Mastervolt Charge Mate 1202 Relais 12/24V-120A

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen en zondag voor 22:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
De Mastervolt Charge Mate of accuscheider is een microprocessor gestuurd relais. De Charge Mate koppelt beide accu’s tijdens het laden en isoleert deze tijdens gebruik. De Charge Mate 1202 is uitermate geschikt voor kleine systemen.

Lees meer

Bestel binnen:

en uw bestelling wordt vandaag verstuurd!
€84,95
Incl. btw

Mastervolt Charge Mate 1202 Relais 12/24V-120A

De Mastervolt Charge Mate of accuscheider is een microprocessor gestuurd relais. De Charge Mate koppelt beide accu’s tijdens het laden en isoleert deze tijdens gebruik. De Charge Mate 1202 is uitermate geschikt voor kleine systemen.

De werking van de Charge Mate/ accu scheidingsrelais
De accessoire-accu/ service-accu en eventueel ook een boegschroefaccu en andere accu's worden allemaal aan de startaccu gekoppeld via een Charge Mate of accuscheider. De dynamo wordt meestal rechtstreeks op de startaccu aangesloten. Als de Charge Mate vaststelt dat de startaccu de koppelspanning (dan draait de motor) heeft bereikt (13V voor 12V systemen of 26V voor 24V systemen) dan zorgt de Charge Mate ervoor dat alle accu's parallel geschakeld en daarmee geladen worden. Andersom, als de Charge Mate detecteert dat de ontkoppelspanning (motor draait niet) is bereikt (< 13V voor 12V systemen of < 26V voor 24V systemen) dan worden de accu's weer ontkoppelt.

Let op: niet geschikt voor Euro 5 en 6 motoren
De Charge Mate is niet geschikt voor Euro 5 en 6 motoren met een intelligente dynamo.

Maximaal 120A
De Charge Mate 1202 kan een maximale stroom van 120A schakelen.

12V en 24V
De Charge Mate detecteert automatisch de systeemspanning en werkt prima met 12V en 24V systemen.

Geen spanningsverlies
De Charge Mate is een uitstekend alternatief voor diodelaadstroomverdelers. Het grote voordeel van de Charge Mate is dat het spanningsverlies praktisch nihil is. Hierdoor hoeft de uitgangsspanning van dynamo's of acculaders niet verhoogt te worden.

Starthulp via noodschakelaar
De starthukp houdt in een parallelle schakeling in geval van nood.
De Charge Mate kan met een optionele schakelaar accu’s handmatig parallel schakelen. Dit komt van pas in geval van nood als de startaccu leeg of kapot is. U gebruikt dan via het relais het vermogen van de accessoire-accu waardoor u alsnog kunt starten.

Details
Afmetingen: 76 x 46 x 46 mm
Gewicht: 0,125 kg
Draadeinden: M6
Maximale stroom: 120A
Voltage: 12V en 24V systemen

De juiste bekabeling, montage en beveiliging van uw installatie
Ook voor de juiste bekabeling van uw installatie bent u bij ons ook aan het juiste adres. We hebben voor alle aansluitingen de beste kabels die u per meter kunt bijbestellen bij uw bestelling. Naast kabels hebben we ook zekeringenzekeringhoudersperskabelogen en meer voor de montage en inrichting van uw installatie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags