GYS Jump Leads 350A met haspel en voltmeter - startkabels - 3,5 meter - 25mm

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Startkabels - 350 ampère - met haspel en spanningstester. De Jump Leads REEL 350A is 3,5 meter lang en de startkabels zijn 25 mm doorsnee. Geïsoleerde accuklemmen. Voor benzineauto's tot 5500cc en dieselauto's tot 3000 cc.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€81,95
Incl. btw

GYS Jump Leads 350A met haspel en voltmeter - startkabels - 3,5 meter - 25mm

De 'Jump Leads REEL 350A' is voorzien van een haspel met voltagemeter. Deze startkabels zijn 3,5 meter lang, met koperen kabeldikte van 25 millimeter. Geschikt voor (tot) 5500 cc benzineauto's en 3000 cc diesels. Deze boost cables hebben geïsoleerde accuklemmen. Startkabels met een maximale capaciteit van 350 ampère.

De lengte van 3,5 meter is ruim voldoende om twee voertuigen met elkaar te verbinden, via de haspel (zie ook de foto).

Zo werk het aansluiten van deze startkabels:

  1. Sluit een klem van de rode kabel aan op de pluspool van de lege accu
  2. Verbind de andere klem van de rode kabel met de positieve pool van de hulpaccu
  3. Sluit een klem van de zwarte kabel aan op de minpool van de hulpaccu
  4. Verbind de andere klem van de zwarte kabel met een geaard onderdeel van het voertuig met de lege accu, zoals met een metalen onderdeel van het chassis of de motor

Zo werkt de accutester / voltagemeter:

De haspel met voltmeter toont op het display de (rest)spanning van de defecte batterij, zodra stap 2 van het aansluiten is voltooid. De voltmeter toont de spanning van de hulpaccu wanneer ook stap 4 is voltooid.

Startpoging(en): voer een poging maximaal 15 seconden uit. Lukt het dan nog niet? Wacht dan 1 minuut voor de volgende poging.

Wacht na een geslaagde poging twee tot drie minuten tot de ontladen accu van het voertuig weer naar behoren werkt. Verwijder vervolgens de klemmen door de hiervoor genoemde stappen in precies de omgekeerde volgorde uit te voeren. Dus:

  1. Verwijder de klem van de zwarte kabel van het voertuig met de (voorheen) ontladen accu
  2. Verwijder de andere klem van de zwarte kabel van de minpool van de hulpaccu
  3. Verwijder de klem van de rode kabel van de pluspool van de hulpaccu
  4. Verwijder, tot slot, de andere klem van de rode kabel van de pluspool van de lege accu

Beveiliging en veiligheidsvoorschriften
De haspel is beveiligd tegen omgekeerde kabelaansluiting. Is sprake van omgekeerde polariteit dan hoort én ziet u tijdens de aansluitstappen 1 & 2 een akoestisch LED waarschuwingsignaal. Zie ook de handleiding voor de veiligheidsvoorschriften.

GYS is een kwaliteitsmerk acculaders. Is de accu van uw auto of ander voertuig leeg? Dat kan zomaar gebeuren, zeker bij koud weer of bij te lang gebruik van de elektronica zonder dat de motor aanstaat. Dan is het handig om altijd een goede set startkabels bij u te hebben. Met deze kwaliteits startkabels van GYS op acculaders.nl krijgt u de motor snel weer aan de gang.

Tip: jumpstarter
Zie ook onze jumpstarters, waaronder een aantal kleinere, compacte varianten voor particulier gebruik. Een dergelijke starter met eigen accu is een goed alternatief, zeker omdat u hiervoor niet de hulp hoeft in te schakelen van een andere auto(mobilist), en dus altijd onafhankelijk verder kunt. Sowieso is het echter altijd raadzaam ook startkabels in de auto te hebben liggen.

Gebruiksaanwijzing
Deze startkabels met accutester heeft een duidelijke gebruiksaanwijzing, in onder meer het Engels en het Duits. De handleiding krijgt u meegeleverd en kunt u hier ook downloaden (volgt):

Handige extra informatie bij uw Startkabels

Lengte: 3,5 meter
Maximale Laadstroom: 350A
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags