GYS acculader CA 360 | 12/24V max. 22/25A 920W

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De GYS CA 360 is een traditionele acculader (920W) met voltmeter, voor natte 12V en 24V loodzuur accu’s van 40Ah tot 350Ah. Toepassing: o.a. auto, bestelwagen, camper en vrachtwagen. Met keuze tussen automatisch of handmatig laden (extra boost).

Lees meer

Bestel vandaag

en ontvang uw bestelling maandag! U kunt ook zelf een andere datum kiezen.
€349,95
Incl. btw

GYS acculader CA 360 | 12/24V max. 22/25A 920W

De CA 360 van GYS is een traditionele acculader geschikt voor het laden van natte 12V en 24V loodzuur accu’s. De CA 360 is een lader voor genoemde accu's met capaciteit van 40Ah tot 350Ah. Bijvoorbeeld die van een auto, bestelwagen, bedrijfsauto, camper, tractor of vrachtwagen. Deze GYS oplader met koperen spoel heeft een voltmeter, zodat u continu het overzicht heeft van het laadniveau en de laadstatus en niet herstelbare batterijen vooraf kunt detecteren.

Laadsnelheid voor 12 Volt batterijen: standaard laden 8A, boost laden 17A en extra boost laden met 25A.

Laadsnelheid voor 24 Volt batterijen: standaard laden 7A, boost laden 14A en extra boost laden met 22A.

Laden: auto switch-off of handmatige bediening
De acculader (W2 curve) heeft bij de GYS CA 360 een automatisch laden modus en een handmatig laden modus. Bij de tweede optie is toezicht en een handmatige beëindiging van het laadproces vereist (bij de eerste optie stopt het geautomatiseerde monitoringsproces na afloop vanzelf met laden. Het voltooide proces wordt dan aangegeven via LED). Het voordeel van de manuele bediening is de mogelijkheid van extra snel laden zonder spanningsbeperking; voor bijvoorbeeld een accu die te ver ontladen is - of te lang (bijna) leeg heeft gestaan.

Gesulfateerde accu's
Mogelijk kan deze pure lader een accu die te lang niet is onderhouden en in slechte staat verkeert alsnog weer opladen. Is sprake van een diep ontladen, gesulfateerde batterij? Dan slaat de voltmeter niet uit - en blijft dus op 0 staan - en/of de lader schakelt snel vanzelf weer uit. Schakel in dat geval over naar de manuele module en zet de schakelaar op de hoogste stand. Controleer de lader ieder uur. Beweegt de voltmeter nog steeds niet? Dan is de accu helaas niet meer te redden.

Beveiliging
De acculader (920W) is beveiligd tegen kortsluiting en omgekeerde polariteit (dankzij een 50A zekering aan de voorkant). Daarnaast zijn de accuklemmen geïsoleerd, met als doel vonkvorming te vermijden. Brandt de zekering door, bijvoorbeeld bij het starten van het voertuig met de accu nog aangesloten of tijdens een te langdurige, hoge laadstroom? Koppel dan de klemmen los van de accu, zet de schakelaar in de uit-stand, vervang de zekering, zet de GYS CA op de laagste laadsnelheid en hervat pas dan het laden.

Acculader met thermische beveiliging
Verder biedt deze batterijlader een thermische beveiliging van de transformator. Met behulp van de thermostaat stopt de lader als deze de warmte niet kwijt kan. Zet in dat geval het apparaat op een goed geventileerde locatie en wacht ongeveer een kwartier tot deze is afgekoeld, alvorens het laadproces te hervatten.

Hoe werkt de GYS CA 360?

  1. Zorg dat de lader en de accu van elkaar zijn losgekoppeld
  2. Zorg dat de aan/uit knop van de acculader op Uit staat
  3. Sluit de rode accuklem van de lader aan op de plus van de accu
  4. Sluit de zwarte accuklem aan op de negatieve aansluiting van de accu
  5. Selecteer de laadspanning en het laadvermogen
  6. Sluit de lader aan op de netspanning
  7. Zet de aan/uit knop op Aan

Koppel voorafgaand aan het opladen de accu los van het (elektronische systeem) van het voertuig.

Start de motor van het voertuig niet als de acculader erop aangesloten is.

Te snel laden kan een storing veroorzaken. In dat geval brandt de zekering door en stopt het laadproces. Het OK-lampje knippert dan zonder dat de accu opgeladen is. Kies in een dergelijk geval een lagere laadsnelheid en probeer het opnieuw.

Meegeleverd bij de lader:
Stroomkabel (1,8 meter)
Kabels met accuklemmen (1,5 meter)
Nederlandstalige gebruiksaanwijzing

GYS geeft 2 jaar garantie op de CA 360.

Extra
Deze acculader heeft een geïntegreerde opbergruimte voor de kabels en klemmen.

Handige extra informatie bij uw CA 360

Voltage: 12V/24V
Accuvermogen: 40-350Ah
Soorten accu’s: Natte loodzuuraccu
Maximale laadstroom: 7/8/14/17/22/25A
Afmetingen (L x B x H): 420 x 190 x 290 mm
Gewicht: 13,1Kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags