GYS Neostart 420 Acculader/Startbooster 12-24V

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De GYS Neostart 420 Acculader/Startbooster op wielen is een lader, snellader en starter voor kleine auto tot camper en bestelbus. Krachtige lader en startfunctie voor 12/24V loodzuur accu’s. Startvermogen: 300A.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€479,95
Incl. btw

GYS Neostart 420 Acculader/Startbooster 12-24V

De GYS Neostart 420 Acculader/Startbooster op wielen is een lader, snellader en starter voor de kleinere auto, grotere auto en bijvoorbeeld bedrijfsbus of kampeerbus. Krachtige lader voor 20-1000Ah 12/24V loodzuur accu's, met startfunctie. Startvermogen: 300A. Het normaal laden gebeurt met maximaal 45 ampère, het boostladen met 70 ampère.

Geen interne accu
De Neostart heeft geen interne eigen accu. De Neostart maakt altijd gebruik van netstroom om te laden en te starten. Het voordeel hiervan is dat geen onderhoud aan de startbooster zelf nodig is. 

Laden van loodzuur accu’s
Deze traditionele acculader is geschikt voor het laden van natte en droge loodzuur accu’s zoals Gel en AGM. Zorg bij deze accu’s wel voor tijdig, handmatig beëindigen van het laadproces, aangezien het laden niet automatisch stopt wanneer de accu vol is. Dit kunt u het beste doen met een voltmeter. Loopt de op het apparaat aanwezige ampèremeter terug naar bijna nul? Dan is ook dat een indicatie dat de accu (bijna) vol is.

> Belangrijk advies voor tijdens het laden: draai bij een natte accu tijdens het laden de doppen los om het vrijgekomen gas te laten ontsnappen. Laad altijd uw accu('s) in een goed geventileerde ruimte.

Startvermogen: maximaal 300A
Deze GYS acculader met krachtige startfunctie heeft een maximale startcapaciteit van 300A. Dit startvermogen is voldoende om voertuigen met accu's tot 80Ah direct te starten en voertuigen met een startaccu van 80 tot 160Ah te starten na een pre-charge. Als de accu van het te starten voertuig te leeg is om het starten te ondersteunen dan is mogelijk een zogenaamde pre-charge nodig. Laadt de accu met de snellaad-functie gedurende 10 minuten tot een half uur en voer dan een nieuwe startpoging uit. Voor accu's van 80 tot 160Ah wordt altijd een pre-charge geadviseerd. 

> TIP voor bij het starten: lukt het starten binnen drie seconden in eerste instantie nog niet, geef de lader - en vooral de accu - even twee minuten rust voordat u het opnieuw probeert.

Bedieningspaneel
Via het makkelijke bedieningspaneel van de Neostart geeft u aan of u wilt laden of (boost)starten. De rode startkabel bevestigt u op simpele wijze op de aansluiting van 12V respectievelijk die van 24 volt. Hiermee kiest u het laad- of startvoltage. Met de draaiknop kiest u wat u wilt doen. Zie hiervoor ook de laatste afbeelding.

Gemak van het gehele apparaat
De Neostart is een no nonsense lader/startbooster. Dankzij de wielen en solide, ruime handbeugel is deze zeer gemakkelijk te verplaatsen. Verder is er een geïntegreerd vak om de snoeren bij niet-gebruik gemakkelijk bijeen te houden en netjes op te bergen. Verder werkt deze Neostart alleen op netspanning (230V), dus er is géén interne batterij die om onderhoud vraagt.

> TIP van Acculaders.nl: Houdt u er rekening mee dat bij piekgebruik van dit apparaat een zekering in uw meterkast benodigd is van minimaal 16A.

Details
Afmetingen: 47 x 32 x 27 cm
Gewicht: 20,5 Kg
Laadvermogen: 45A/70A (voor loodzuur accu's van 20>1000 Ah)
Startvermogen: 300A (420A piekvermogen) voor startaccu's van 35 tot 160Ah 
Maximaal vermogen tijdens laden: 1.600 W
Maximaal vermogen tijdens starten: 10 kW

Handige extra informatie bij uw Neostart 420

Gewicht: 20,5 Kg
Startvermogen: 300A
Piekvermogen: 420A
Voltage: 12/24V
Laadstroom: 45A, snelladen 70A
Soorten accu's: Alle soorten loodaccu's (NAT, MF, Ca/Ca, AGM, GEL en start/stop) (lees de toelichting) en voor startboost ook Lithium Ion
Afmetingen: 47 x 32 x 27 cm
Netspanning: 230V
Capaciteit interne accu: N.v.t. - Werkt alleen op netspanning
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags