Victron VE.Bus Smart Dongle

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Met de Victron VE.Bus Smart Dongle kunt u via Bluetooth systeeminformatie uitlezen en sommige instellingen wijzigen. De Smart Dongle biedt verder een batterijtemperatuur- en spanningsinformatie aan een lader-omvormer of omvormer.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€89,95
Incl. btw

Victron VE.Bus Smart Dongle

Met de Victron VE.Bus Smart Dongle kunt u via Bluetooth systeeminformatie uitlezen en sommige instellingen wijzigen. De Smart Dongle biedt verder een batterijtemperatuur- en spanningsinformatie aan een lader-omvormer (multi) of omvormer.

De VE.Bus Smart Dongle communiceert systeeminformatie rechtstreeks met uw smartphone via de gratis te downloaden VictronConnect-app.

Deze Smart Dongle is een geweldig alternatief voor toepassing in caravans, kleinere jachten en campers. Het aankoopbedrag is namelijk beduidend lager dan de prijs voor een Color Control GX of Venus GX en u ontvangt toch voldoende informatie om uw systeem goed te monitoren. Verder levert de Dongle belangrijke informatie aan uw lader of omvormer waardoor deze de laadspanning goed kan aanpassen aan de spanning en temperatuur van de accu. Dit verlengt de levensduur van uw accu.

Twee producten in één
De Smart Dongle is een Bluetooth-accessoire voor het Victron assortiment met een VE.Bus-poort. Apparaten met zo’n poort zijn bijvoorbeeld de omvormer-lader combinaties (Multi, MultiPlus, MultiPlus-II, MultiGrid, MultiGrid-II, Quattro) en de serie Phoenix-omvormers met VE.Bus uitgang.

De Smart Dongle is tevens een voltage- en temperatuursensor en voegt deze functionaliteit toe aan de omvormer-lader combinaties waaraan deze is aangesloten. Dit werkt voor alle modellen omvormer-laders en Phoenix-omvormers met een VE.Bus uitgang. De Dongle is vooral ook handig in combinatie met de MultiPlus-II omdat deze geen onboard-terminals heeft voor spanning- en temperatuursensor bedrading.

VictronConnect-app
Via de VictronConnect-app kunt u de werking van de aangesloten apparaten controleren. Verder kunt u wijzigingen aanbrengen in het systeem zoals de ingangsstroomlimiet en u kunt op uw omvormer schakelen tussen de modi (Uit, Aan of Alleen laden).

2 manieren van temperatuur meten
De VE.Bus Smart-Dongle kan de temperatuur van de batterij op twee manieren detecteren. De standaardmethode is de ingebouwde temperatuursensor van de dongle (deze meet de batterijtemperatuur rechtstreeks via de batterijbehuizing indien op de batterij geplakt met het kleefband achterop de dongle). De tweede methode zorgt voor een betere detectie van de batterijtemperatuur. Voor deze methode is een optionele extern gemonteerde temperatuursensor nodig. Wanneer deze sensor is aangesloten, wordt de standaardsensor overruled en gebruikt de dongle alleen deze methode.

Gebruik in combinatie met
De dongle kan worden gebruikt in systemen met of zonder een Venus-apparaat, zoals de CCGX. In systemen met een Venus-apparaat zal de dongle de temperatuur- en spanningsinformatie die al wordt geleverd door het Venus-apparaat niet overschrijven. In deze rol zal de dongle live-informatie leveren via de VictronConnect-interface; en biedt het in dat geval geen-internet firmware-updates.

Onderdeel VE.Smart-netwerk
De VE.Bus Smart-dongle kan deel uitmaken van een VE.Smart-netwerk en zo spannings- en temperatuurgegevens verzenden naar andere Smart-netwerkapparaten.

Details
Afmetingen: 106 x 43 x 22 mm
Gewicht: 0,10 kg

Handige extra informatie bij uw VE.Bus Smart Dongle:0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags