Victron BlueSolar 270Wp poly (1640x992x35mm)
Dit Victron BlueSolar Polykristallijn zonnepaneel levert een vermogen van 270Wp bij 20V (Open klemspanning: 38,4 Volt ). U kunt hiermee bijvoorbeeld 12V accu's laden en onderhouden.
Hoge lichtopbrengst
Dit zonnepaneel van Victron heeft een hoge lichtopbrengst door een hoge gevoeligheid voor licht over het gehele zonnespectrum. De laagspanning temperatuurcoëfficiënt verbetert de werking van het zonnepaneel bij hoge temperaturen. Hoogwaardige omloopdiodes minimaliseren de vermogensdaling die veroorzaakt wordt door schaduw.
Zonnepaneel en aansluiting waterbestendig
Zowel het zonnepaneel als de aansluitdoos achterop het paneel zijn waterbestendig en dat biedt een hoog veiligheidsniveau.
Veilig
De geavanceerde EVA- (ethyleen-vinylacetaat) behuizing met 3-laags-achterwand voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen voor het gebruik bij hoogspanning. Door het stevige geanodiseerde aluminiumframe kan dit paneel gemakkelijk op een dak worden gemonteerd. Het geharde glas van zeer hoge kwaliteit zorgt voor een verbeterde slagvastigheid en stijfheid van het paneel.
Montage
Montage is mogelijk op verschillende manieren. Het paneel is uitgevoerd met 4 ovale gaten die gebruikt kunnen worden bij de montage.
Bedraad
Het zonnepaneel is voorbedraad met 90cm kabels met daaraan MC4 (PV-ST01) stekkers.
Zonnepanelen in serie of parallel schakelen?
Moet u uw zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Dat is een veelgestelde vraag. De voorkeur geniet altijd "in serie schakelen" (dus de plus van het ene paneel op de min van het volgende paneel). Dit zorgt voor een hoger totaal voltage wat de doorvoer van stroom vergemakkelijkt en het rendementsverlies daarmee beperkt. Alleen in situaties van mogelijk schaduw (op het dek van een zeilboot met een zeil of giek boven de zonnepanelen) of verschillende posities of hellingshoeken van de afzonderlijke zonnepanelen schakelt u de zonnepanelen parallel. Het voltage blijft daarmee dus lager en de hoeveelheid stroom hoger. Het totaal aan vermogen (in Wp) blijft in beide gevallen gelijk overigens.
Mono of poly zonnepanelen? Wat is het verschil? En wat te kiezen?
Bij zowel mono en poly zonnepanelen gaat het om zogenaamde kristallijne zonnepanelen en de zonnecellen zijn gemaakt van silicium. Deze zonnepanelen komen voor in 2 uitvoeringen, te weten de zogenaamde monokristallijne zonnecellen en polykristallijne zonnecellen. Het productieproces van de cellen is bij deze 2 type zonnecellen iets anders en dat maakt het verschil. In beide gevallen wordt silicium gesmolten en afgekoeld. In geval van de monokrystallijne kristallen vindt de afkoeling gecontroleerd plaats en dat maakt dat de kristallen allemaal netjes in dezelfde richting staan. Dit geeft na afkoeling de donkere egalere kleur. De polykristallijne kristallen krijgen na snelle afkoeling de meerkleurige blauwe tinten.
Maar, wat is nu beter?
Het poly zonnepaneel heeft bij diffuus licht (indirect licht, schaduw, bewolking, zonnepaneel achter glas geplaatst) een iets beter rendement. Het mono zonnepaneel heeft een beter rendement bij direct zonlicht. Gebruikt u de zonnepanelen buiten en vooral in Nederlandse dan is het verschil in de praktijk echt minimaal.
Soms kiezen mensen de zwarte mono zonnepanelen omdat ze ze mooier vinden. De zwarte mono zonnepanelen zijn veelal iets duurder dan de blauwe poly’s.
Conclusie: het is dus eigenlijk om het even. Bij een wisselende lichtopbrengst zou u kunnen kiezen voor een poly zonnepaneel en bij vaste montage gericht op de zon voor een mono. Vindt u de mono mooier dan kiest u de mono. Vindt u de prijs het belangrijkste, dan kiest u de poly variant.
Details
Nominaal vermogen (Pmpp): 270 Watt
Open klemspanning (Voc): 38,4 Volt
Max. vermogensstroom (Impp): 8,52 Ampère (alleen bij voldoende zonopbrengst)
Type zonnepaneel: Polykristallijn/ Polycrystal
Cell technologie: Poly-Si
Werkbare temperatuur: -40 tot +85 graden Celcius
Afmetingen paneel: 1640 x 992 x 35 mm
Gewicht: 18,4 kg
Garantie
U heeft 5 jaar beperkte garantie op materialen en fabricage van het zonnepaneel zelf en 25 Jaar beperkte garantie op de vermogensafgifte en prestaties.
Slotopmerking
Een zonnepaneel is qua opbrengst altijd afhankelijk van de zonopbrengst. De zonopbrengst hangt sterk van de plaatsing van het paneel t.o.v. de zon en de zonintensiteit zelf. Op een bewolkte dag is de zonopbrengst beduidend minder dan op een onbewolkte dag. Bij twijfel over voldoende vermogen raden wij altijd aan om te kiezen voor een zo groot mogelijk zonnepaneel. Eventuele overcapaciteit wordt geregeld door de laadregelaar, ondercapaciteit kan zorgen voor problemen zoals een lege accu.
Handige extra informatie bij uw Blue Solar
De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringen, zekeringhouders, perskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.
Over de verzending
Deze zonnepanelen zijn helaas te groot om te kunnen versturen. Ze kunnen alleen bij ons afgehaald worden.
Wilt u de panelen toch opgestuurd hebben? Dat kan dan voor een tarief dat op nacalculatie berekend moet worden. De minimale kosten bedragen altijd 150 euro hiervoor.
Verzending naar België is helaas niet mogelijk.
Carry In garantievoorwaarden
Goed te weten: gezien het gewicht en/of formaat zijn op dit product de Carry In garantievoorwaarden van toepassing. Komt het product voor garantie in aanmerking? Dan is de koper zelf verantwoordelijk voor het afleveren dan wel verzenden van het product (naar een door ons (!) opgegeven adres) én voor de kosten daarvan. Lees hier verdere informatie.