinding in de SmartSolar kunnen de instellingen van de MPPT RS en de laadstatus bekeken worden in de VictronConnect App. De opgeslagen geschiedenis aan data toont de individuele prestaties van de afzonderlijke MPPT-trackers van 30 dagen terug.

VRM-portaal
Als de MPPT RS verbonden is met een GX-apparaat met internetverbinding of de GlobalLink 520 met ingebouwde 4G-connectiviteit, kunt u op afstand via internet (via de VRM) uw gegevens inzien en beheren. In de VRM worden al uw systeemgegevens weergegeven in een overzichtelijk grafisch formaat. Alarmen kunnen dan ook per e-mail worden ontvangen.

Details
Maximale DC PV voltage: 450 V
Start-up voltage: 120 V
MPPT werkbare range in voltages: 80 – 450 V
Aantal MPPT laadregelaars: 2
Maximale operationele PV input stroom: 18 A per laadregelaar
Maximale PV vermogen per laadregelaar: 9000 Wp (450 V x 20 A)
Maximale DC laadvermogen: 4000 W per laadregelaar / 5760 W totaal / 100 A bij 57.6 V
PV Isolation fail level (4) 100 kΩ
Programmeerbaar laadvoltage: Minimum 36 V / Maximum 62 V
Laadvoltage 'absorption’ default: 57,6 V
Laadvoltage 'float' default: 55,2 V
Maximaal laadvermogen in A: 100 A
Temperatuursensor: Meegeleverd
Parallel plaatsing mogelijk: Ja, tot 25 units via VE.Can
Programmeerbaar relais: Ja, 1 stuks
Beveiligingen: Te hoog en te laag voltage voor de accu en te hoge temperatuur
Communicatie: VE.Direct, VE.Can & Bluetooth
Analoge ingangen: 2 stuks
Afstandsbediening: Ja
Operationeel bij temperaturen: -40 to +65°C (koeling via fan)
Luchtvochtigheid: Maximaal 95%
Kleur: Blauw RAL 5012
Beveiligingscategorie: IP22
Aansluiting op de accu: M8 bouten
Gewicht: 7.9 kg
Afmetingen (lxbxh): 440 x 313 x 126 mm
Standaarden: EN-IEC 62109-1, EN-IEC 62109-2

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags